ABD, petrol fiyat tahminlerini düşürdü
https://www.enerjigunlugu.net/abd-pe...rdu-63242h.htmABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA), petrol arzındaki büyümenin talebi aşması ve bunun global stok artışlarına yol açması beklentisiyle bu yıl ve gelecek yıla ait ham petrol fiyat tahminlerini düşürdü.* Kaynak: EIA, petrol fiyat tahminlerini düşürdü
bugünkü çıkışı hiç beklemiyordum, ama endeks 10.050 aşınca yürüdü gitti, %2,5 artı yaptı.. gelip dayandığı yer aylık ortalama, 25.nisan çıkışı bu ortalamadan dönmüştü, bugün için zirveye yakın olmalıyız, endeksi sürükleyen asels ve tuprs tavana yakınsadı artık gidecek yerleri kalmadı.. bankaları kaldıracağını zannetmiyorum, short açmak için izliyorum bu dakkadan sonra
Koçları süpürüyorlar, muhtemel büyük bir yabancı alım ordinosu var. Buradan kolay kolay dönmez artık. Açılım geyikleri, somalide büyük petrol yatakları bulunmu vs..dedikodu bol...ama bence bir yerden para girişi var, para girişi olduktan sonra bizim piyasa mahalle karıları gibi hikaye yazar durur..harekete dedikodu uydurmakta üstümüze yoktur.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
tüpraş ne diye tavan oldu anlamadım, türk petrol somalide petrol rezervi bulmuş, eeee ?? tüpraş'la ne alakası var, tüpraş işleyecek ham petrol bulma zorluğu mu çekiyor, zaten %90-95 kko ile çalışıyor.. bi başka rivayet, tüpraşı oyak'a satacakmış, o parayla tcell-kozal satın alacakmış devletten.. bankayı satacak hikayesinden tüpraşı satacak'a geçiş yapıldı
bugünkü hareket shortçu sıkıştıralım diye de yapılmış olabilir, netekim sıkışmış shortçular 13 bin poz kapama var vadelide ve teknik olarak tam aylık ortalamanın orada kapandı.. yarın yeni short açılır ve yine aşağı basabilir, hiç bi şeyin garantisi yok
Enerji bakanı dün Hande Fırat'ın sunduğu programda 'yok öyle bişey' demiş...
Sondaj vurulmadan kesin bir şey demek yanlış zaten. Haberde sondajdan bahsediliyordu. Oruç reis sondaj gemisi değil ki. Hem haberde %90'ı Türkiye'ye bırakılacak %10'u Somali'ye bırakılacak ve bazı Somaliler bundan rahatsız deniliyor. Fitne amaçlı yapılmış bir haber sanki....
eski zamanlar olsa bu haber akışına bayılırdı borsa, 50 yıllık terör belası silah bırakıyor- büyük haber.. kürt sorunu olmayan bi türkiye'nin ekonomik potansiyelinin maksimize olması beklenir
abd cephesinden gelen haberler de olumlu, sarı paşa her defasında tr hakkında pozitif konuşuyor, yakında görüşme olacak.. öte yandan israil medyasının yazdığına göre netanyahu ile trump arasına kara kedi girmiş, türkiye-israil çekişmesi adına hiç beklenmedik pozitif bi gelişme, çünkü kabinenin tamamen pro-israil adamlardan oluşmasından dolayı, biden dönemine kıyasla daha fazla bir israil yandaşlığı bekleniyordu.. haftasonu sarı paşa bir ortadoğu çözüm planı açıklayabilirmiş
Yer İmleri