tapu harcindan bahsetmiyorum gelir vergisinden bahsediyorum
alis satis arasindaki farktan vergi var
http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...kiyor-1087025/
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
tapu harcindan bahsetmiyorum gelir vergisinden bahsediyorum
alis satis arasindaki farktan vergi var
http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...kiyor-1087025/
Evi 5 yıl içinde satmanın gerekirse, alacak adam kredi ile öderse, sana emlak değer artış vergisi çıkacak. Sonra o kurtardığın 3 bin TL sana 20 bin TL olarak geri döner.
Devlet artık önümüzdeki dönemlerde eskisi gibi rahat bırakmayacak. Zaten son zamanlarda bu başladı sayılır.
Ben tapu harcı anladım. Pardon. Alış satış farkı da 5 yıl içinde elden çıkarılırsa etkiliyor.
Öncelikle devlet bu konuyu çok fazla deşmez. Çünkü ucu büyük yerlere dokunur.
İkinci olarak da bu durumun tesbiti çok zor bir durum.
Zor dan kastım şu. Tapu tutarı yazarken beyanı dikkate alıyor.
Alıcı ne kadar kredi de çekse nakit vs şekilde ödeme isteyebilirsin. vs. vs.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kredi çekiyorsa, banka bu parayı tapu işlemi gerçekleşirken resmi yollardan öder, yani bankadan kredi çektim- krediyi nakit aldım elden ödedim olmaz.. diğer kısmı doğru, de ki 200 bin beyan ettin işlemin geçtiği fiyatı, tapu memuru sorar satıcıya- aldın mı paranı ? aldım' der, imzalar atılır, iş biter.. nakit mi aldın, bankadan eft mi yaptın, bloke çek mi düzenlediniz, nerde bu ödemenin makbuzu? falan gibi durumlar söz konusu değildir..
300 kredi kullandın, alım fiyatını 250 gösterdin, işte bu olmaz.. maliye 3 gün sonra yada 3 yıl sonra- gel lan buraya, ceza kestim sana' der.. işlem fiyatı düşük gösterildiyse (vergi çıkacak diye veya harç fazla çıkıyor diye) kayıtdışı kısım elden nakit verilmelidir.. başka türlü olmaz
Hocam banka direkt satıcıya ödemeyebilir krediyi. Alıcı da satıcıya istediği gibi öder. Sorun yok yani.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Yer İmleri