Bizim ekonomimiz de vurdurarak çalýþýrmý..????
![]()
Bizim ekonomimiz de vurdurarak çalýþýrmý..????
![]()
Dürüstlük pahalý bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
Bonoya Paramý Yatýrýlýr Þuanda
Hem Stopaj Yüksek Hem Garanti Yok
![]()
Paylaþýmlarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Burada inanýlmaz oranlar telaffuz edilmeye baþlanmýþ, en yüksek aldýðým oran 27.08'da 20.75 idi. Baþka bir bankadan da 31.08'de ise 1m+ üstüne 20.5 aldým vadeyi bozup. Gerçi bu hafta artmýþtýr muhakkak ancak dolar için 6 faiz ne demek. Yabancý yatýrýmcý getirip mevduata koysa yeridir.
Vakýfbank'ýn yüksek verdiðini biliyorum ama telaffuz edilen oranlar çok enteresan. Burgan bank düþünmeye deðer bir banka þu an anlaþýlan. Aktif geri kaldý ne yazýk ki.
Kiþisel fikrimce dolarýn 6 altýný görmesi bundan sonra neredeyse imkansýz ama eðer 500 baz puan gibi bir artýþ olursa 5.7 lere belki iniþ olabilir. Yine de uzunca bir süre o faiz oranlarýyla 6-7 arasý dalgalanmasýný bekliyorum. Eðer 300-400 baz puan bir artýþ olursa da 6 altýný görmesi imkansýz bence. 7.5-8 bandýna da dayanabilir gibi geliyor yýl sonuna.
13 eylülde vadem var yeniden, dolarýn vadesini yenilemeyecðim bu oranlara raðmen. Eðer itfa tarihi yakýn eurobond'lar %8'e dayanýrsa tekrar eurobond alacaðým. Ya da ons altýnýn 1200$'a geldiði düþünülünce altýna da çevirebilirim dolarýmý.
TL'de ise 13 eylül sonrasý bir hafta günlük takýlacaðým. Oranlar iyice yerleþsin diye.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Buraya tahminlerimi not düþeyim istedim sadece.
Yer Ýmleri