Sayfa 150/1003 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Yıllık % 8, dönemsel (6 aylık) % 4 olmasın .
    Teyit etmekte fayda var.
    oranlar yıllık hocam.

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Rakam nedir 1 milyon dolar var mı üstat
    yok hocam değil. keşke

3.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    Swift ücretinden kaçınmak için döviz fonu alıp portföyü başka kuruma ücretsiz taşıyıp daha sonra bozmak gibi bir yol mümkün müdür?

Pixel 7 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Fon portföyünü başka kuruma taşımak teorik olarak mümkün görünen ama pratik de imkansız olan bir durum.

4.  Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek açıkladı: Köprüler, otoyollar, limanlar ve HES'ler özelleştirilecek
    Yetmez sayın bakan bireyleri de özelleştirin satın milleti niye bireysel kalalım ki özelleşelim. Hani senin başın diyordu ya torun torba sahibi bir kadın için ''ÖZEL DEĞİL GENEL GENEEELL...'' Allah önce bu zihniyete oy verenlerin sonra de sizin belanızı versin.

5. fon transferinde menkul kıymet virman ücreti kesilir ama swift ücretinden düşük olur. kurumdan kuruma değişiyor, sormak lazım

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    kimi prim, kimi ek ödeme, kimi teşvik primi diyor. ddkkm bağlamanın ek ödemesi. onu her halükarda alıyorsunuz. %35 ise doların artışına bağlı alacağınız max faiz. diyelim dolar kuru hiç artmadı, yerinde saydı ya da geri gitti, o zaman %35 faiz alırsınız. dolar %15 arttı 35-15=%20 alırsınız. dolar %35 ya da daha fazla arttı. faiz getiriniz olmaz. bu oranlar yıllık bazlı tabi ki.

dışarıdan gelen yeni dövize yok artık ddkkm hiç bir bankada. bankanızdaki ddkkm dönüşüne verilen oranlar bunlar. ya da 31 ağustos 2023 te dth hesabınızdaki dolara.

bununla birlikte yalan değilse ING 6 ay için temdite net %11 prim verdiklerini ama dışarıdan gelene (31 ağustos kuralı geçerli) kabulun devam edip etmediğinden emin olmadığını söyledi dün mt. devam ediyorsa aynı oranları verdiklerini söyledi. sormam lazım dedi. ama bana uymadığı için sordurtmadım.
    Ayrıntılı cevap için teşekkürler. Vakıf'a gittim primi kaldırmışlar. Sadece %35 veriyor. Fiba'ya gittim. Dişarıdan ddkkm için mevduat kabul etmiyoruz dediler. Oradan Garanti'ye gittim. M.Temsilcisi ddkkm için dışarıdan kabul etmiyoruz dedi. Bununla ilgili dün Gnl.Md'lükten yazı geldi dedi açtı bana okudu. Bize gelen bu yazıya benzer yazılar başka bankalara gitmştir muhtemelen dedi. 31 ağustos kuralı dışında, eğer başka bir bankada dövizin varsa ve eski tarihte (31 ağustos öncesi gibi) döviz mevduatını başka bir bankaya taşıyabiliyordun. Ama bu bu yol kapandı. Diğer bankaları bilemiyorum. Lakin aldığım bilgiler böyle.

Merkez Bankasından bankalara KKM talimatı! Yapmayan ceza ödeyecek

Merkez Bankası bankalara KKM talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödeyecek.Kur korumalı mevduat (KKM) yenileme ve TL ye geçiş oranında yüzde 100ün altında olan mevduat bankaları ve yüzde 85in altında olan katılım bankaları yabancı para zorunlu karşılık üzerinden yüzde 6 ila yüzde 8 arasında komisyon ödeyecek. Merkez Bankası (TCMB), TLnin bankacılık sistemindeki ağırlığını artırmak amacıyla geçen hafta açıkladığı sadeleşme adımlarına ilişkin ilk uygulama talimatını bankalara gönderdi.

Merkez Bankası 500 baz puan faiz artışının ardından dövizden dönüşen kur korumalı hesapların yenilenmesi ve TLye geçişi ile TL payının artırılmasına ilişkin maddeleri menkul kıymet düzenlemesinden çıkarmıştı. Benzer şekilde bankaları menkul kıymet tesisine yönelten bazı uygulamalara da son vermişti. Yerine yabancı para mevduat için tesis edilen zorunlu karşılıklar üzerinden komisyon uygulamasına geçeceğini açıklamıştı.

TANIMINI Bilmiyorsan KKM MALİYETİ SIFIR Demek Şaşırtıcı Değil!

Kur Korumalı mevduat hesabında bir düzenleme daha!

TCMBnin bankalara gönderdiği ve Reutersın gördüğü belgede komisyon uygulamasına ilişkin detaylar yer aldı. Buna göre kur korumalı mevduat (KKM) yenileme ve TL ye geçiş oranında yüzde 100ün altında olan mevduat bankaları ve yüzde 85 in altında olan katılım bankaları yabancı para zorunlu karşılık üzerinden yüzde 6 ila yüzde 8 arasında komisyon ödeyecek. TCMB, bu hedeflerin üzerinde olan bankalar TLye geçiş ile yenileme hedeflerini tutturursa, komisyonun yüzde 0 a kadar gerilediği sistemi uygulama talimatı ile açıkladı.

TL payına göre komisyon ise en fazla yüzde 3 olmak üzere sıfıra kadar düşebilecek şekilde belirlendi. Gerçek kişi TL payı artış hedefinin altında kalınırsa bankalar yüzde 2 komisyon ödeyecek. Katılım bankaları için gerçek kişi TL payı artış hedefi yüzde 3,5 yerine yüzde 1,75 olarak uygulanacak.

https://www.paramedya.com.tr/devami/...ceza-odeyecek/

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Ayrıntılı cevap için teşekkürler. Vakıf'a gittim primi kaldırmışlar. Sadece %35 veriyor. Fiba'ya gittim. Dişarıdan ddkkm için mevduat kabul etmiyoruz dediler. Oradan Garanti'ye gittim. M.Temsilcisi ddkkm için dışarıdan kabul etmiyoruz dedi. Bununla ilgili dün Gnl.Md'lükten yazı geldi dedi açtı bana okudu. Bize gelen bu yazıya benzer yazılar başka bankalara gitmştir muhtemelen dedi. 31 ağustos kuralı dışında, eğer başka bir bankada dövizin varsa ve eski tarihte (31 ağustos öncesi gibi) döviz mevduatını başka bir bankaya taşıyabiliyordun. Ama bu bu yol kapandı. Diğer bankaları bilemiyorum. Lakin aldığım bilgiler böyle.
    rica ederim. odea mt de dediğiniz gibi dün gelen talimatla o yolun artık tüm bankalar için kapandığını söylemişti. doğruymuş demek. bahsettiğim ing mt nin bundan haberi yoktu muhtemelen.

Sayfa 150/1003 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •