Nereden alırsam kar yazdırıyor
Dün şelalede malın altına yatmakla iyi etmişim ))
Nereden alırsam kar yazdırıyor
Dün şelalede malın altına yatmakla iyi etmişim ))
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Çok sık dile getirdiğimi düşünüyorum
30 tl ve altı her yerden ereğli satan @kerizdir
DİP NOT: UV Cİ VE TEMETTÜCÜ İSE ACİL PARA LAZIM OLANLAR BU KERİZ OLAYINDAN DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞTIR
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Düştüğünde 20, yükseldiğinde 70 gibi hedefim var dersen bu işten galip çıkamazsın, rüzgar yönüne göre yorum yapanlar dünyanın en tehlikeli yatırımcılarıdır. Fakat ne hikmetse onları da yanınızdan ayırmıyorsunuz. Size bir tavsiye, küçük yatırımcının en büyük dostu spk dır, küçük yatırımcının en büyük ve tek düşmeni diğer küçük yatırımcıdır.
Spk neden dost, zaman içinde size nerede yatırım yapacağınızı gösterir. Kötülerin elenmesi spk eliyle olur.
Sayın Kızıldağ bu bir eleştiri ise tarafıma, başım gözüm üstüne. Aram kimse ile kötü değil, herkes burada para kazanmaya yatırımlarını değerlendirmeye geliyor, art niyetlilere bir şey diyemem, onları ben de bilemem siz de bilemessiniz. ALLAH herkesin kalbine göre versin. Kötü olanlara da görür anlarsam tepkimi veriyorum zaten.
Geçen bir konu geçti, inanın ben SPK'ya da güvenmiyorum. O yüzden İş Bankası ve İş YAtırım'dan, (bu Garanti vs tarzı bankalar da olur) şaşmıyorum, fazla para veririm ama yok midas falan tarzı yerlere, spk güvencesi de olsa bulaşmam...
Yatırımı yaparken de kendime has, buradaki bir çok kişiye göre belki de saçma olan bir strateji ile ilerliyorum. Herkesten faydalanmaya çalışsam da kendi kafama göre ilerliyorum. MEsela çok saçma, dün %4.5 düştü, bugün bu kadar düşmüşken almamazlık olmaz diye sonraki alımımı öne çektim. Bugün de %4 düşecek olması çok önemli değil, çünkü bunu bilmiyorum ki, bilsem tabii ki almam..
Bir yerde yazmıştım sanırım, sadece bölünürse 20'yi görür minvalinde... Benim 20 beklentim hiç olmadı 70 beklentim de yok açıkcası, en azından bu yıl.
Stratejim daha çok temettü zihniyetine uygun...
Eleştiri değil, zaman insanı ve insan düşüncelerini şekillendirir. Bu mecraya emek veriyorsanız sizde şekil alacaksınız. Amacımız doğru şekil almanızdır. Yatırımcı olmanızdır.
Ereğlinin isdemirle beraber kurulum maliyeti işletmeye alınması 20 milyar dolar. Ama ülkemizde son 19 yılda bu sektör fiyat ve karlılık baskısı yaşıyor. Baskıdan kurtulmak için 2023 seçimlerinde bir umut var. Ereğliye fiyat bicilecekse 20 milyar dolar/3500 yapılabilir.
Yoo eleştiri de olabilir, bu kötü bir şey değil tabii... Dikkate alırım, önemserim...
Kendimi daha tam da yatırımcı olarak görmüyorum, şekilleniyoruz evet haklısınız, gelişiyorum. İnşallah 3 yıl sonra bugünleri anarızSiz çocuğunuzun arabasını sıfırlarsınız falan
Görelim o günleri de...
Bazen de çok yazıyorum, kusura bakmasın kimse...
İthal hurda 330 gördü, dün 342 kapattı, başka bir yerde 360 görünüyor, fena değil, ama şöyle 8-10 güne 400 yakarsa ve 400 üstünde durursa bazı şeyleri ayakta izlemek gerekebilir. Hurda avrupa yüzünden bir kriter değil, ona rağmen artış devam ederse bir öncü gösterge gibi görebiliriz.
Yer İmleri