Sayfa 159/1003 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    50 bin TL alan biri yüzde 50 zam alırsa yeni maaşı 75 bin oluyor.

Ancak 10 bin alanın yemi maaşı 15 bin oluyor.

Biri 25 bin fark alırken, diğeri 5 bin alıyor.

Bu ikisi aynı evrende yaşamıyor mu?
    nereden baksan elde kalıyor ! herşey çorba oldu emekli memur ile çalışan memur arasında hiç bu kadar maaş farkı oldu mu ben hatırlamıyorum.Maaşlar bu seviyede iken ev sahibine sen yüzde 25 ile idare et deniyor.Diğer taraftan maaş artışları dur durak bilmiyorken enflasyon nasıl düşecek? bu maaşları gören esnaf malını ucuza kaptırır mı ?

2. Gelir vergisi alamadıkları doktor, avukat, kuyumcunun altındaki en az 5 milyonluk arabanın MTV si ile gariban emeklinin, asgari ücretlinin ödediği MTV, araç muayene, araç sigortası vergileri neden aynı?

Hükümet yoksuldan alıp zengin bir şehirden diğerine zaman kaybetmeden gitsin diye yap-işletle yaptığı dolar bazlı ihale borçlarını kapatmak için kullanmış olmuyor mu?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3. Beni gaza getiriyorsunuz.. Sonra yazıcam ağzıma geleni.. Kapatıp gidecem yine hesabı mecburen.. Uzan zaman sonra dayanamıcam gelicem...

4.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Beni gaza getiriyorsunuz.. Sonra yazıcam ağzıma geleni.. Kapatıp gidecem yine hesabı mecburen.. Uzan zaman sonra dayanamıcam gelicem...
    Siz ABD'de ev almayı enayilikle ve cahillikle itham etmiş bir adamsınız. Ne diyeyim. Size Türkiye'de iyi yatırımlar. Ne de olsa dünya lideriyiz - Alamanya bizi kıskaniyi.

5.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    Varsa tecrübeniz kararı paylaşın biz de öğrenelim. Kira tespitinde munzam zarar talebi nasıl kabul edilmiş görmüş oluruz.

Pixel 7 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sn mistyimage, kira tespit davasında geriye dönük fark a faiz yürümüyor sizin de bahsettiğiniz gibi.Ancak kira tespit davası kararı kesinleştikten sonra eğer mahkeme ilâmı akabinde parayı yatırırsanız o zaman munzam zarar davasının önünü kesiyorsunuz.Ancak size ödeme emri gelipte temerrüde düşerseniz dava şartı oluşuyor ve karşı taraf diğer dava şartlarını gözetip davayı açıyor.

Çok yakın bir arkadaşımın iş yeri ile ilgili böyle bir dava yürüyor. Oradan konuyu takip ediyorum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Sn mistyimage, kira tespit davasında geriye dönük fark a faiz yürümüyor sizin de bahsettiğiniz gibi.Ancak kira tespit davası kararı kesinleştikten sonra eğer mahkeme ilâmı akabinde parayı yatırırsanız o zaman munzam zarar davasının önünü kesiyorsunuz.Ancak size ödeme emri gelipte temerrüde düşerseniz dava şartı oluşuyor ve karşı taraf diğer dava şartlarını gözetip davayı açıyor.

Çok yakın bir arkadaşımın iş yeri ile ilgili böyle bir dava yürüyor. Oradan konuyu takip ediyorum.

Sn. Suheyl, "Sn. Turnike'nin yazdıkları birebir doğrudur" demiştiniz. Bu yüzden örnek istedim. Sn. Turnike geçmişe dönük faiz işlediğini savunuyor. Kira tespit davasında davanın açıldığı tarihteki rayiç kira bedeli hesaplanır. Karar kesinleştikten sonra kiracı ödemeyi yapar ise bir kuruş faiz ödemez. Kararın kesinleşmesi de büyükşehir mahkemelerinde en az üç sene sürer gibi görünüyor. Yani kiraya verenin üç sene önceki rayice göre tespit ettirdiği kira, yine enflasyona yenilmiş olur.

2. olarak , kiranın zamanında ödenmemesi halinde cezai şart bile kanunda açıkça yasaklanmış iken, munzam zarar davasının kazanılabileceğini düşünmüyorum. Temerrüt nedeniyle uyduruk yasal faiz ve tahliye talebi saklıdır tabi. Arkadaşınızın dava açmış olması kazanacağını göstermez. İçtihat beklemiyorum ama yerel mahkeme kararı var ise paylaşırsanız biz de görmüş oluruz.

7.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    Sn. Suheyl, "Sn. Turnike'nin yazdıkları birebir doğrudur" demiştiniz. Bu yüzden örnek istedim. Sn. Turnike geçmişe dönük faiz işlediğini savunuyor. Kira tespit davasında davanın açıldığı tarihteki rayiç kira bedeli hesaplanır. Karar kesinleştikten sonra kiracı ödemeyi yapar ise bir kuruş faiz ödemez. Kararın kesinleşmesi de büyükşehir mahkemelerinde en az üç sene sürer gibi görünüyor. Yani kiraya verenin üç sene önceki rayice göre tespit ettirdiği kira, yine enflasyona yenilmiş olur.

2. olarak , kiranın zamanında ödenmemesi halinde cezai şart bile kanunda açıkça yasaklanmış iken, munzam zarar davasının kazanılabileceğini düşünmüyorum. Temerrüt nedeniyle uyduruk yasal faiz ve tahliye talebi saklıdır tabi. Arkadaşınızın dava açmış olması kazanacağını göstermez. İçtihat beklemiyorum ama yerel mahkeme kararı var ise paylaşırsanız biz de görmüş oluruz.
    Sn mistyimage arkadaşım kiracı olarak taraf. Bende merak ediyorum gerçekten munzam faiz davası ilk mahkeme kararını. Kazanır kaybeder onun için bir fikir yürütemem . Ama kira tespit davasında geriye dönük faiz ödemedi öyle bir şey yok. Turnike onu diyor ise yanlış. Ben atladım bu detayı büyük ihtimalle.
    Munzam faiz davası dediğim şartlarda açılıyor onu gördüm. Hatta hatta arkadaşımla üzerindede epey tartıştık. Kararın kesinleştiği günleri görürsek kararı paylaşırım.

8. Google da her pazar doları 24 tl ye düşürüyor

Sayfa 159/1003 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •