Sayfa 155/579 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255 ... SonSon
Arama sonucu : 4631 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: HALK Cafe - III

1. Xbank ve garan grafikleri çok güzel. Pandemi başladığında kur 6,5 gibiydi. Bankalar dolar bazında eksiksiz ikinci dibi gördü. Bu kadar yabancı satışı karşılandı. Daha fazla yabancı satışı gelmez gibi duruyor. Yabancı satışlarının son günlerinde banka cezaları swap haberleri yabancıların TL bulamamasına bağlarsak bitmiş yada sona gelmiş olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Keza dolar bazında ikili dip dünya geneline görede çalışmalı. Çalışmazsa yapacak bir şey yok. Banka taşıyanlar ciddi zarar etti. Daha kötü bir borsa Endeksi olacaksa dahi bir tepkiden sonra olmalı. Diğer 120 bin endekse gelen senetler alınmaz. Kafaları karıştıran yabancı satışı basit bir olay değil elbet. Bence bir swap haberi bu durumu kurtarır. Bu düşünce işin yarısı, kalan yarısını az çok hepimiz biliyoruz. Halkbank artık 0,40 defter değerinde ve kısmen en iyi tepe değeri şimdilik 8 lira. Küçük senetler tercih edilmiyorsa karlı temettü veren büyük senetler tercih edilebilir. Bugün garan veya işc ile Halkbank aynı çizgide, artık Halkbank kelepir değil Malasef.

2. Önce 108, sonra 92 bin. İzlemekten zarar gelmez.

3. Herkesin bayramı mübarek olsun. Bayram tadında bayramlar geçirmek dileğiyle....

4.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Xbank ve garan grafikleri çok güzel. Pandemi başladığında kur 6,5 gibiydi. Bankalar dolar bazında eksiksiz ikinci dibi gördü. Bu kadar yabancı satışı karşılandı. Daha fazla yabancı satışı gelmez gibi duruyor. Yabancı satışlarının son günlerinde banka cezaları swap haberleri yabancıların TL bulamamasına bağlarsak bitmiş yada sona gelmiş olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Keza dolar bazında ikili dip dünya geneline görede çalışmalı. Çalışmazsa yapacak bir şey yok. Banka taşıyanlar ciddi zarar etti. Daha kötü bir borsa Endeksi olacaksa dahi bir tepkiden sonra olmalı. Diğer 120 bin endekse gelen senetler alınmaz. Kafaları karıştıran yabancı satışı basit bir olay değil elbet. Bence bir swap haberi bu durumu kurtarır. Bu düşünce işin yarısı, kalan yarısını az çok hepimiz biliyoruz. Halkbank artık 0,40 defter değerinde ve kısmen en iyi tepe değeri şimdilik 8 lira. Küçük senetler tercih edilmiyorsa karlı temettü veren büyük senetler tercih edilebilir. Bugün garan veya işc ile Halkbank aynı çizgide, artık Halkbank kelepir değil Malasef.
    Yani ustad gecen grafik uzerinden lunar'la tartistigimiz mevzuda, halk en dipteydi ve buna göre yukari atmasi gerekiyor dusuncesi ortaya atildi, ben de dedim ki neden diger bankalar halkin yanina inmesin o cok zor demisti, sizin yoruma gore simdi hepsi sonucta halkin oldugu yerdeler ve hepsi tercih edilebilir, buradaki soru neden insanlar halki alsin bu kadar sorun varken, halk o avantajı yitirmis durumda.

5. Evet, 0,20 küsür defter değeri ile umut veren bir mali yapı vardı. O yapı 0,40 rakamına ulaştı. Kabaca 5,25 lira çalındı. Diğer bankalar derken aklıma başka bir şey geldi. Bankacılık sistemi önemli diyoruz, 2001 de bu sistem çöktü sonra düzeldi, imar bank Demir bank gibi devlet borçları ödedi. Şimdi sağlam diyoruz, dolar borcu reel sektörün diyoruz. Bankalardan biri kendi başına swap yapabilir mi, etkisi ne olur, hangi banka yapar. Abd nin açtığı swap kanalından en çok faydalanan neden Japonya ve gelişmiş ülkeler oluyor. Aslında fed trilyon dolar verdi ama masadaki adamlara verdi, ihtiyacı olana garip gurabaya vermedi. Dünya genelinde çok dolar var, fed aşırı dolar bastı dağıttı cümlesi gördüğüm kadarı ile son zamanların en güvensiz ve en yanlış cümlesi. Tersine ciddi dolar kıtlığı var.

hökümet ithalata vergi koyuyor.
    içerde yerli üretimi desteklemek için değil.
    kıymetli dolar harcanmasın diye.
    yoksa 90 lı yıllar öncesinde bu vergi uygulanıyordu.
    yerli üretim diye yıllarca siyah beyaz. merdaneli .teneke kuş serileriyle sevişip zengin olurduk
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

7. Tesekkurle sn 666. herkesi bayramini kutlarim.

Kızıldağ abi iyi bayramlar
    Dikkat et senin için vergi koymuşlar.
    Altın ve döviz alım satım vergisi %1'e çıkmış.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 155/579 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •