Sayfa 16/23 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon
Arama sonucu : 179 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Ayyıldız

18.3.2017 de alarko topiğinde yazmıştım....

Analiz;

Önümüzdeki bir yılda kur euro /dolar paritesi oynaması dışında çok oynamayabilir. Hareketini yaptı.
    2016 yılında 2,91 den 3,51'e geldi. %20 arttı..... Bu büyük bir artış idi....

Asgari ücret üzerinden hesabımı yapıyorum....

2015 ocakta ....asgari ücret 460 dolar idi..... ihracatımız zorlanmaya başladı......
    ...cari açık sıkıntıya düştü.. Dolar çıktı ...
    Bugün.. Doların artışıyla birlikte asgari ücret 370 dolara geriledi ..... Emek-yoğun işlerin ihracat kabiliyeti arttı...

Cari açık krizi önümüze çıkmayabilir....
    Doların daha fazla değer kazanması için sebepler ortadan kalktı....

Önemli bir olay karşımıza çıkmaz ise, 31 aralık 2017 tarihinde doları en fazla... 3,75 seviyelerinde görmeyi ummaktayım....
    O da 3,51 olan yılbaşı fiyatına göre %7 gibi bir artıştır....

Özetle Alarko, bugünkü pozisyonunu korursa , bağlı kuruluşlarının 31,12,2017 tarihinde kur farkından çok etkilenmesi düşük ihtimaldir.

Kanaatindeyim.
    itiraz geldi....
    MB daha yüksek dolar tahmin ediyor diye......

Onlar karamsar bea...
    değerli ortak;
    2016 yılındaki gibi bir şok yaşamayacağımıza vurgu yaptım....

Karabiga 2017 sonunda tam kapasite üretime geçecek. Bu da çok önemli.

Alarko'nun bilançosunu patronlar "istedikleri biçimde" düzenleyebilirler. Fiyat da, temettü de, değerleme de...hepsi patronların iki dudağı arasındadır. Yapsalar gayrimenkullerine "yeniden değerleme"... Görebiliriz... aynı bu konsolide bütçede milyarlarca lira kâr...

Ancak mızrağı çuvala sığdıramayacakları zamanların yaklaştığını düşündüğüm için alarkoda uzun vade pozisyon aldım.

Kuveyt emiri gelmiş

SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3.  Alıntı Originally Posted by TALEBE AYI Yazıyı Oku
    Alarko topiğinde yazdım.... bakalım tahminim tutacak mı?

Yıl içinde en düşük 3,30 lar da görülür mü...?
    [IMG][/IMG]

OBO çalışsa, 3.56 altı kalıcı olsa, üç aylıklar bağlanırken borçlu firmalara bahar gelse,

Çok çektiler, çok çektirdiler. Mutluluk herkesin hakkı.

Yatırım tavsiyesi içermez.

deniz 43 yazmış...

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    ----------------------------------------------------------------------------

Crude Oil Year
    Crude Oil 48.3821 0.13 0.27 % 1.42% -9.69% 16.76% Mar/21

Aslında aşağıda alıntı yaptığım yazılarla benzer konulara değinmiştim ama bir kez daha özetleyeyim:

-Petrol fiyatının 50 doların altında olduğunda (Şu anda 48.38 dolar) bile petrol fiyatındaki artış yıllık %16.76 ama aşağıdaki alıntı yaptığım yazıda görebileceğiniz gibi sektörün dünyadaki en öndeki otoritesi EIA'nın 2017 ABD ham petrolü için ortalama fiyat tahmini 54 dolar/varil.Benim tahminim de bu doğrultuda,hatta yıl sonunda 60 dolar/varil fiyatını geçebileceği ihtimalini de göz ardı etmiyorum.Sebeplerini aşağıda alıntı yaptığım yazılarda ifade ettim.
    -Ama Petrol 50 doların altında kalsa bile benim ABD'de yıl sonu %3 enflasyon projeksiyonum önemli bir sapma göstermez.Çünkü aşağıda alıntı yaptığım yazımda görebileceğiniz gibi gıda ve ticari emtialarda dehşet bir artış var,bu maliyet artışları üretici fiyatlarına kısmen yansımış durumda,ama tüketici tarafına yani enflasyona yansımasının henüz daha başlarındayız.ABD'de buna ilaveten tüketici güveni son 20 yılın en yüksek seviyesinde,tüketici harcamaları ,kişisel gelirler artıyor,tam istihdamın sınırına gelinmiş durumda, bunlar da maliyet artışlarına ilaveten,talep tarafında da kıpırdanma yaratmış durumda,bunlar gelecekte de enflasyonun yükseliş trendini sürdüreceğinin öncü sinyalleri.

-ABD 'de yıl sonu %3 enflasyon projeksiyonumda Trump'ın genişlemeci mali politikaları hesaba katılmamış durumda,yılın son çeyreğinde etkisi olabileceğini tahmin ediyordum ama şimdi gecikme olacağı beklentisiyle etkisi tamamen gelecek yıla kalmış durumda.Vergi indirimleri ve altyapı harcamaları ile ilgili teklifleri kongreden geçmese bu yılın değil ama gelecek yılın projeksiyonlarını değiştirir.

-Bu itirazlara katılmıyorum ,beklentilerimde şu anda herhangi bir revizyona gidecek sebep görmüyorum.

-ABD finans ve haber medyasını anlık olarak takip ediyorum.

-Sadece petrol fiyatının düşmesi maliyet bazlı enflasyonu düşürmez,çünkü gıda ve ticari emtialarda aşağıdaki tablolarda görüldüğü gibi çok yüksek yıllık artışlar var ,petrolün bu düşmüş hali dahi 1 yıl öncesine göre %16.7 yüksek.Ama üretici fiyatlarına kısmen yansımış bu yükselişler tüketici tarafına talep eksikliği nedeniyle zaten çok az yansımıştı,şu an ki fiyatlar da artık taban fiyatlar olduğu için bundan sonra ancak azalış değil artış yönünde enflasyona yansır.

-Petrolün enflasyona etkisi maliyet olarak ,1 puan için 0.15 puan yansımasının olacağı hesaplanıyor.

----------------------------------------------------------------------------

http://www.hisse.net/topluluk/showth...3501#post83501

http://www.dunya.com/finans/haberler...-haberi-352669

Büyüme sinyalini alan yatırımcı emtiaya yöneldi

Ekonomik büyüme sinyalleri emtia yatırımcısının iştahını kabartıyor. Küresel emtia piyasalarında yatırımcının yeni gözdesi ham petrol, bakır ve pamuk.

Emtia fiyatları, son yılların en iyi performansının tadını çıkarıyor. Uzmanlar bu durumu yatırımcıların uzun bir süredir durgun seyreden küresel ekonomideki büyüme ve enflasyonun tekrar canlanacağına inandığını ortaya koyan kanıtlar olarak değerlendiriyor.

Emtia vadelilerinin nabzını tutan S&P GSCI endeksi, finansal krizin tüm dünyayı pençesine aldığı 2009 yılından bu yana en büyük artışına imza atarak yüzde 28 yükseldi. Endeks bir önceki kapanışa göre 14.55 puan (yüzde 0.62) primle 2.367.07 seviyelerinde seyrediyor. Birçok emtia varlığı rallisine devam ediyor. Geride kalan 12 ay içersinde ham petrol ve doğalgaz fiyatları yüzde 50'yi aşan artışa imza attı. Son haftalarda değerli metallerden gümüşte ve kereste fiyatlarında da yükseliş trendi dikkat çekiyor.

Uzun pozisyonlar rekor seviyelerde Ocak ayında küresel emtia varlıkları yüzde 7 artışla 391 milyar dolarlık hacme ulaştı. Bu rakam geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 50'lik bir artışa tekabül ediyor. Citigroup verilerine göre aktif emtia fonlardaki uzun pozisyonlar 2014'ten beri en üst seviyeye ulaştı.

Wall Street Journal'a konuşan 2.1 milyar dolarlık emtia fonu Deutche Enchanced Commodity Strategy'nin portföy yöneticisi Darwei Kung emtiada rallinin yeni başladığını savunuyor. Ve ekliyor; ''Emtiada rallinin yeni başladığını düşünüyorum. Fiyatlar üzerinde konuşmak için önümüzde uzunca bir yol var.''

Emtia piyasalarında sürdürülebilir bir ralli sağlıklı bir tüketim ve iş talebi anlamına gelecek. Rusya, Güney Afrika ve Malezya gibi emtia ihracına dayalı gelişen ülke ekonomilerinin büyümesine yol açacak. Ancak uzun soluklu bir ralli aynı zamanda enflasyonu körükleyerek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri yükseltmesine neden olabilir. Bu da Amerikan ekonomisinde büyümenin önünü kısabilir.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...6019#post76019

Dünyada enflasyon trendi

1)Dünya gıda fiyat endeksindeki son 1 yılda artış 175.5/149.7=%17.23 olmuş:

http://www.fao.org/worldfoodsituatio...ricesindex/en/

2)Son 1 yılda enerji fiyatlarında ortalama %44.44,endüstriyel emtialarda ortalama %50.51 artış olmuş:

Price Year Date
    Crude Oil 53.3031 48.08% Mar.03
    Brent 55.7709 44.03% Mar.03
    Natural gas 2.8273 69.51% Mar.03
    Gasoline 1.6486 23.65% Mar.03
    Heating oil 1.5911 36.95% Mar.03
    Enerji ortama 44.44%

Copper 2.7 18.69% Mar.03
    Coal 82.2 56.87% Mar.03
    Cobalt 51,000.00 130.25% Mar.03
    Lead 2,243.25 33.87% Mar.03
    Aluminum 1,902.75 22.75% Mar.02
    Tin 19,320.00 25.07% Mar.02
    Zinc 2,772.75 65.70% Mar.02
    Nickel 10,936.00 23.76% Mar.03
    Steel 312.5 48.81% Mar.03
    Iron Ore 92 79.34% Mar.03
    Endüstrial emtia ortalama 50.51%

3)Bunun üretici fiyatlarına yansıması son 1 yıl içinde henüz tam olmamış,yansımayı sürdürüyor ,tüketici tarafına yansımanın ise henüz başlarındayız,talebe bağlı olarak zamana yayılarak yansıyacaktır(Firmalar belli bir süre karlarından fedakarlık edebilirler,hatta talep yoksa çok kısa bir süre nakit akışı sağlamak için zararına bile satış yapabilirler ama bunu orta vadede sürdürmeleri mümkün olmadığı için firmayı yaşatmak için talep olmasa da maliyeti fiyata yansıtmak zorundadırlar,bu da şirketlerin cirosunu düşürür ,firmalar küçülmek ve elaman sayısını azaltmak zorunda kalırlar)

Son 1 yılda yıllık üretici fiyat endeksi değişimi:

Çin: -%4.9 dan %6.9 a

Almanya:-%3 den %2.4 e

Euro bölgesi:-%4.2 den %3.5 a

ABD:%0 dan %1.6 ya

Son 1 yılda yıllık enflasyon değişimi:

Çin:%2.3 den %2.5 a

Almanya:%0.3 den %2.2 ye

Euro bölgesi:-%0.2 den %2 ye

ABD:%1 den %2.5 a

http://www.hisse.net/topluluk/showth...978#post115978

-O köşe yazarı petrol fiyatlarındaki geçen haftaki sert düşüşün enflasyon beklentilerini gerileteceği, dolayısıyla faiz arttırımına gerek kalmayacağı varsayımında bulunmuş.

Peki geçen hafta petrol fiyatları neden düştü:Hem ABD ham petrol stokları son haftalarda yükseliyor,hem de açılan kuyu sayısı artıyor.Peki bu gelişmeler petrol fiyatını bu kadar sert düşürecek gelişmeler mi:Hayır,değil.ABD'nin 3 Mart tarihi itibarıyla günlük petrol üretimi 9.088 milyon varile ulaştı(ABD'nin geçen yıl'ki üretimi ortalama 8.9 milyon varil,bu yıl için beklenen günlük üretimi ise 9.2 milyon varilhttps://www.eia.gov/outlooks/steo/report/global_oil.cfm )
    ,günlük tüketimi ise kabaca 19.500 milyon varil.OPEC raporuna ise geçen yıl 94.62 milyon varil olan günlük petrol talebinin dünya ekonomisinin bu yıl yıl %3.2 büyüme beklentisiyle(geçen yıl %3)95.81 milyon varile çıkacağı tahmin ediliyor.ABD'nin petrol üretimindeki artış miktarı ,global ekonomideki büyüme beklentisine bağlı petrol talebindeki artış+OPEC üyelerinin yaptığı üretimde kısıtlama ile(günlük 1.2 milyon varil) mukayese edildiğinde petrol fiyatını düşürecek arz fazlalığı yaratacak miktarda değil.

http://www.opec.org/opec_web/static_...ary%202017.pdf

Geçen hafta petrol fiyatlarını düşüren esas neden ;Suudi Enerji Bakanı Halid el-Falihi'n yorumlarından sonra geldi. Suudi Bakan yaptığı açıklamada OPEC'in arz kısıntılarını yılın ikinci yarısında da devam ettireceğini garanti etmediğini açıklamıştı. OPEC'in vardığı kısıntı anlaşması ise 2017 yılının ilk yarısı için geçerli.

Sonuç olarak 1 haftalık petrol fiyatlarındaki düşüşü kalıcı olarak göremeyiz,bunun için henüz çok erken,bunu daha ziyade OPEC'in yılın ikinci yarısında da OPEC'in petrol kısıntılarına devam etmesi ve bu suretle ABD'li ''shale oil'' petrol üreticilerinin karlı bir şekilde üretimlerini sürdürebilmesi için bir zorlama olarak yorumlayabiliriz.
    Nitekim Energy Aspects jeopolitik analisti Richard Mallinson Cuma günü CNBC'ye yaptığı açıklamada ''WTI fiyatının 40'lı yılların ortalarındaki gibi bir seyir izlediğini ancak fiyatların yeniden dengeleme öyküsünün bozulmadığını ve bu düşüşe rağmen petrol fiyatlarındaki temel dengelerin bu hafta çarpıcı bir biçimde değişmediğini ''ifade etti. Mallinson'a göre,'' OPEC anlaşmayı uzatırsa, fiyatların yılın sonundan önce 60'ın üstünde olduğu görülebilir.''

Şimdi sorunuza tekrar dönersek:

-Petrol fiyatındaki düşüş sadece 1 haftalık ve kalıcı olabileceğine dair bir kanıt henüz yok.
    -Son 1 haftalık düşüşe rağmen petrol fiyatları 1 yıl öncesine göre hala %30 civarında yüksek,bu yükselişin üretici fiyatlarına yansıması kısmen,tüketici fiyatlarına yansıması ise talep azlığı nedeniyle çok az(benzin fiyatları değil,petrol nedeniyle ulaşım ve diğer girdi maliyetlerinin ürün maliyetini arttırmasını kastediyorum).dolayısıyla son 1 haftalık petrol fiyatının düşüşü enflasyon beklentilerine önemli bir etkisi olmaz Kaldı ki bu sadece petrole mahsus özel bir durum ,gıda(Son 1 yılda %17.2) ve endüstriyel emtialarda yıllık fiyat artışları olağanüstü.Örneğin çelik'teki yıllık fiyat artışı %247 ve bunun çok az bir kısmı enflasyona yansıdı.

Sonuç olarak:Petrol fiyatlarında geçen haftaki sert düşüş Çarşamba günü Fed'in yapacağı faiz arttırımını etkilemez,o artış kesin ve piyasa da bunu fiyatladı,peki Fed'in Mart ayında yapacağı projeksiyon revizyonlarında bu yıl yapacağı faiz arttırımı sayısının 3 ya da 4 olmasında bir etkisi olabilir mi.Tarihin gördüğü en ''güvercin'' Fed üyelerinden oluşan yapısı ile o mümkün.

Anayasa referandumu çok önemli yapısal reform.

Tıkanan ya da risk taşıyan unsurlar ekonomiden, yönetimden ayıklandıkça daha iyi bir yapıya gidilir.
    Tabii bu bir süreç.
    İş hayatında da öyle değil mi?
    Her gün yeni problemlerle karşılaşırsınız. Onları çözersiniz, başkaları gelir.

Çözmeyip halı altına süpürmek de bir tercih belki .
    O zaman da halı altındakiler birikir.
    Bir gün bakarsınız 1955 yılında sizinle aynı gelir kademesinde iken şimdi 5 katınız daha fazla gelire sahip olmuş Güney Kore halkı.

Adım TALEBE AYI iken..... TALEBE oldu....

İkameti de ORMAN'dan MEDRESE'ye aldık.

Dün TKFEN genel kurulundaydım.

Devamlı arayış içinde gördüm onları.
    Tarım kısımında yatay entegrasyona gitme arzuları var.
    İnşaatta da yeni uluslararası ihaleler alma arzuları kuvvetli.

Sayfa 16/23 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •