Bende bu güzel insanların harika yazılarına farklı bir bakış açısıyla katkıda bulunmak isterim...Türklerin son 200 yıldır bilim,sanat,fen ve teknoloji alanlarında herhangi önemli bir katkısı maalesef bulunmuyor eğitim sistemi zorunlu 12 yıl olması nedeniyle çalışma çağındaki gençleri iş dünyasından koparmış ve usta çırak ilişkisi yıllardır bitirilmiş vaziyette,bu iş dünyasında meslek sahibi olmayan 20 milyon öğrencinin gelecekte iş bulma olasılığı çok az olacak meslek sahipleri çok değerli olacak(ki şu anda bile sucu bulmak çok zor)milyonlarca işsize devletin iş bulması mümkün değil ama yine de zorla 12 yıl okutup okulları vakit öldürülen yerler haline getirmiştir.Eğitim maalesef bu yığınlara göre düzenlenmiş sistem kimseyi sınıfta bırakma gelen geçsin üzerine kurgulanmıştır bu da maalesef diplomalı milyonlarca işsiz ortaya çıkarmıştır böyle devam ederse (üniversite gençliği işsizliği çok yüksektir)öfkeli, işsiz, eğitimli ve sinirli bir genç topluluğu ortaya çıkacak ve osmanlı zamanındaki öğrenci isyanları gibi toplumsal kavgalar ortaya çıkabilecektir.Acilen eğitim sistemi tekrar düzenlenmeli gençler tekrar iş dünyasına çıraklığa yönlendirilmelidir mesleği olmayan insanın özgüvenide olmaz yaşam sevinci de olmaz bu millet bundan çok zarar görür bu gidiş gidiş değil....
Yer İmleri