Ne oldu artık 32 güne %14.70 günleri bittimi???geçen ay vakifbank tan almıştım 500k üzerine...şimdi 14.30 diyor...yazık yahuu...
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Fon konusunda fazla bilgim olmadıgı için bir kaç soru sormak istiyorum.
Bono fonları derken içlerinde bono bulunduran fonlardan bahsediyorsunuz sanırım. Eğer öyleyse içlerinde ne kadar bono varsa fon da o oranla düşer bono alan şirket batarsa dogru mudur ?
Batarsa fon fiyatına yansır diyorsunuz fon fiyatına yansırdan kastınız aşağıdaki fonlarda oldugu gibi bir dalgalanmadan mı bahsediyorsunuz?
http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OSD veya http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FYO
Ayrıca diyelim böyle bir düşüş oldu böyle bir düşüşte bizim ana paramızda eriyor mu yoksa sadece faiz mi alamıyoruz? Ana paramızın eridiğini bilmiyordum b tipi fonlarda yada kısa vadeli fonlarda. Sanırım linkteki osmanlı menkul durumunda bir düşüş olursa 1 ay boyunca ana paramız erirse boşa yatmış olacak paramız 1 ay sonra da eski haline dönecek fon yükseldigi için. dogru mu anladım ? Ayrıca parayı 0 kayıpla istedigimiz zaman çekemiyoruz derken. misal ben tacirler özel sektör borçlanma fonu aldıgımda bunu çekerken ne gibi kayıplar ödüyorum stopaj dışında ? kısa vadeli standart b tipi fonlarda her zaman kayıpsız çektim. bu durum özel sektör olunca degişiyor mu ?
Son olarak bonosunu ödemeyip batan şirketler var bunu gördük demiştiniz. Böyle bir durum ne zaman oldu ve hangi şirke ayrıca hangi aracı kurumun fonundaydı öğrenebilir miyim ona göre araştırayım.
Son düzenleme : dotrak; 16-04-2018 saat: 15:15.
siz fonu aldıgınız aracı kurumun batmasından bahsediyorsunuz sanırım. öyle bir durum olursa paranıza bir şey olmaz. takasbank ta saklanıyor aldıgınız fon adedleri tıpkı aldıgınız hisse senetleri gibi. yani aracı kurum vurgun yapıp sizin paranıza el koyma gibi birşey olmaz. anca fonun fiyatı düşer o zaman kadar da satarsınız.
Yer İmleri