ilk deneme alimi ufak bir deger ile cuma talep ettim, pazartesi gelecek..
ilk alimi kendi bankamdan yapabildim..
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GZE
GARANTİ PORTFÖY EMTİA SERBEST FON
Bankada iki fon daha mevcut..
GBN GARANTİ PORTFÖY BEŞİNCİ SERBEST FON gunluk oran 0.416 mevduat 15.5% akbank ta tutuyor alis 1 satis 1
GTY GARANTİ PORTFÖY TREND SERBEST FON alis 1 satis 3 icerik hisse
diger portfoyler benim ekrana cikmadi belki onay istemek lazim, pazartesi sorabilirim...
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
GZE - GARANTİ PORTFÖY EMTİA SERBEST FON'yi kendi çapımda yüklü miktarda taşıyorum. Ancak GZE, tüm vadelerde (Hafta, ay,üç ay, altı ay) serbest olmayan rakibi TGE'ye (İŞ Emtia Fon Sepeti) geçilmiş durumda.
Benzer durum IOG (İş Gümüş Serbest)'te de geçerli. O da serbest olmayan rakiplerine sürekli geçiliyor.
Hatta ilk zamanlarda rakibi GZL'nin önünde olan IJT (İş Tarım Serbest) de bir aydır altta kalmaya başladı. Benim gözlemim serbestlerin kaybettikleri.
Tefasta islem gormeyen istanbul portfoy fonlari icin istanbul portfoy veya isyatirimda hesap acmaniz gerekli. KRS , IDF , IZB gibi fonlar tefasta islem gordugu icin bankaniz veya araci kurumunuzda yatirim hesabi ile alim-satim yapabilirsiniz. Nitelikli yatirimci oldugunuzu beyan etmenizi istiyorlar 1 milyon tl uzerinde likit varligim var seklinde. Daha sonra tefasta islem goren serbest fonlara yatirim yapabilirsiniz.
ilk gun izlenimler
sabah fon lara baktim fiyatlari belli olanlari not ettim ama GZE de fiyat sabit, gunluk getiri degeri de sifir olarak gorunuyordu, biraz once tekrar kontrol ettim MK degeri 330cikti muazzam bir getiri olmus
Bugun ku TPC kadar nerede ise, tebrikler...
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer İmleri