Sayın kazançkapısı günlük işleriniz çok yoğun sanırım sayfaya yorum yapmaz oldunuz yada Teknosaları sattınız mı ? Saygılar...
Sayın kazançkapısı günlük işleriniz çok yoğun sanırım sayfaya yorum yapmaz oldunuz yada Teknosaları sattınız mı ? Saygılar...
artık dünya yenilenebilir enerjiye odaklandı avrupa amerika asya hatta petrol zengini ortadağu ülkeleri bile güneş enerjisine yoğunlaşmaya başladılar...bu ortamda sabancıların da elini çabuk tutmaları gerekiyor...acilen artık GES işlerine girmeleri gerekiyor...bir kulağımız sürekli oradan gelecek haberlere odaklanmalı...her an bunun ile gelişmeler olabilir...
geçmiş sayfalarda toledo solars firmasının ürettiği ges panellerin ne kadar kaliteli olduğunu anlatmış idik..bu ürünün kullanım alanı çok geniş...ülkemize girdiği anda piyasayı sarsacağı gibi pazar payından lider olabilir...bu işi yapacak firma resmen köşeyi döner..umudumuz teknosanın bir şekilde bu işin içinde olmasıdır...
sosyal medyada iklimsanın ges yaptığını zaten biliyoruz...bunun için üç bankanın da kredi desteği verdiğini biliyoruz...tek eksik olan kendi inverterleri vede panelleri idi..bu iki ayakta da güzel anlaşmalar yaptılar..geriye karar alıp uygulamak kalıyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
bazı yatırımcıların da aklına şu geliyor toledo solars ile anlaşmayı sabancıların kordsa sı yaptı teknosa ile ne alaka ?? ben de diyorum ki madem teknosanın hiç bir alakası yok neden inverter firması ile anlaşmayı teknosa yaptı ?? biliyoruz ki bir GES santralinde kaliteyi belirleyen en önemli iki unsur ( aynı zamanda bir GES te tüm maliyetlerin %70-75 ini bu iki ürün oluşturuyor ) inverter ve paneldir...panel amerikalı bir firmadan ,inverter de Çin in en önde gelen inverter üreticileri ile anlaşmayı teknosa yaptı...eğer ges üretmeyecek ise neden teknosa gidip üretimde kullanılan inverter firması ile tedarik anlaşması yapıyor ??
bu veriler de yurtiçinde panel üretiminde lisans hakkını teknosanın kullanacağını bana düşündürtüyor..yurtdışını ise bilemem..belki de yakın çoğrafyalara da teknosa ihracat yapabilir ama yurtdışı üretiminde ise başka yolları da kullanabilirler onu bilemem...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
GES sektöründen olan bir yatırımcı daha önce bir GES santralinde maliyet kırılımını şu şekilde belirtmişti..
%67 panel
%12 konstrüksiyon ve montaj aparatları
%6 inverter
%5 kablo
%4 işçilik
%4 ges panosu
%2 scada+mühendislik
görüldüğü gibi panel ve inverter toplamı %73 tür ve en stratejik ürünler bu ikisidir...
e ticaret artık çağımızın alış veriş şekli..pazarı gittikçe büyüyor...daha geçen gün hazır giyim mağazası olan kardeşim ile konuştum...neden pazar yeri uygulamalarından olan bir sitede satış yapmadığını ,artık tüketicilerin alış verişini oradan yaptığını söyledim...bana trendyolun şartlarını anlattı...trendyol %25 kesinti ile çalıştığını ,şartsız bir ay içinde iade koşulu koyduğunu, gönderilen üründe bir sıkıntı çıktığında (istenen ürünün verilmemesinde veya defolu ürün verildiğinde ) ağır ceza uyguladığını dolayısı ile biz satıcıların trendyolda kar edemediğini söyledi...bunun yerine trendyola link koyacağını ,trendyola vereceği oranı müşterisine indirim olarak yansıtacağını söyledi...kardeşim de e ticaretin önemini kavramış...oraya yoğunlaşacak görünüyor...
kardeşim aynı ürünü ünlü mağazaların 2,5 brime satarken kendilerinin ise 1,5 brime sattığını ama buna rağmen müşterinin onları tercih ettiğinden veryansın etti...bu yüzden de e ticarette tanıtımın önemini anlattı...
artık geleneksel mağazacılık ölüyor arkadaşlar bunun yerine gün geçtikçe e ticaret güçleniyor ve pazar payını artırıyor....
cirosu yıllık 100 milyarı aşan pazar yeri uygulamalı şirketler yeni yönetmelik ile 11 milyar tl civarı bir lisans ücreti ödeyeceklerdi...kimi arkadaşlar bu yılın başından itibaren bunun uygulanacağını söylüyordu kimi arkadaşlar da 2024 yılının başından itibaren uygulanacağını söyledi...tahminen bir geçiş dönemi olacaktır..en mantıklısı 2024 yılı başından itibaren bunun uygulanmasıdır..bu uygulama ile teknosaya çok geniş bir pazar doğacaktır..çünkü trendyol gibi büyükler cirolarını azaltmak ve o lisans ücretinden kaçınmak isteyeceklerdir..böylece pazar küçüklerin de aktif olarak katılacağı şekilde paylaşılacaktır....
teknosa bu pazarda pazar payını sürekli artırıyor arkadaşlar...bu sektör çok agresif büyümeye açık bir sektör...ileride teknosanın ciroları çok artacak arkadaşlar..bir de yeni mağaza konseptine geçiyorlar...amaçları tüm mağazalarını dönüştürmek...müşteri ürünleri bire bir deneyebiliyor...çok hoş bir ortam sunuyorlar...buda mağaza satışlarını artıyor...zaten daha dün üst üste yanlış hatırlamadıysam 11 defa bir ödül aldılar...müşterilerin en çok beğendiği marka olmuş teknosa...
sayin keko
fonlar satis yapmaya baslamis. 3 4 aydir takip ediyorum ilk kez fonlarin sattigini gordum. evet bi hikaye var. yonetim kademesinin degismesi olsun, pazar yeri olsun, muhtemel ges... ama bu hikayede fonlar da onemliydi bizim icin.
ilk emeklilik ve sonra yatirim fonlari satisa gecmis. var midir bir yorumunuz?
tesekkur ederim
Takaslar iki gün sonra düşüyordu..en son paylaşılan takaslara göre yatırım fonları 23.5 milyon civarlarına çıkmıştı...tabi bu bilgileri de ben paylaşan arkadaslardan alıyordum..ben derinlikli olarak ve takas takibi yapmıyorum..sebebi ben bu şekilde kazanmaya alıştım...diğer verileri takip edersem gözlerimin gördükleri ile iş yapmaktan ve bu şekilde yanlışlar yapmaktan korkuyorum ..biliyorsunuz ben akıl ve mantığımin gördükleri ile kararlar veriyorum...zaten bu yüzden bir çok kişi ve kurumdan önce pozisyon alabiliyorum..
Kaldı ki onlar satıyor olsalar bile dün Teknosa trend desteğinden yukarı döndü..hem de güçlü olarak...bu şekilde devam ederse ?? Hedef 37 _40 civarları olur...tabi bu sırada fonlari da takip etmekte fayda var...son çeyrek bilançosu çok güzel gelecektir..benim önemli miktardaki pozisyonun devam ediyor dostlar ..hala çok umutluyum...
Yer İmleri