Sayfa 148/997 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Enpara dolar faizi oranlarını düşürmüş:

100binTL altı hesaplar için 2,25
    100binTL üstü için 2,75
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Mb faizleri düşürürse kimse tlde durmaz %8-9 da.

http://m.ensonhaber.com/cumhurbaskan...klamasi.html#6

bist çok sığ piyasadır, yabancının kavuğunda kalmaz. asıl parayı faizden götürür, esas faydayı da faiz düşüşünden görür. bist belli yerlere geldi. yabancı için şimdi sıra faizlerin düşmesine geldi ki yüksek karla çıkabilsin. bunu sağlamak için döviz üzerine baskı yapılıyor. sepet kurda 3,72 de destek var, belki kısa bir süre için 3,70 e gelsin, hepsi o. döviz üzerindeki bu baskı nedeniyle merkezden yakında faiz indirimi bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Mb faizleri düşürürse kimse tlde durmaz %8-9 da.

http://m.ensonhaber.com/cumhurbaskan...klamasi.html#6
    2 yıldır bozuk plak gibi aynı seyi diyon yok 2016 sonu %10 yok 2017 sonu %8-9 komikmi gulmedik hea ekurin powarda yıl sonu 11.5 diyordu dimi hadi bakalım sahi nerelerde ekurin son dolar bukucu ahme

5.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    2 yıldır bozuk plak gibi aynı seyi diyon yok 2016 sonu %10 yok 2017 sonu %8-9 komikmi gulmedik hea ekurin powarda yıl sonu 11.5 diyordu dimi hadi bakalım sahi nerelerde ekurin son dolar bukucu ahme
    Valla kardeş senin yorumun nedir? Tam tersini düşünüyorsun herhalde bozulmuş cd gibi sürekli aynı şey.

6. dolarcılar mayıs haziranda agustos sonundan itibaren bilemdein eylul bası dediniz dolar fırlar dedikki herkes o ayı beklerken dusus olmasın ve oldu oluyorsa eylul yarısı oldu asagıya gidise devam doların dusmesi veya dusuk kalması icin sebepler olusuyor yavastan ...ha icerde dolara merkez mudahalesi gelir faiz dusurulur veya dogrudan mudahalee veya doviz alım ihaleleri baslar orası ayrı ...yurtdısı olarak halkbanktan birseyler olur veya kore 3.dunya savası baslatır o bilinmez....ama bu riskler gerceklesmezse kendi rayında giderse dolardan cıkıs ummayın

7. tcmb'nin faizleri enflasyon düşmeden baskı ile zamanından erken düşürmeye başlaması sanılanın aksine yarar getirebilir, zira böyle bir müdahale ile dövize talep oluşacağından tcmb faizi tekrar yükseltmek zorunda kalır. Bu da çok daha uzun bir süre için faizleri yüksek tutar.

Asıl sorun, tcmb'nin zamanından önce değil , kalıcı enflasyon düşüşü teyid edildiğinde faiz indirimlerine başlamasıdır. Bunu yaparsa faizde çok daha uzun ve kalıcı bir düşüş sağlanabilir. Zira faiz ancak faiz ile düşürülebilir.

tcmb'nin bu seferde yanlışı seçmesini umuyorum, ancak umut ettiğimin aksine ortadaki gerçeklere baktığımda tcmb sanki benim umut ettiğim şekilde değil de bu sefer yapması gereken şekilde davranacak gibi gözüküyor. Enflasyon verisinde kalıcı düşüş teyid edilmeden tcmb faiz indirmeyecektir. Her zaman umut ettiğimiz ile somut gerçeklere göre gerçekleşeceğini gördüğümüz aynı olamayabiliyor işte.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ahmetg yukarıda da belirtilmiş devlet katkısının fon dağılımına girmesine izin verilmiyor. Bu katkı DIBS ile nemalanıyor. Ancak buradaki çapanoğlu şu, bu dibs normal bir dibs değil, katkı fonları için kurulmuş hazine tarafından özel olarak dizayn edilmiş ve faizini hazine müsteşarlığının belirlediği özel bir dibs (dibs=devlet iç borçlanma senedi). Okuduğum yönetmelikte bu dibs'in faizinin serbest piyasa koşullarından bağımsız olarak %4-%4.4 arasında sabit tutulduğu ve her sene yeniden belirlendiği yazıyordu.
    Böyle bir durumda uzun vadede devlet katkısı ciddi anlamda tırpanlanıyor. Fon yönetim gideri ve piyasa faizinin altında fon getirileri ile birleştiğinde uzun vadede BES bana göre belirli riskler ve varlık erimesi ihtimali içeriyor. (Şahsi görüşümdür.)
    ahmetg nin sorduğu soruya cevap şu şekilde olmalı:
    BES, en az 10 yıl ve 56 yaş şartı ile devlet katkınızın % 100'ünü ve BES varlığınızın çok daha düşük vergi kesintisiyle alabileceğiniz bir sistem (kanunda başka süreler de tanımlanmış, kısmi alım için). TR'de mevduat ortalaması sanıyorum 1-3 ay, hisse senedi taşıma süresi yine çok düşük. yani biz BES'i yatırım aracı olarak görüyoruz, oysa BES bir tasarruf aracı. yani insanlar devletin %25'lik sübvansiyonuna yıllar sonra değil hemen erişmek istiyor. bundan dolayı da BES fonları 6-12 ay kötü gittiğinde hemen vurun abalıya oluyor.
    benim ise bu sistemdeki en büyük korkum, devletin % 25'lik taahhüdünü devam ettirip ettirmemesi veya zamanı geldiğinde tasarruf sahiplerine bunları ödeyip ödememesi. maalesef sabıkası mevcut önceki uygulamalarda (KEY).

Sayfa 148/997 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •