Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 146/564 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Hocam, işimiz yatırım...Temel ahlaki kriterlere uyduktan sonra her fırsatı değerlendirmeliyiz (mesela tefecilerle iş yapmam, ya da icradan konut almam, alana bir şey demem, ben tercih etmem diyelim).

Yani, dünya görüşümüz ile işimizi bir birine karıştırmıyoruz.

Kozaal ile ilgili görüşlerinize katılıyorum...Ama yukarıda bahsettiğim ahlaki kriterler gereği ben bulaşmıyorum..Tabii ki bu görüş beni bağlar.

Alıntı Originally Posted by vassago Yazıyı Oku
    Konjonktür olayı biraz kafamı açtı.Şimdi bu adamlar altına baya göz diktiler.

Peki KOZAL bu rüzgarı arkasına alarak devlet eli ile nerelere gelebileceğini düşündüm biraz.

Hükümet ile düşünceleri taban tabana zıt birisiyim.Ama bu aralar bu altın olayı düşündürttü.

KOZAL haberlerine bakıyorum,çatır çatır ÇED raporları olumlu açıklanıyor.

Hatta 2017 içinde birkaç haber akışı iliştireyim.

29/05/2017 : Mastra Altın Madeni 3 yıl aradan sonra yeniden açıldı

11/07/2017 : Koza Altın, henüz faaliyete geçmemiş maden ruhsatlarının iptal edilmesine ilişkin açılan üç davanın lehine sonuçlandığnıı bildirdi

24/07/2017 : Koza Altın tarafından Şebinkarahisar'da yapılması planlanan Maden Arama Faaliyeti Projesi ile ilgil' ÇED olumlu' kararı verildi

08/08/2017 : Koza Altın, Ovacık Altın Madeni Mühür Kaldırılması işleminin gerçekleştiğini açıkladı

16/08/2017 : Koza Altın: SRK Consulting tarafından denetlenen rezerv ve kaynak rakamlarını, SPK'dan finansal tablolar ve eklerine ilişkin alınan sürenin bitimini müteakip kamuoyuyla paylaşacağız.

Yüzmilyonluk kesilen vergi cezaları uzlaşma yoluyla onmilyonlara indi.(doğrudur yanlıştır bunun kararını ve yargılamasını yapmıyorum) Üzerine düşünebiliriz...

Herkese iyi çalışmalar...

2. doas-froto-toaso karsılastırmasında en onemlı nokta su... doas ıthalatcı... froto ve toaso ise ıhracat yapıyor, satıslarının buyuk kısmı ulke ıcıne degıl dısına...

O yuzden doas kur artıslarından negatıf etkılenırken froto ve toaso kar rakamları kurun sert arttıgı donemlerden pozıtıf etkılenıyor.

Dolayısıyla TL'nın uzun vadede guclenecegını dusunen bırının doas'ı, zayıf gıdecegını dusunenlerın froto-toaso'yu on planda tutması kanımca makuldur...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

3. Uzun vadeli yatırımıa gönül vermiş dostlar...tüm dünyada bono ve hisse piyasalarında bir satış dalgası başlangıcında olabiliriz. böyle bir durumda dolartl nin 4,5 liraya, faizlerin %18 lere u-100 endeksinin de 100 bin altına gelme ihtimali var.

çok güzel fırsatlar çıkabilir...özellikle sıfırdan portföy oluşturmayı düşünen, yüklü pozisyon açmayı planlayan arkadaşlar tetikte olsun derim.

önemli not: tüm dünyada çok güzel bir 3. çeyrek geçirildi...bilançolar çok güzel geldi..ve yine tüm dünyada bilanço açıklamaları bitti bitiyor...artık fon yöneticileri noel tatili öncesi karların bir kısmını cebe atmak isteyecektir...temel tarafta çok büyük bir olumsuzluk olmasa da, sadece kar realizasyonu sebebi ile bile olsa ciddi bir satış gelebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uzun vadeli yatırımıa gönül vermiş dostlar...tüm dünyada bono ve hisse piyasalarında bir satış dalgası başlangıcında olabiliriz. böyle bir durumda dolartl nin 4,5 liraya, faizlerin %18 lere u-100 endeksinin de 100 bin altına gelme ihtimali var.

çok güzel fırsatlar çıkabilir...özellikle sıfırdan portföy oluşturmayı düşünen, yüklü pozisyon açmayı planlayan arkadaşlar tetikte olsun derim.

önemli not: tüm dünyada çok güzel bir 3. çeyrek geçirildi...bilançolar çok güzel geldi..ve yine tüm dünyada bilanço açıklamaları bitti bitiyor...artık fon yöneticileri noel tatili öncesi karların bir kısmını cebe atmak isteyecektir...temel tarafta çok büyük bir olumsuzluk olmasa da, sadece kar realizasyonu sebebi ile bile olsa ciddi bir satış gelebilir.
    [emoji106] [emoji106] [emoji106] subat marta kadar fiziki parada kalmak fena olmayacak gibi gorunuyor.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by creed345 Yazıyı Oku
    [emoji106] [emoji106] [emoji106] subat marta kadar fiziki parada kalmak fena olmayacak gibi gorunuyor.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Endeks 100 bin altına indiğinde düşüş trendi teyit olacak benim açımdan.

İki önemli kavramdan bahsettim şu ana dek, birisi "grafik pahalı" kavramı, ki bir hisseyi uzun vadeli olarak almam için grafik pahalı olmaması gerekir (ucuz olması da gerekmez, yeter ki grafik pahalı olmasın).

Diğeri kavram ise, portföy hedge i...düşüş trendinin baskın olduğu dönemlerde, portföy büyüklüğü kadar endeks short yaparak portföyün düşüşe karşı koruma altına alınması.

Yeterli ilgi görmeyen bu iki kavramı, ilerleyen günlerde talep gelirse, biraz daha detaylı konuşuruz.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Diğeri kavram ise, portföy hedge i...düşüş trendinin baskın olduğu dönemlerde, portföy büyüklüğü kadar endeks short yaparak portföyün düşüşe karşı koruma altına alınması.
    Elinde 3 ya 4 agirlikli hisse senedi olan birine, endeks short yaparak hedge edin demek size mantikli geliyor mu ?

El insaf.

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Elinde 3 ya 4 agirlikli hisse senedi olan birine, endeks short yaparak hedge edin demek size mantikli geliyor mu ?

El insaf.
    Gelmese neden önereyim. Ama siz tercih etmeyebilirsiniz. Sizin hisseleriniz endeks düşerken düşmüyordur belki, zaten paylaşmak da istememiştiniz.

Portföy ister 4 hisseden, ister 10 hisseden oluşsun, düşüşe karşı hedge yapılabilir. Ama dediğim gibi, benim hisselerin betası eksidir, yani endeks düşerken değil düşmek, ters korele olarak çıkıyor diyorsanız orası ayrı. Yani portföyünüzdeki hisse sayısından ziyade, hissenin hareket tarzı önemli bu dediğimi yapmak için. Bunu anlamak da gayet kolay, her hissenin betası belli sonuçta.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Endeks 100 bin altına indiğinde düşüş trendi teyit olacak benim açımdan.

İki önemli kavramdan bahsettim şu ana dek, birisi "grafik pahalı" kavramı, ki bir hisseyi uzun vadeli olarak almam için grafik pahalı olmaması gerekir (ucuz olması da gerekmez, yeter ki grafik pahalı olmasın).

Yeterli ilgi görmeyen bu iki kavramı, ilerleyen günlerde talep gelirse, biraz daha detaylı konuşuruz.
    Garip bir şekilde uzun vade yatırımcı portföy hedge etme konusunda tedirgin davranıyor...Endeks düşse de benim hissem sağlam, benimki düşmez diyor...Çok var bu tür yatırımcılar..Halbuki uzun vade için elde tutulan hisselerin bir çoğu hatta tama yakını beta katsayısı itibarı ile endekse en duyarlı hisseler zaten..Gördük tüpraşın halini işte...

Ama burda yatırımcı grubunu bence ayırmak lazım...Yani portfoyünü oluşturmuş ve 10 yıl sonra emekli olmak isteyen biri ile yaşı 60 olmuş ve elindeki hisse temettüsü ile geçinen kişiler aynı algoritmayı uygulamamalı bence...

Örnekler

1-138-140 arası tüpraşlarla vedalaştım...Çünkü benim hisse sayımı arttırmam lazım...Hissenin temettüsü şu an bana yetmiyor çünkü...Dünden itibaren de yerine koymaya başladım kademeli olarak....Ama 60 yaşında olsaydım bunu yapmazdım..ne yapardım?

2-Portföyü hedge eder beklerdim sizin dediğiniz gibi...Yani 100 endeks 110K üstü hedge et bekle...Temettü ile yaşamak çünkü amaç...Hisse fiyatı anlam ifade etmemeli bu yaşlarda...

Yani temettü ile yaşamayı amaçlamak ile hisse sayısını arttırmak bambaşka stratejiler gerektirir...Tabi bence....
    Yatırım kapsamında değerlendirelemez

Sayfa 146/564 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •