Sayfa 160/997 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Acınacak haline gülüyorsun.
    Vatandaş işini biliyor.
    27 tl m2 si 49.000 m2 tarla aldım(8 dolar m2 si 2-3 yıl zaman diliminde 40 dolardan m2 sini satmayı düşünüyorum).Allah mahçup etmesin.
    arazi eski iştirakim olduğu için vergiden de muaf.

YTD
    vergiden muaf olayini acarmisiniz?

ne demek eski istirakim?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    25 senedir sanayinin içindeyim. Hemen Hemen her yıl bu tür projeler, oluşumlar söz konusudur. Ama sonuç alınamaz. Zira elde bu ürünlerin ar-gesini yapacak kalitede eleman yok. Ayrıca bu eleman kısmen oluşturulabilse dahi bir çok ürün ölçek ekonomisinde iç pazar desteği ile üretilmek zorunda. Örneğin çin'de iç pazar bir ürünü 2-3 yıl yüksek adetlerde talep ediyor ve bu adetler olgunlaştıktan sonra bu ürün dünya'ya açılıyor. Bizde iç pazarda ilk sürüm miktarları bu döngüyü yakalayabilecek sayıda değil. Yani sorun sadece teknoloji değil, ama teknoloji kısmı dahi kısa sürede çözülebilecek bir iş değil.
    Teknoloji eskisi gibi sır değil artık. zorluk markalaşmada.(bence)

YTD

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    En çok güldüğümde
    dolar düşükken dahada düşecek diye bekleyip 20-24 kuruş üzerine atınca saldıracak tipler
     Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    5 dolara alıcı bulursan ver zararına gitsin.
     Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Ahme arazinin daha başka avantajları var ama sen bu işlerden anlamazsın(sanıyorum) boşuna yazmayayım.sen doların peşinde dolan.
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    vergiden muaf olayini acarmisiniz?

ne demek eski istirakim?
    Ahme ile aynı kişimisiniz?

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    neymis avantajlari?
    Ahme sorarsa söylerim.

5.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Teknoloji eskisi gibi sır değil artık. zorluk markalaşmada.(bence)

YTD
    Markalaşma / büyük ölçekli iç pazar desteği / yetişmiş eleman hepsi eksik bizde. Ayrıca katma değer getiren teknoloji hala sır. Sır olmayan herkese dağıldığı için pıtrak gibi arzı artıyor (hindistan-çin-kore v.b)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Markalaşma / büyük ölçekli iç pazar desteği / yetişmiş eleman hepsi eksik bizde. Ayrıca katma değer getiren teknoloji hala sır. Sır olmayan herkese dağıldığı için pıtrak gibi arzı artıyor (hindistan-çin-kore v.b)
    sn RXPU bende 15 yıldır sanayiciyim (öncesinde 20 yıl ticaret-ithalat yaptım)ve diyorum ki satan her şeyi yapar.üretim sorun değil önemli olan pazardır satıştır.
    1000 ÜRÜN 1000 KOBİ bu ürünler yüksek teknoloji içermiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    sn RXPU bende 15 yıldır sanayiciyim (öncesinde 20 yıl ticaret-ithalat yaptım)ve diyorum ki satan her şeyi yapar.üretim sorun değil önemli olan pazardır satıştır.
    1000 ÜRÜN 1000 KOBİ bu ürünler yüksek teknoloji içermiyor.
    Dediğim gibi bu son 20 yıldır tübitak, kosgeb, sanayi bakanlığı v.b kuruluşlardan duyduğum belki 10. yerli üretim hamlesi. Bunu buraya not ediyorum, seneye bu yazıyı tekrar gündeme getireceğim. Ve hiçbir şeyin değişmediğini birlikte göreceğiz. Yumurtasız omlet olmaz...........
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Dediğim gibi bu son 20 yıldır tübitak, kosgeb, sanayi bakanlığı v.b kuruluşlardan duyduğum belki 10. yerli üretim hamlesi. Bunu buraya not ediyorum, seneye bu yazıyı tekrar gündeme getireceğim. Ve hiçbir şeyin değişmediğini birlikte göreceğiz. Yumurtasız omlet olmaz...........
    sn Rxpu deniz tükendi yapmak zorundayız.Üretmek ve satmak zorundayız.
    Nasıl olacak?Üretim yüksek kur vergi vs ile desteklenmeli.(ithalata köstek-ihracata destek olarak).
    Aselsan iyi örnek-Altay tankı-İha-SİHA-s400 üst lige geçmeliyiz.

Sayfa 160/997 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •