Bizim ekonomimiz de vurdurarak çalışırmı..????
![]()
Bizim ekonomimiz de vurdurarak çalışırmı..????
![]()
Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
Bonoya Paramı Yatırılır Şuanda
Hem Stopaj Yüksek Hem Garanti Yok
![]()
Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir
Burada inanılmaz oranlar telaffuz edilmeye başlanmış, en yüksek aldığım oran 27.08'da 20.75 idi. Başka bir bankadan da 31.08'de ise 1m+ üstüne 20.5 aldım vadeyi bozup. Gerçi bu hafta artmıştır muhakkak ancak dolar için 6 faiz ne demek. Yabancı yatırımcı getirip mevduata koysa yeridir.
Vakıfbank'ın yüksek verdiğini biliyorum ama telaffuz edilen oranlar çok enteresan. Burgan bank düşünmeye değer bir banka şu an anlaşılan. Aktif geri kaldı ne yazık ki.
Kişisel fikrimce doların 6 altını görmesi bundan sonra neredeyse imkansız ama eğer 500 baz puan gibi bir artış olursa 5.7 lere belki iniş olabilir. Yine de uzunca bir süre o faiz oranlarıyla 6-7 arası dalgalanmasını bekliyorum. Eğer 300-400 baz puan bir artış olursa da 6 altını görmesi imkansız bence. 7.5-8 bandına da dayanabilir gibi geliyor yıl sonuna.
13 eylülde vadem var yeniden, doların vadesini yenilemeyecğim bu oranlara rağmen. Eğer itfa tarihi yakın eurobond'lar %8'e dayanırsa tekrar eurobond alacağım. Ya da ons altının 1200$'a geldiği düşünülünce altına da çevirebilirim dolarımı.
TL'de ise 13 eylül sonrası bir hafta günlük takılacağım. Oranlar iyice yerleşsin diye.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Buraya tahminlerimi not düşeyim istedim sadece.
Yer İmleri