Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vay be bistin en sağlam getirisi olan 5 kağıdından biriydi. Düştüğü hallere bak. Nazar değdi.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Soda'nın kapısı bir tuhaf, giren çıkamaz, çıkan giremez.
https://imgyukle.com/i/E9HbXc
Bende 1 yıldır Soda yok ama sürekli burayı okuyup bazen de yorum yapıyorum. Soda elinde hisse olanı da olmayanı da delirtiyor yav. Çok ilginç.
soda yatırımcı ilişkilerini dün de aradım ama ulaşamadım..kendileri yerlerinde yoktular galiba..hala merak ettiğim bazı şeyler var..
başka bir konuda doğal gaz fiyatları yılbaşında metreküpü 247 dolarlara ,temmuz 2020 tarihinde ise 203 dolarlara inecek...soda ürün üretiminde ve enerji tüketiminde doğal gaz kullanıyor...bu durum sodayı da olumlu etkileyecektir..ama daha büyük oranda demirçelik,çimento ve cam sektörünü olumlu etkilemesi lazım...çünkü bu diğer sektörlerde maliyetin %25-30 u doğalgaz...trakya cam da doğalgazın maliyetler içindeki oranı %30 dur...topiklerde paylaşılan bilgilere göre trakyacamda patron ve büyük ağaların sağlam toplamaları var..
kısacası önümüzdeki 9 ayda saydığım sektörlerde ciddi toparlanmalar olmalıdır...çünkü maliyetlerinde düşüşler olacak ve buda kar marjlarını olumlu etkileyecektir...
yaptığım başka bir araştırmada gübrelerde doğalgazın tüm maliyetler içindeki oranı %70-80 aralığındadır...yalnız ukrayna ve rusya gibi doğalgaz üreten ülkelerde gübre üreten firmalar doğalgazı ülkemizdeki firmalara göre %50 daha ucuz almaktadırlar...ama kalite ve teknoloji olarak bizim ülkemizdeki şirketler daha ileridedirler...
gübrede de olumlu etkilenmeler olmalıdır...şu anda gübrelerdeki etkilenme miktarlarını araştırıyorum..
doğalgaz fiyatları son 9 aylık petrol fiyatlarının ortalamalarına göre belirleniyor..petrol da son 9 ayda çok düşmüş..dediğim gibi bu düşüşler önümüzdeki temmuz ayına kadar ciddi oranlara ulaşacak..
neyse arkadaşlar ben hepinize başarılar diliyorum..
yanlız oralet osmanın mekanı çok boş kalıyor..arkadaşları orada beklerken ancak buralarda bulabiliyoruz...tabi kulağımı çınlatınca gelip topiği okumak zorunda kalıyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
doğalgaz fiyatı düşecek ve bu doğalgaza hasas olan şirketler olumlu etkilenecek dedik..sektörleri sayarken enerji sektörünü unuttum...en çok etki akenerjide olacak...aksa enerjinin operasyonlarının 2/3 ü zaten yurtdışındaymış etkilenme onda kısıtlı olur..benzer şekilde zorende de kısıtlı olur..yanlız enerji sektörü sıkıntılı...şirketleri zor durumdadır...hele ki yağışların bol olduğu yıllarda hidroelektrik santralleri bol bol üretim yaptıklarından doğalgaz santrallerine pek iş düşmez..o yüzden de onlar ya kapasitelerini düşürürler yada tamamen dururlar ki bu yüzden bu yıl çok sıkıntı yaşamışlar...
zoren verimsiz gördüğü doğalgaz santrallerini söküp amerikada satmış ve hala da satmaya devam ediyor...o yüzden de enerji sektörüne yatırım yapmak isteyenlerin yağışları da göz önünde tutması gerekiyor..meterolojiden bir adam ayarlamanız gerekiyor..
yine de en sağlamı cam sektörü görünüyor....trakya cam olumlu görünüyor bana tabi önümüzdeki 9 ay boyunca...tabi sanayii şirketleri bunlar..
benim şu anda asıl pozisyonda olduğum sektör teknolojidir ve kareldir...karelden beklentilerim büyük...neyse dostlar bu kadar yazmak yeterdir sanırım...
ben tez zamanda sodayı 6 larda görmek istiyorum...bana göre soda yatırımının bitmesine yakın muhakak alınması gerekiyor...çünkü yeni yatırımı çok karlı olacak...ondan öncesini de bilmiyorum...ben girdim %2-3 civarı karımı aldım gittim ama bana zaman kaybından başka bir şey olmadı...bir ayda kazandığım çok komik miktarlardı..bir de üzerinde topikte bir ay boyunca kavga yaptık çok stres yaşadık..
normalde başka bir hissede %50 kazanacağım hissede bu kadar stres yaşamazdım....
yani anlayacağınız attığımız taş vurduğumuz kuşa değmedi..ama burada yeni arkadaşlar ile tanıştım..yanıma kar kalan odur..
neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
soda külü insanın aklını başından alıyor...tam bir bağımlı yapıyor..bakalım ne kadarlık bir sürede bu bağımlılıktan kurtulacam..??? osman kardeş yeni gelenlere hiç video karikatür falan yapmıyorsunuz...yoksa ben torpilli miydim...
![]()
bence şöyle bir kaç kişiye de yaparsanız eminim ki adamlardaki mizah cevherini de ortaya çıkarırsınız...böylece oralet osmandan inciler topiğinin reytingi en üst seviyelere ulaşır...
obbolov dostum ile savaşacak cephanem kalmadı....666 dostum ile de savaşacak cephanem çok ama bu sefer de kendisi savaşmıyor...bir mekan sahibi olarak da senin ile savaşılmıyor...ben de ne yapacağımı şaşırdım...mizahımı bir yere dökmem lazım...yoksa patlayacam...
![]()
amerikadaki yatırım tüm dengelerini bozdu...yabancılar alacakları temetünün azaldığını görünce satmaya başladılar....işte baskının da asıl nedeni budur...yatırım büyük bir yatırım ve 2024 yılına kadar 5 yıl sürecek...bu süreçte şirketten nakit çıkacak...yabancı için 5 yıl az temettü almamak veya az almak işkencedir...
bu ortamda soda ister istemez mantıklı gelmiyor..gerçi şirket hisselerini geri alıyor ama bu alım henüz hisseleri yukarı ivmelendirmiş değil...bu ortamda ben cam sektörünü sodadan daha avantajlı görüyorum...
tabi piyasada kaliteli hisse çok...ama önemli olan potansiyeli en yüksek hisseyi yakalayabilmektir..
Bana göre potansiyeli en yüksek yatırım aracı altın. 2020 de 2000 doları geçecek gibi...
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Yer İmleri