Sayfa 146/743 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 5942 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hisse analizi yapıyoruz, belirli fonlarda varsa fonu alıyoruz ya da tam tersi almıyoruz
    E biz neden portföy yönetim ücreti ödüyoruz.
    Bu arada bende alark biriktiriyorum, çok ucuz hisse
    Ben FNT içeriğini gördüğümde NNF den bir farkı olmadığını anladım.
    Portföydeki çoğu hisse aynı.
    Madem aynı olacaktı niye bilanço odaklı yeni fon FNT çıkarıyoruz diye algı yapıldı.
    Bu resmen aldatmaca. Yatırımcıları kekliyorlar. Başka izahı yok.
    Ben buna sinir oldum.
    Bilançosu çok güzel olan bir sürü hisse var ama portföyde yok.
    Söylenen ile yapılan farklı.

2.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Ben FNT içeriğini gördüğümde NNF den bir farkı olmadığını anladım.
    Portföydeki çoğu hisse aynı.
    Madem aynı olacaktı niye bilanço odaklı yeni fon FNT çıkarıyoruz diye algı yapıldı.
    Bu resmen aldatmaca. Yatırımcıları kekliyorlar. Başka izahı yok.
    Ben buna sinir oldum.
    Bilançosu çok güzel olan bir sürü hisse var ama portföyde yok.
    Söylenen ile yapılan farklı.
    Harfiyen katılıyorum. NNF varken bu fonu niye alayım ki? Üstelik hem nnf'nin gerisinde kalıyor hem de oldu da bir kazanç sağladım üstüne stopaj ödeyeceğim serbest fon olduğu için. Büyük rezalet çıkardılar ortaya çok şaşırdım.

3.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Harfiyen katılıyorum. NNF varken bu fonu niye alayım ki? Üstelik hem nnf'nin gerisinde kalıyor hem de oldu da bir kazanç sağladım üstüne stopaj ödeyeceğim serbest fon olduğu için. Büyük rezalet çıkardılar ortaya çok şaşırdım.
    Serbest fonlarda 'hisse yoğun fon' ibaresi bulunanlarda (en az %80 hisse taşımak zorunda olanlar) stopaj yok.
    Bilgin olsun.
    FNT de stopaj yok ancak yönetim ücreti %3 , NNF %2,70

4. Herkese merhaba
    Elinde döviz tutan ve risk almak istemeyenler için döviz cinsi ters repo yapan fonların( GPL,DAS,vs..) haricinde birde kira sertifikası olan fonlar var. Bu kira sertifikası fonların (Örn. PBK,KTT,ZPF vs..) getirileri ters repoya göre daha yüksek görünüyor. Bu fonların herhangi bir riski veya bir vergi dezavantajı felan var mıdır. Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Teşekkürler

5.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    bi ara katılım fonnları hkh ile de iyi reklam yaptılar. sadece katılım değil, tüm fonlarda şöyle iyiyiz böyle hoşuz diye ama şu an aylık, üç aylık ve 6 aylık, hepsinde kuveyt türkün kpc'sine dahi yetişemiyor arkadaşlar. sosyal mediada pohpohlanan fonlar da tıpkı pazarlanan hisselere benzemeye başlayacak böyle giderse. sessiz sedasız ilerleyen fonlara bakmak lazım bundan sonra

6. Eğer FED amerikan 10 Yıllık faizileri %7-%8 bandına çekmezse Altında 3000$ seneye çok rahat görülür. Bu faize kimse gelmiyor ABD dolarına. Piyasalar FED in verdiği faiz ABD enflasyonunun çok altında olduğu için FED in uzun vadeli tahvillerini almıyor. FED in faiz arttırması lazım, ama arttırırsa da borsalar çökecek. Her halükarda yatırım için zor zamanlardan geçiyoruz. İyi şanslar.

7.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Eğer FED amerikan 10 Yıllık faizileri %7-%8 bandına çekmezse Altında 3000$ seneye çok rahat görülür. Bu faize kimse gelmiyor ABD dolarına. Piyasalar FED in verdiği faiz ABD enflasyonunun çok altında olduğu için FED in uzun vadeli tahvillerini almıyor. FED in faiz arttırması lazım, ama arttırırsa da borsalar çökecek. Her halükarda yatırım için zor zamanlardan geçiyoruz. İyi şanslar.
    ABD enflasyonu şu an %3.4. 2 ye çekmeye kararlılar

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    petrol 72 olduğu sırada yani ayın 16'sında aldım demedin, bu haftasonu söyledin doğrumu söylüyorsun gerçekten tam dipten aldın mı bilemeyiz. 6 günde %10 kazandım demek çok büyük bir iddia. sadece bugünkü yükselişi bildin ve 1 günü tutturmak bu işlerde hiçbirşey ifade etmiyor. fon işleri günlük olmaz. seninki daha çok günlük hisse alım satımcılar gibi, onda da düzenli doğru tahmin yapan ben hiç görmedim. tam alım yaptığın saat haber ver gerçekten öyle bir yeteneğin varmı görelim.

AES'e gelince 2021 de belki 10 ayda 2 kat para kazandım ben. alacağın yeri bilirsen kazandırır. etf falan onlar karmaşık işler. yatırımda sadelik esastır. sadece emtiaların testere gibi başladığı yere döndüğü ve uzun vadeli yatırım olamayacağı fikrine katılıyorum. eskiden beridir de söylüyorum bunu zaten.

Üstat, acemi şansı akşam bugün 74$ den aldım 76$ dan çaktım petrolü. Ama artık bıraktım, üçüncü de şans tutmazsa komple alırlar paranın tamamını. ETF ler de kaldıraç olmadığı için nispeten daha az riskli ama çok oynak. Dalga boyları mega. Terste kalsan gece uyuyamazsın. Akıllı işi değil trading. Bunu yapan conta sıyırır bir süre sonra.

Fonlara geri döneyim en iyisi.

Sayfa 146/743 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •