Sayfa 153/999 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    Sayın alenichev, tespitlerinize tamamen katılıyorum. Az bilgimle ahkam kesiyor gibi olacağım belki ama Fed'in niye bu güvercin moda girdiği çok önemli. Dünya büyümesindeki ivme kaybı hatta ekonomistlerin hiçbir zaman tahmin edemediği resesyon ihtimali düşünüldüğünde bir bakıma bu karar bana korkutucu geliyor. 2008 krizinin para pompalanarak ötelenmiş etkileri para musluğu kesilmeye başlar başlamaz gün yüzüne çıkıyor. Ancak musluğu hep açık bırakmak çözüm değil, uzun vadede facianın daha da büyümesine yol açacak. Ben önümüzdeki 2 senenin dünya için kolay geçmeyeceğini düşünüyorum.

İnsanlar dolar düştüğü için TL'nin sorunları çözülüyor zannediyor. Halbuki bugün dolar aynı yazın TL'sının değer kaybettiği gibi değer kaybına uğradığından düşüyor. Tahvil faizlerimiz düştü faizler düşecek zannediyoruz ancak tahvil piyasasında işlem hacmi yok denecek durumda. Ben 90 günden uzun mevduat bağlamadım. Çünkü banka faizlerinin şu anki noktaya geleceğini öngörmüyordum. MB'sının fonlama faizinden düşük bir oran gerçekten enteresan bence. Belki kredi talebindeki ağır düşüş bir miktar geriye çekmeliydi diyebiliriz ama 21 seviyesindeki faizler komedi geliyor.

Türkiye tahvil faizlerini düşürmek için yeni TL borçlanmasına bile gidemiyor. Sırf yabancı paralardan yüksek faizlerle borçlanıyorlar. Ortalık toz dumanken herkeste ikinci çeyrekte toparlanırız havası var. Benim nacizane fikrimce ikinci çeyrekten sonra 1-2 yıl daha resesyona yakın bir modda takılacağız. Ekonominin en yetkili ağzı bile diyor, ihracata dayalı toparlanmaya kalksak olur ama ya ihracat yapamazsak (ki Avrupa büyümesi olmayınca kime ihraç edeceğimiz güzel bir soru).

Bu mevduat faizleri tasarruf sahiplerine hakarettir. Parayı ne de tutacağımı da şaşırdım ancak TL gerçekten bu zor dönemde iyi bir tercih değil gibi. Uygun noktalardan dolar alıp eurobond faizlerinin yükselmesini bekleyip eurobond'a geçeceğim. Borsa 2 haftalık bir ralli yaptı diye bilançosu ne kadar sorunlu olduğunu tahmin edemediğimiz hisselere de para yatırmam.

Forumda faiz paylaşma işinin yanında bu kez de ben içimi dökmek istedim. Tüm forumdaşlar affetsin.
    Ne guzel yazmissin. Agzina saglik.

Su an bir sorun var ve ameliyat etmek yerine yine antibiyotik tedavisini devreye sokuyorlar ama bu hastaya uzun vadede daha cok zarar verecek. Bu surdurulebilir degil. Iste Piyasalar yakinda bunu fiyatlamaya baslayacaklar.

Onumuzde ki donemin dezavantaji ise su. Yapilacak, alinacak her kararlar maksimum seviyede hatasiz olmali. En ufak hatalarda her sey tersine donebilir. Bu dengeyi kurabilmek ise cok zor. Yani kuresel ekonomi bicak sirtinda olacak. Daha cok endise duyacak

Bu durum Turk varliklarina yaramaz. 2008 krizi her ne kadar bizi teget gecti diyoruz ama borsa 3 te 1 fiyatina dustu, dolar yuzde 50 den fazla primlendi o donem. Yani kuresel bir kriz olursa bu Turk varliklarina yarar diye bir sey soz konusu olamaz. En kotu etkilenecek ulkelerin basinda gelir.

2. Taraflar söyleceklerini söyledi
    Takdir kamuoyunun...
    Böyle ayrılıklara bayılıyorum...
    Gayet medeni....
    Kırmadan dökmeden....

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Erdoğan: CHP 1946-1947.de Sandıkta Hile Yaptı,
    72 yıl önce de Mersin Arslanköy.de muhtar seçimlerinde usulsüzlük yaptığını söyledi

Yeter reis çok geriye gittin. Sözün bittiği yer ben pes ediyorum.
    17 senedir bu ülkede AKP nin sandıklarda hile yaptığını kim iddaa edebilir...
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

4.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Fed beni batirdi. Yatacak yer ariyorum evde birazdan gelirim
    Salondaki 3 lü koltuğa...Battaniyeyi de al...

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku

Su an bir sorun var ve ameliyat etmek yerine yine antibiyotik tedavisini devreye sokuyorlar ama bu hastaya uzun vadede daha cok zarar verecek. Bu surdurulebilir degil. Iste Piyasalar yakinda bunu fiyatlamaya baslayacaklar.

Onumuzde ki donemin dezavantaji ise su. Yapilacak, alinacak her kararlar maksimum seviyede hatasiz olmali. En ufak hatalarda her sey tersine donebilir. Bu dengeyi kurabilmek ise cok zor. Yani kuresel ekonomi bicak sirtinda olacak. Daha cok endise duyacak

Bu durum Turk varliklarina yaramaz. 2008 krizi her ne kadar bizi teget gecti diyoruz ama borsa 3 te 1 fiyatina dustu, dolar yuzde 50 den fazla primlendi o donem. Yani kuresel bir kriz olursa bu Turk varliklarina yarar diye bir sey soz konusu olamaz. En kotu etkilenecek ulkelerin basinda gelir.
    sayın gk1986 ve alenichev, yazılarınızı baştan sona okudum, oldukça fazla katıldığım noktalar var, helede gk1986 nın son cümlesindeki 'Bu mevduat faizleri tasarruf sahiplerine hakarettir.' kelimesi çok doğru, bilhassa ailemden ötürü içli dışlı olduğum bazı avrupa ülkelerinde ecb ve yerel ekonomik yönetimlerin yapmış olduğu hareketler ve bankalara verdikleri talimatlar sayesinde vatandaşlar tasarruflarını likit veya hemen likit karşılığı olabilecek şekilde tahvil,bono,mevduat ve hisse senedi gibi şeyler yapması için elden gelinen yapılıyor, bunun birçok olayı var şimdi yazamam fakat yıllık denilebilecek kadar değişen vergisel düzenlemeler ve avantajlar bilhassa her yatırım enstürmanınında arasında dolaşım ve canlı kalmasını sağlıyor, bugun türkiyede faizler reel enflasyonun çok altında ve bankalar para satamıyormuş rolune yatarak arkasınada devlet desteğini alarak faizleri çok düşük noktalara getiriyorlar ayrıca emlak hariç en populer yatırımlar olan 'faiz(mevduat veya tahvil), döviz, borsa' gibi enstürmanları bir tarikat hocasına veya imama vs danışsanız kesinlikle birçoğundan günah olduğu veya uzak durulmasının daha iyi olacağı cevaplarını alacaksınız. Bu durumda hem devlet hemde dini kaynaklar kaynaklı zaten tasarrufa karşı bir tutum var.

Yüksek iktisat öğrenimine sahip kişiler bunların ekonominin %1 ini bile oluşturamayacağını iddia ederken çevremde öyle insanlar öyle tutarları piyasanın en ölü faizi bulunan katılım bankalarına yatırıyorlar ve sebebini sorduğumda değişik bir yüz ifadesi ve cevap alamıyorum, türkiyede böyle insanlardan/patronlardan milyonlarca var.

para politikamızda vatandaşın tasarrufunu sisteme sokma ve çıktıya çevirme çabası yerine, resmen tasarruf politikasında insana dolar alması ve onuda devlet tahviline yatırması konusunda bir tutum var. (onu bile eline yüzüne bulaştırıyorlar)

6.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Mart nisan az sıkıntı ile geçerse faizler inecek gibi. O zaman da çok gec olur. 4.80 bana cok uzak geldi..
    Sayın bjkay dolar 4.80 hedefimi öylesine söylenmiş bir rakam diye düşünmeyin .
    Bu forumda dolar 6.5 lerde iken düşecek diye yazdım.Hedef 5.50 sonra 5 civarı diye yaZdım kayıtlarda duruyordur .
    Teknik analiz ve birazda temel analiz bilgisi olarak bu civarı bekleyen tek bwn değilim başka forumlardada paylaşım yapıyorum görüyorum.
    Yani 4.80 hedefi hiçde uzak değil .
    Biz 7 leri gören dolardan sonra psikolojik olarak 5 leri az görüyoruz ancak 3.70 lerde idi Mart ayında ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fed "sisli bir alana" girildiğini düşünüyor olmalı ki geçmiş sinyalleri kullanmayı bırakmış, "sinyalsiz" mola veriyor.Verilerin belirginleşmesiyle yeni politika sinyalini verecek. Tam 'Trump'lık' bir mola

UGUR GURSES

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku

Düşen petrol fiyatı
    Fedin faiz hamlesi
    Trumpın faiz artışına karşı oluşu
    Abd nin Suriyeden çekilme planı

Ben bu iktidar kadar sanslı bir iktidar görmedim .
    İddia ediyorum bu krizde teğet gececek .Borsa hava civadan yükselmez.Yabancılar sudan ucuz dediğimiz borsaya milyar dolar gömdü .

Seçim sonucu beklenilenin aksi çıkarsa yukardaki işler terse döner .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 153/999 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •