Sayfa 143/7020 İlkİlk ... 43931331411421431441451531932436431143 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Orhan Pamuk "Sessiz Ev" adli eseriyle Fikret Madarali Roman Odulu'nu 16 Nisan 1984'de kazandi.

Scrittore, accademico e saggista turco Orhan Pamuk vince diversi importanti premi per i suoi primi lavori, tra cui il Premio Fikret Madarali 16 Aprile 1984 per il secondo romanzo "La casa del Silenzio" (Sessiz Ev)

"Hayata bir seferlik araba yolculuguna bitince yeniden baslayamazsin, ama elinde bir kitap varsa, ne kadar karisik ve anlasilmaz olursa olsun, o kitap, bittigi zaman, anlasilmaz olan seyi ve hayati yeniden anlayabilmek icin istersen basa donup biten kitabi yeniden okuyabilirsin."

"Non si può ricominciare la propria vita; quel viaggio a senso unico, una volta concluso, non lo si può rifare; se però si ha un libro in mano, e anche se quel libro è confuso e misterioso, dopo che lo si è terminato, lo si può riprendere dall'inizio, se si vuole, lo si può rileggere per tentare di capire l'incomprensibile, per capire la vita."

2. Sana asik oldum.
    Cunku yapacak hicbir seyim yoktu
    Gunduzleri birileriyle bulusmak istiyordum
    Geceleri bir seyleri duslemek istiyordum.

Luigi Tenco

3. The Hitman's Bodyguard'in posteri 1992 yapimi Kevin Costner ve Whitney Houston'li The Bodyguard'a gonderme yapiyor.

4. "Affedilmeyecek hatalari affettim. Yeri doldurulamaz denilen kisilerin yerini doldurmaya, unutulmayacaklari unutmaya calistim. Durtulerimle hareket ettim. Beni asla yuzustu birakmaz dediklerim tarafindan yuzustu birakildim, fakat ben de baskalarina aynisini yaptim.Gulmenin imkansiz oldugu zamanlarda guldum. Omur boyu surecek dostluklar kurdum. Sevdim, sevildim, fakat ayni zamanda reddedildigim de oldu. Sevildim ama sevmesini bilemedim.Ciglik atip sevincten havalara sicradim. Ask icin yasadim ve sonsuza dek sevme sozleri verdim, fakat ayni zamanda bunlarin bircogundan dondum.Muzik dinlerken ve fotograflara bakarken agladim. Sadece seslerini duymak icin birilerini aradim. Bir gulumsemeye asik oldum. Bu kadar cok nostaljiden olecegimi dusundugum zamanlar oldu.Ozel birini kaybetmekten korktum ve kaybettim de, fakat yasamaya devam ettim! Ve hala yasiyorum! Hayir, hayattan gecip gitmiyorum. Siz de gecip gitmesine izin vermemelisiniz. Yasayin! Iyi olan kararli bir sekilde mucadele etmektir, hayati kucaklayin ve onu tutkuyla yasayin. Savaslarinizi kaliteli bir sekilde kaybedin ve kazanma cesareti gosterin, cunku dunya yasama cesareti gosterenlere aittir. Hayat onemsiz olamayacak kadar degerlidir."

5. Sevisiyor ve yasiyoruz
    Yasiyor ve sevisiyoruz
    Ama hayatin ne oldugunu bilmiyoruz
    Ve gunun ne oldugunu bilmiyoruz
    Ve askin ne oldugunu bilmiyoruz.

Jacques Prevert

Noi ci amiamo noi viviamo
    Noi viviamo noi ci amiamo
    E non sappiamo cosa sia la vita
    Cosa sia il giorno
    E non sappiamo cosa sia l'amore.

6. Yetmezdi binlerce ve
    binlerce yil
    anlatmaya
    beni optugun
    seni optugum
    sonsuzlugun o kucucuk saniyesini
    kis isiginda bir sabah

Jacques Prevert

Mille anni e poi mille
    Non possone bastare
    Per dire
    La microeternita'
    Di quando m' hai baciato
    Di quando t' ho baciata
    Un mattino nella luce dell' inverno

7. Ingiliz edebiyatinin babasi olarak bilinen ve Orta Cag'in en buyuk Ingiliz sairi olarak kabul edilen Geoffrey Chaucer, yazmis oldugu Canterbury Hikâyeleri'ni ilk kez 17 Nisan 1397'de Kral Richard II'nin huzurunda okudu.

Sayfa 143/7020 İlkİlk ... 43931331411421431441451531932436431143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •