Sayfa 155/1002 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. Amasya da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 75 yaşındaki Fahri Kara, 200 bin lira borcu nedeniyle 2 dönüm serasını sattığını söyledi. Borcun sadece faizini kapatabildiğini belirten Kara, Anamdan doğalı çiftçilikle uğraşıyorum. Ne ana var ne baba var. Aylık yok. Hiçbir şey yok. Girdiler çok fazla, nasıl satacaksın? Bir domatesin fidesi 7 lira olursa masrafı ancak karşılayabiliyorsun. 150 bin lira masrafım oldu bu sene. Kazandığım 80 bin lira. İki dönüm tarla sattım, kurulu serayı verdim onun yüzünden diye konuştu.

Bursa dan gelen çiftçi Sami Yıldız ise Tarım Kredi mağduruyuz. Ziraat Bankası mağduruyuz. Faizlerimiz yükseldikçe yükseldi. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bu altıncı gelişim benim buraya. 14 bin lira kredi çektim Tarım Kredi den, 8 bin lira kefilliğimden kesildi. Benden 5,5 (bin) lira daha istiyorlar şu an. Geri kalan 17 bin lirayı da 3 e bölecekler. Bir torba gübre 250 lira. Yem 180 lira dedi.

https://www.karar.com/guncel-haberle...uymadi-1634182

Bunlar Ankara'ya gidiyor, ne yapiyorlar, kiminle konusuyorlar acaba.

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Satmak için kesin
    50 milyon abone garantisi ile birilerine satılır Nasıl olsa Keriz bir halk var ..Hayatında geçmeyeceği köprünün otobanın, Hastanenin parasını ödeyenler Telekom şirketininde Abone parasını öderler....

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    50 milyon abone garantisi ile birilerine satılır Nasıl olsa Keriz bir halk var ..Hayatında geçmeyeceği köprünün otobanın, Hastanenin parasını ödeyenler Telekom şirketininde Abone parasını öderler....
    Çok güzel nakit akışı var bu telekom devlerinin. Borçlanma ve sabit yatırımları iyi ayarlarlarsa, iyi nakit yaratıyor.

TTKOM dan sonra BOTAŞ hamlesi gelebilir. Bugün dile getirmeye başlamışlar

4. Şey , akşam oldumu azıyor. Gündüz yediği ıslak sopalar yoruyor ama akşama dipdiri kalkıyor.

5. Arkadaşlar , bugün döviz kurları aylık kapanış olarak saat kaçtaki değerler geçerli ? Misal , saat 15:30 merkez bankası kurları üzerinden mi kapanış kabul ediliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,634
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Şey , akşam oldumu azıyor. Gündüz yediği ıslak sopalar yoruyor ama akşama dipdiri kalkıyor.
    Altın fırladı 500 üstünde,onsu çok düşmüştü destek noktalarına gelmişti yumulduk 493.

7.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Altın fırladı 500 üstünde,onsu çok düşmüştü destek noktalarına gelmişti yumulduk 493.
    Altın işini bir türlü beceremediğimden olsa gerek hiç ısınamadım. Sanırım forum ahalisinden bu işi en iyi bilen sn. hkm. Dövizle ons al-sat işini yapmak çok zor. haliyle kg /tl hesabında hem ons hem dolar/ tl riski almak gerek. Altın alerjim yüzünden parmağıma yüzük bile takmıyorum.

Erdoğan, son dönemlerde sıkça gündeme gelen marketlerdeki fahiş fiyat uygulamalarıyla ilgili merak edilenleri aktardı.

Söz konusu marketlerde denetimlerin gerçekleştirileceğini söyleyen Erdoğan, ''Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda bazı marketlerle ilgili bir denetim süreci olacak. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Sayfa 155/1002 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •