7 milyar Euro Avrupa ve gelişmiş ülkelerin Türkiye ve Suriye’ye Deprem yardım konferansı yapılmıştı .
Ordan 120 milyar tl yakın bir hibe + kredi kanalı açıldı !!! Özetle net rezerv girişi olacak ! Şimdi r taahhüd var ve Sayıştay o paraların kullanılmayacağına da kanaat getirmemiştir ama sisteme gireceğinden deprem yardım paraları bir şekilde sanki Cep to cep aktarılabilir de ….garip değil mi ? akılda sorular var madem yardım paraları geliyor içerden Çok acil şekilde ihtiyaç var doğrudur 120 milyar tl yardım toplandı önden ödemeler de yapıldı , bunlar şimdi nerelere nasıl harcanacak ,Sayıştay denetleyecek mi ? Yoksa 120 milyar tl bankalara önden enjekte mi edelim denmiş ! Sonradan gelen paraları da depreme harcarız mı denmiş ! Ne biçim ülkeyiz 3 kuruş gelse evdekini önden harcayıp onu da hemen enjekte ediyoruz bir yerlere ille de batanı kurtaracağız ! Hayırlısı olsun ne deyim ki
Kamu bankaları Yardım sandığıdır yağmalanmış ve batık sorgusuz kredilere ne denilecek , kredilerle birilerini zengin et ohh ne güzel iş ! Bu son 20 sene araştırılacak mı acaba kamu banka kredileri ! Kayıp kaçak ortaya çıkar mı merak içindeyim tüm krediler Bddk kayıtlarında vardır bakmak lazım .
Fırıldaklıkta Kimse Türklerle yarışamaz !
Kamu bankaları riskli varlıklar yüzünden mi battı ? Düşük faiz tahvil geliri yüksek maliyetler yüzünden mi ?
Neden batık durumdalar bunu ali babacan ve iktisatçılar gayet net hesaplamışlardır rica etsek halka da anlatsalar gerçekleri !
Yer İmleri