Sayfa 167/302 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon
Arama sonucu : 2415 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yapıkrediden iyi bilanço bekliyordun TH hocam bari bilançoyu görseydin, zardan düşüp öyle kalkardın masadan
    Hocam GARAN 25 milyar tl çeyreklik net kar açıkladı ama hisse ters yönde tepki verdi. YKBNK 6-7 milyar tl lik bir net kar açıklayacak, devede kulak. Bilançonun hisseye yapacağı etki hususunda şüphe oluştu bende. Tırstım açıkçası ve 4 ayda oluşan %25 lik karı bankaya atmaya karar verdim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Benim tarikatlarla aram iyidir. Aram iyi derken değişik tarikatlardan pek çok adam tanıyorum iş çevremde. Süleymancısı, Nurcusu, Menzilcisi, Gümüşhanvicisi, İsmailağacı vs vs. Bunlar benim Türk ve müslüman olmadığımı biliyorlar hatta ateist olduğumu da biliyorlar ama alayı da benimle sohbet etmeye bayılır. Uzun yıllardır tanışıyoruz bu adamlarla. Gayrimenkul sektörü bunlarla dolu ve ben gayrimenkul sektörü ile içli dışlıyım. Şunu söyleyeyim, bunlarda olan para başka hiç bir yerde yok. Bunlardan lüks villa işi yapan biri ile sık sık görüşürüm. Adamlar yaptığı villaları beheri 120 milyon tl den (3 milyon eurodan fazla eder) hiç zorlanmadan satıyor. Lüks villa piyasası çok canlı ve her daim talep var. Bu nasıl oluyor hem de ciddi kriz ortamında anlayabilmiş değilim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Süleymancı arkadaşım çok enteresan. Üst düzey tarikat mensubu kendisi. Her sabah namazından sonra 15 dakika Rabıta yapıyor rahmetli liderine ama detay vermiyor. Ben de sorup duruyorum ama yanıt yok. Benim gibi bir kafirle muhabbet etmekten, bana danışmaktan imtina etmez. Süleymancıların özelliği faizden nefret etmeleri ve faiz kazancına kesinlikle karşı çıkmaları. Bu adamın elinde milyonlarca euro nakit var. Sadece nakit olarak para yatıyor, hiç bir kazanç elde etmiyor. Faiz kazancının cehennemde yanmalarına neden olacağına inanıyorlar. Ayrıca tamamen AKP karşıtı bunlar ve ticaret kafası da yok. Diğer tarikatlar örneğin menzil gümmüşhanevi vs tamamen ticaret odaklı ve Hristiyan Kalvinistlerden farkı yok mantalite olarak. Ama Süleymancılar çok farklı.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Geçmişde bazı hisselerde take over denemesi yapıldı IMKB de. Hep de fena şekilde duvara tosladı. İsmi lazım değil bir GYO da bu iş yapılmaya çalışıldı bundan 10 12 sene önce. Patronu zorda idi ve ismi bazı şeylere karışmış idi falan. Tahtadan çok ciddi mal alındı. Sonra karşılıklı gerilim başladı. Patron aşağı fiyat basamıyordu. Bu take over cı tayfa ise yükseltemiyordu fiyatı. Tahta yıllarca tıkandı kaldı.En sonunda patron halka açık olmayan inşaat firmasını bu halka açık gyo ile birleştireceğini söyledi. Bu take over cılar için game over oldu. Patron bunun üzerine çıkıp abuk subuk bir fiyattan geri alım açıkladı ( ya bu fiyattan verin yada birleşme sonucu iyice kuşa dönsün sermayeniz seçeneğini sundu yani) . Tıpış tıpış hepsi getirip hisselerini patrona sattılar patron da paralarını verdi. Araya pandemi falan girdi sonrasında füze tabi herşeyle beraber. Hatta aynı patron şimdi yine hinlik peşinde.
    İsim verseydin bari Mathias, bilgi sahibi olurduk. Merak ettim şimdi kim bu diye.

5.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sevgili Th

1)Dünya piyasaları için çöküş bekliyormusun?Ne zaman?
    2)Dünya piyasaları için yumuşak iniş bekliyormusun?Ne zaman?
    3)Dünya piyasaları için ralli bekliyormusun?Ne zaman?
    4)Bunların hiç birini beklemiyorum,tıngır mıngır,bir geri iki ileri sürünürüz mü diyorsun?

Saygılar/Başarılar.....
    Tengri durumları "day to day basis" yani günlük bazda değerlendiriyoruz işte. Soruların muhtemel yanıtları hakkında önceden kesin konuşmak doğru olmaz. Ortada pek çok bilinmeyen var. Ayrıca bilinmeyenlerin birbirine etkileri söz konusu. Mevzu dönüp dolaşıp kuvantum teorisi kapsamına giriyor. Bu teori kapsamında lokasyon ile momentumu ayni anda belirleyemezsin, ayni şekilde zaman ile enerjiyi de. Arada müthiş bir parallellik var. Ek olarak kaos teorisini de katarsan al sana çözümü olmayan bir mevzu.

6.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Selam The,
    Hangi Ppf ile ilgileniyorsun?
    Agha PPFlerin getirileri arasında ciddi fark yok. İşbankasının İkinci para piyasası fonu ile Ziraat Başak PPF benim tercih ettiklerim.

7. Şimdi maç zamanı. GSRAY FENER BJKAS ne yapacak göreceğiz. FENER ile BJKAS kritik yerde, 23. ve 24. sıradalar. Yenilirlerse elenecekler. Hatta berabere kalmak bile onlara yetmeyebilir.

8. YKBNK 4. çeyrek net karı 6.6 milyar TL, 2024 yılına ait toplam net kar ise 29 milyar TL oldu. Ve piyasa bu rakamları sevmedi, kağıt şimdilik %2 düşerek tepkisini verdi. Dün sabah açılışta GARAN'daki negatif tepki bende şüphe uyandırmış ve elimdeki tüm YKBNK'leri vermiştim. Şüphelerimde haklı çıktım. Uzunca bir süre banka hisselerine bulaşmam artık tabii kelepir seviyelere inmezlerse.

Sayfa 167/302 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •