Sayfa 146/1006 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Vob 24

MESLEK LİSELİ ARKADAŞ! SINAVSIZ GEÇİŞ DÜŞÜNÜYORSAN BU TABLOYU MUTLAKA İNCELE: Hangi meslek lisesi alan/kol/bölümlerinden hangi 2 yıllık programlara sınavsız geçiş yapılabilir? ÖSYS hangi bölümlere sınavsız geçiş hakkı vardır?

http://www.krkariyerrehberlik.com/yg...ek_lisesi.aspx

Yeni zamlardan, vergi artışlarından anladığım artık ekonomide duvara gelindiği... Bundan sonra bizim cebimizde ne varsa son damlasına kadar almaya çalışacaklar ve bir yerden sonra tabii ki o da yetmeyecek. Araba duvara gidiyor. Ha 200 ile ha bizi sıkıp 175 ile... Çarpışma kesin.

Hayat zaten inanılmaz pahalı. Enflasyon yıllık %10 deniyor ama bir tek ürün gösteremezsiniz 2 Ekim 2016 ile 2 Ekim 2017 arasında %10 zamlanan. Zaten Türkiye'de %10 diye bir zam oranı da yok. Fiyat düşükse (Örneğin 50'lik su) zam en az %33 olur Türkiye'de.

O yüzden markette ne varsa zamlanacak. İnternetten, arabaya her şeyin vergisi resmi enflasyonun 4 katı, 5 katı artacak ve yıl sonu enflasyon rakamlarını göreceğiz: %10.8!

Bazı ürünleri karşılaştıralım mesela.
    Geçen sene 13 Ekim'de
    * Viva 32 ‘li Tuvalet Kağıdı 17,90 TL iken şu anda 28.50 TL
    * Pınar 1 kg Tereyağı 24,90 TL iken şu anda 36.90 TL
    * Komili 5 lt Ayçiçek Yağı 25,90 TL iken şu anda 32.90 TL
    * Çaykur Tiryaki Çayı 1 kg 20,45 TL iken 25.75

Örnekler çoğalabilir de ben kısıtlı zamanda eski market broşürlerini çok fazla karıştırmadım. Fakat çok kısıtlı üründe %10 gibi bir artış olsa da; ortalamada enflasyonun %10 olması gibi bir durum söz konusu değil. Bunun üzerine vergiler geliyor.
    Ekonomik kriz de böyle bir şey...

İsteyen aynı tarihlerde, aynı markette hangi ürün ne kadar zamlanmış bakarak görebilir. Yakında eski market broşürlerinin toplanıp yakılması ve internetten silinmesi yönünde bir KHK da gelebilir.

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    MESLEK LİSELİ ARKADAŞ! SINAVSIZ GEÇİŞ DÜŞÜNÜYORSAN BU TABLOYU MUTLAKA İNCELE: Hangi meslek lisesi alan/kol/bölümlerinden hangi 2 yıllık programlara sınavsız geçiş yapılabilir? ÖSYS hangi bölümlere sınavsız geçiş hakkı vardır?

http://www.krkariyerrehberlik.com/yg...ek_lisesi.aspx
    Benden önceki dönemlerde İzmir Tepecik Motor meslek lisesi mezunları Yıldız Tek.Ünv. sınavsız giriyormuş.biz faydalanamadık.bencede doğrusu bu.

4.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Yeni zamlardan, vergi artışlarından anladığım artık ekonomide duvara gelindiği... Bundan sonra bizim cebimizde ne varsa son damlasına kadar almaya çalışacaklar ve bir yerden sonra tabii ki o da yetmeyecek. Araba duvara gidiyor. Ha 200 ile ha bizi sıkıp 175 ile... Çarpışma kesin.

Hayat zaten inanılmaz pahalı. Enflasyon yıllık %10 deniyor ama bir tek ürün gösteremezsiniz 2 Ekim 2016 ile 2 Ekim 2017 arasında %10 zamlanan. Zaten Türkiye'de %10 diye bir zam oranı da yok. Fiyat düşükse (Örneğin 50'lik su) zam en az %33 olur Türkiye'de.

O yüzden markette ne varsa zamlanacak. İnternetten, arabaya her şeyin vergisi resmi enflasyonun 4 katı, 5 katı artacak ve yıl sonu enflasyon rakamlarını göreceğiz: %10.8!

Bazı ürünleri karşılaştıralım mesela.
    Geçen sene 13 Ekim'de
    * Viva 32 ‘li Tuvalet Kağıdı 17,90 TL iken şu anda 28.50 TL
    * Pınar 1 kg Tereyağı 24,90 TL iken şu anda 36.90 TL
    * Komili 5 lt Ayçiçek Yağı 25,90 TL iken şu anda 32.90 TL
    * Çaykur Tiryaki Çayı 1 kg 20,45 TL iken 25.75

Örnekler çoğalabilir de ben kısıtlı zamanda eski market broşürlerini çok fazla karıştırmadım. Fakat çok kısıtlı üründe %10 gibi bir artış olsa da; ortalamada enflasyonun %10 olması gibi bir durum söz konusu değil. Bunun üzerine vergiler geliyor.
    Ekonomik kriz de böyle bir şey...

İsteyen aynı tarihlerde, aynı markette hangi ürün ne kadar zamlanmış bakarak görebilir. Yakında eski market broşürlerinin toplanıp yakılması ve internetten silinmesi yönünde bir KHK da gelebilir.
    Saklaya bildikleri kadar saklıyorlar.. taa ki dünyada herhangi bir kriz çıkıncaya kadar.. dünyada çıktı denilecek ve üstüne yatılacak.. malum hava yollar şirketleri batmaya başladı..

Bu abd de olan kasırganım maliyeti epey yüksek.. etkisi olmaz diyip geçiştiriyorlar ancak ilerleyen aylarda göreceğiz etkisi oluyor mu olmuyor mu..

tam ben kazandığım sene meydandaki futbol sahasını çimenliğe dönüştürdüler, inek öğrenciler daha fazla otlasın diye

benim okulla ilgili güzel anım pek yok, şimdiki aklım olsa üniversite döneminde alkolik olurdum herhalde

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Hocam zaten bana sorsalarda orda manzara iyiydi
    Bi de eskiden meydanda futbol oynar doksana takardim hep kaleye kova oktayi kordum bzm okuldandi koftehor itu den
    Bi de basket sahası ve bzm gibi anadolu çocuklarına, ay üssü Alfa gibi gelen gece partileri
    Eskiden de 150. Sırayı bileginin hakkıyla hak ettiğini düşünmüyom
    Ha bzm okulunda aynı şekilde adı var

6. Hocam berryforeva gerçi güzel dese de
    Düz mantık yahu ilk global krizde ilk kisilcak harcama Lüküs tuketimdir mesela hayvar şampanya yiyen gene devam eder ama peynir ekmek yiyenler yani bnm kafadan tayfa atlayıp bi yere ucmaz yada otelde konaklama yapmaz daha doğrusu yapamaz aslında tüm politikaları bi 90 yıllık cycle lara göre yapmalı 1929 - 2019 - 2109 vs gibi belkide uyduruyom ha 2019 diye sadece spor loto ama elbet balon hep sisip duramaz

7.  Alıntı Originally Posted by ZigZag Yazıyı Oku
    Konumuz eğitim

Boğaziçi mühendisliği kara tahta - tebeşir dışında bir şey görmeden mezun oldum, ne bir laboratuvar, ne bir uygulama, ne bir partner firmada çalışma.

Bizde manzarada içki içiyorduk.

işte sana eğitim kalitesi
    Boğaziçi malesef mühendislik eğitimi olarak zayıf. İlk 500 de aldığı çocuğu 4 yılın sonunda 10.000 či mühendis olarak mezun ediyor. Keşke odtü,itü falan olsaydı laboratuvarları var. Ama bizde tercihler en yüksek kim alıyorsa en iyisini o yapar gibi (farklı etkenleri gözardı ederek) tercih yapılıyor. Yine de boş geçmemiş...manzara ve içki varmış beyin zaten mevcut.. (boğaziçi^ne laf ettim diye deniz bey kılmıştır kesin. 😆

8.  Alıntı Originally Posted by ZigZag Yazıyı Oku
    tam ben kazandığım sene meydandaki futbol sahasını çimenliğe dönüştürdüler, inek öğrenciler daha fazla otlasın diye

benim okulla ilgili güzel anım pek yok, şimdiki aklım olsa üniversite döneminde alkolik olurdum herhalde
    Zaten o toprak sahada top oynamadiysan gerisi teferruat :-) onun yanında maracana Stadyumu ne ki

Sayfa 146/1006 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •