Selim Yaþar'ýn üretim vurgusu
Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Mustafa Selim Yaþar, Kovid-19 nedeniyle 65 yaþýnda hayata veda etti. Þirketten yapýlan açýklamada, Yaþar'ýn ani geliþen rahatsýzlýk sebebiyle sabaha karþý hayatýný kaybettiði ifade edildi.
Açýklamada cenazeye iliþkin bilgilerin kamuoyu ile ayrýca paylaþýlacaðý aktarýldý. Evli, 3 çocuk babasý olan ve 2015 yýlýndan bu yana Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkanlýðý görevini yürüten Selim Yaþar'ýn bir süredir Dubai'de bulunduðu, yeni tip koronavirüse yakalandýðý ve tedavi gördüðü hastanede yaþamýný yitirdiði öðrenildi
AYDINLIKIN ÖZEL SAYISINA KATKI SUNMUÞTU
Selim Yaþar, Aydýnlýk gazetesinin Türkiye-Çin iþbirliðinin yarattýðý fýrsatlarý konu alan 32 sayfalýk özel ekine katký sunmuþtu. Üretimde atýlým için Türkiye-Çin iþbirliði fýrsatlarý, Çin Büyükelçisi Deng Li, Vatan Partisi lideri Doðu Perinçek, ünlü iþ insanlarý Murat Ülker, Ethem Sancak, Cankut Bagana, Selim Yaþar, Bekir Okan, Kemal Zorlu gibi isimlerin kaleminden anlatýlmýþtý. Selim Yaþar, þunlarý söylemiþti: Ýpekyolunun aslýnda bitiþ noktasý Ýzmirdir. Bu yeniden gerçekleþebilir. Deniz ve demiryolu ipekyolunun son noktasý olabilir. Bu durum, Ege Bölgesinden Çine ihracat kapýlarýný açacaktýr. Daha önemlisi Çinin Ege Bölgesinde yatýrýmlar yapmasý. Çandarlý limanýný kamu özel ortaklýðýyla Çin yapabilir. Ayrýca iki Çin Bankasý Ýstanbulâ„¢da faaliyete geçti. Daha fazlasý olmalý. Ayrýca Ýzmirde de olmalý. Önce finansla baþlamalýyýz sonra teknoloji. Türkiye ile Çin arasýnda karantina anlaþmasý yapýlmadýðý için tarým ürünlerini yollayamýyoruz. Finans, lojistik, teknolojik iþbirliði ve altyapý yatrýmlarý konusunda iþbirliði yapýlmalý. Çin Türkiyeâ„¢de madencilik yatýrýmlarý da yapmalý. Bu toplantýnýn baþlangýç olacaðýna ve devamýnýn geleceðine inanýyorum. Biz Egeli iþadamlarý olarak hazýrýz.
Yer Ýmleri