Sayfa 150/1006 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. güzel cevap...

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. Pythagoras

Her zaman 32 günle giden bendenize laf çakmışsınız, açıklayayım efem.

1- 32 gün vade, makul faiz alabileceğiniz en kısa vadedir, bu nedenle tercih edilir. Daha kısa vadelerde çok düşük faizler uygulanıyor. 31 gün seçeneği olsa tercihimiz o olurdu, nihayetinde yaptığımız da o zaten.

2- Genelde 32-45 gün arası aynı faiz oranı uygulanıyor, dolayısıyla 32 günle gidenler 33 günle gidenlere oranla daha yüksek bir bileşik faize ulaşır. Ufak bir fark ama olsun, "domuzdan bir kıl koparsan kardır" prensibine uygundur.

Saygılar...

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by rugankundura Yazıyı Oku
    güzel cevap...
    kardeş ayakkabıcıdan çok bankacı havası var sende. cool...

3. Ne oldu artık 32 güne %14.70 günleri bittimi???geçen ay vakifbank tan almıştım 500k üzerine...şimdi 14.30 diyor...yazık yahuu...

4.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım kusura bakmayı

bankalarda açılan altın hesabına hangi banka ne kadar faiz veriyor bilgisi olan varmı
    TEB ve Deniz 2+ verebilir kısa vadelere (3 ay). Diğerleri ya tam öldürüyor veya 1 yıl vade istiyor. Bu arada MTler bilmeyebilir mutlaka "vadeli altın hesabı" diye belirtin ve defter işletin yoksa vadesize atabilirler.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

5.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    * e-turuncu ve benzeri pek çok hesap gecelik faiz işletiyor, onları da hemen çekebiliyorsunuz? Bono fonlarında her gün hiç anapara kaybı yaşamadan çekme garantisi yok. Bono fiyatları bir şekilde düşerse, bono fonları da düşebilir.

* Özel sektör fonlarının sıfır risk olduğunu neye dayandırıyorsunuz? Fonun aldığı bonolardan biri batarsa, fon fiyatına bire bir yansır. Daha önce bu durum yaşandı.

* Bonodaki stopaj elbette daha düşük ancak risk/getiri dengesi yeterli mi, şansi tercih meselesi.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Fon konusunda fazla bilgim olmadıgı için bir kaç soru sormak istiyorum.
    Bono fonları derken içlerinde bono bulunduran fonlardan bahsediyorsunuz sanırım. Eğer öyleyse içlerinde ne kadar bono varsa fon da o oranla düşer bono alan şirket batarsa dogru mudur ?

Batarsa fon fiyatına yansır diyorsunuz fon fiyatına yansırdan kastınız aşağıdaki fonlarda oldugu gibi bir dalgalanmadan mı bahsediyorsunuz?
    http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OSD veya http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FYO

Ayrıca diyelim böyle bir düşüş oldu böyle bir düşüşte bizim ana paramızda eriyor mu yoksa sadece faiz mi alamıyoruz? Ana paramızın eridiğini bilmiyordum b tipi fonlarda yada kısa vadeli fonlarda. Sanırım linkteki osmanlı menkul durumunda bir düşüş olursa 1 ay boyunca ana paramız erirse boşa yatmış olacak paramız 1 ay sonra da eski haline dönecek fon yükseldigi için. dogru mu anladım ? Ayrıca parayı 0 kayıpla istedigimiz zaman çekemiyoruz derken. misal ben tacirler özel sektör borçlanma fonu aldıgımda bunu çekerken ne gibi kayıplar ödüyorum stopaj dışında ? kısa vadeli standart b tipi fonlarda her zaman kayıpsız çektim. bu durum özel sektör olunca degişiyor mu ?

Son olarak bonosunu ödemeyip batan şirketler var bunu gördük demiştiniz. Böyle bir durum ne zaman oldu ve hangi şirke ayrıca hangi aracı kurumun fonundaydı öğrenebilir miyim ona göre araştırayım.
    Son düzenleme : dotrak; 16-04-2018 saat: 15:15.

6.  Alıntı Originally Posted by eraser_k Yazıyı Oku
    Ne oldu artık 32 güne %14.70 günleri bittimi???geçen ay vakifbank tan almıştım 500k üzerine...şimdi 14.30 diyor...yazık yahuu...
    Aktif gecelik %16,04 devam ediyor.... günlük en yüksek faiz oh mis gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Burger, eski para, %4.1, 35 gün, 75k USD devam dedim. Pişman olmam umarım.
    para miktarına göre oranlar artıyor. 300k ya 4,2 verdiğine göre 1 mio üstüne 4,5 veriyordur.

8.  Alıntı Originally Posted by rugankundura Yazıyı Oku
    mevduattaki 100 bin tl devlet garantisi bonoda ve fonda yok..
    siz fonu aldıgınız aracı kurumun batmasından bahsediyorsunuz sanırım. öyle bir durum olursa paranıza bir şey olmaz. takasbank ta saklanıyor aldıgınız fon adedleri tıpkı aldıgınız hisse senetleri gibi. yani aracı kurum vurgun yapıp sizin paranıza el koyma gibi birşey olmaz. anca fonun fiyatı düşer o zaman kadar da satarsınız.

Sayfa 150/1006 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •