Sayfa 166/298 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Geçmişde bazı hisselerde take over denemesi yapıldı IMKB de. Hep de fena şekilde duvara tosladı. İsmi lazım değil bir GYO da bu iş yapılmaya çalışıldı bundan 10 12 sene önce. Patronu zorda idi ve ismi bazı şeylere karışmış idi falan. Tahtadan çok ciddi mal alındı. Sonra karşılıklı gerilim başladı. Patron aşağı fiyat basamıyordu. Bu take over cı tayfa ise yükseltemiyordu fiyatı. Tahta yıllarca tıkandı kaldı.En sonunda patron halka açık olmayan inşaat firmasını bu halka açık gyo ile birleştireceğini söyledi. Bu take over cılar için game over oldu. Patron bunun üzerine çıkıp abuk subuk bir fiyattan geri alım açıkladı ( ya bu fiyattan verin yada birleşme sonucu iyice kuşa dönsün sermayeniz seçeneğini sundu yani) . Tıpış tıpış hepsi getirip hisselerini patrona sattılar patron da paralarını verdi. Araya pandemi falan girdi sonrasında füze tabi herşeyle beraber. Hatta aynı patron şimdi yine hinlik peşinde.

2.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    ABD'de fon yöneticilerini sinırlayan kurallardan dolayı böyle davranış göstermeleri mümkün mü?

Dil bilmiyorum.
    Araştırma imkânım yok gibi bir şey..

ABD ve Britanya borsa mevzuatını görebileceğim link/linkler paylaşmanız mümkün mü?
    Hisse satişınız hayırlı olsun.
    3 ay süreyle yeni hisse almayacağınıza göre bistte düzeltme mi bekliyorsunuz?
    Cevabınıza şimdiden teşekkürler.
    ABD mevzuatı ile alakası yok bu adamın sergilediği davranışın. Önce fiyat çok düşük dedi, hemen akabinde koşa koşa sattı elindekileri. Bildiğin dansöz işte, dönüp dönüp duruyor. ABD ve UK borsa mevzuatı çok kapsamlı ve uzundur. Bunları okuyup öğrenmen senin aylarını alır ama ne işe yarayacak ki bu? Eğer bu alanla uğraşan bir hukuk adamı isen anlarım. Piyasada bir düzeltme beklemiyorum, böyle bir olasılık her daim olsa da. Paranın maliyeti aylık %4 ve çok yüksek. Ciddi manada fırsat sunan hisse görmedikçe pozisyon almayı düşünmüyorum. Dediğim gibi KCHOL ve AEFES yakın takibimdedir ama bankalardan uzak duracağım uzunca bir süre ve fiyatlar belirlediğim seviyelere gelmedikçe, ciddi alım fırsatları görmedikçe bunlara girmeyi düşünmüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    2012 gibi imtiyazlı hisseler halka açıklık gerçek değerlerine kavuşma gibi bir tartışma çıktı idi. Hatta bu yönde uygulamalar da devreye alınacak idi. Bir torba yasa içine imtiyazlı hisselerin kaldırılması gibi birşey de eklendiiiiiii. Şu an ismini anmak istemediğim bir büyük patron karşı çıktı. Geçmişde birkaç kere daha gündeme geldi hep duvardan seker gibi sekti idi. Hatta yine büyük başlardan birisi bir seferinde. " böyle yapalımda şirketlerimizi 3 e 5 e ona buna mı kaptıralım " gibisinden bir açıklama yaptı idi.
    Kendi menfaatini toplumun ve ülkenin menfaatinden önce gören bir kaç adam yüzünden böyle önemli reformların yapılamaması büyük şanssızlık maalesef hatta beceriksizlik demek lazım. Yazık, ne diyeyim. SPK kanununun komple gözden geçirilip yenilenmesi elzem. Kurallara uymayanlara ciddi yaptırımlar gelmeli. Adamlar alenen hisseleri manipüle ediyorlar ve bu ispatlanıyor ama 6 ay işlem yasağı ile yırtıyorlar. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi 25 yıl hapis cezası vermeleri lazım bu tür suçlarda ya da 10 yıl hapis artı çok yüksek bir mali bir ceza.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Sevgili Th

1)Dünya piyasaları için çöküş bekliyormusun?Ne zaman?
    2)Dünya piyasaları için yumuşak iniş bekliyormusun?Ne zaman?
    3)Dünya piyasaları için ralli bekliyormusun?Ne zaman?
    4)Bunların hiç birini beklemiyorum,tıngır mıngır,bir geri iki ileri sürünürüz mü diyorsun?

Saygılar/Başarılar.....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Piyasada likidite çok yüksek. Bir kaç ay önce kredi reytingi junk yani çöp olan batık muadili şirketlerin tahvillerine bile acayip alım ordinoları geliyordu. ABD'deki sahibi Türk olan Çobani yoğurt firması bile bu ralliye iştirak etti, adamlar 600 milyon dolarlık tahvil sattılar, alım talebi arzın 2 katı oldu.
    Dünya'da yatırım-girişim iştahı bırakmadılar rezil yönetimler. Bankalar bile FED'den aldıkları parayı götürüp, kısa vadeli tahvil veya repo araçlarıyla gene FED'e teslim eder oldu. Bol paraya dayalı sağlamlık görüntüsü tam bir yanılgı bence. Kişilerden kurumlara herkes finansal kazanç peşinde olunca piyasa değerleri yükselir, faizin mevcut seviyesi bu oyunu soğutacak seviyede değil demek ki?

Yeni yatırımlar yapılmayınca mevcutlar gücünün yettiği ölçüde satın alma yapıyor. Chobani gibi zayıf şirketlerin çöp tahvilleri kısa vadeleri nedeniyle talep görebilir, sonuçta her para yöneticisi fonlarının %5'ini bu tip aşırı riskli alımlara ayırsa trilyonluk bütçe oluşur.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdilik parayı PPF'de park edeceğim. Önümüzdeki 3 ayda Nisan sonuna kadar %12 getirisi olur. Nisan sonu benim dolar hedge %99 ihtimalle zarar yazacak, bu zararı 3 aylık PPF getirisi telafi eder. 😊
    Selam The,
    Hangi Ppf ile ilgileniyorsun?
    Who, baby, Who Will Save The World?

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Son 4 ayda BİST %10 çıktı ama YKBNK %25 prim yaptı. Beta kurtardı beni. Gönül isterdi ki %25 yerine %50 kar yazalım ama piyasa ne kadar verirse onu kabullenmek zorundayız. Malum, testere piyasası bu, tartışma veya daha yüksek bir getiride ısrar etme lüksümüz yok. Piyasa ne derse o.
    Yapıkrediden iyi bilanço bekliyordun TH hocam bari bilançoyu görseydin, zardan düşüp öyle kalkardın masadan

8. Dursun Özbek başkanı gördüğümde ona söyleyeceğim şu tüzük değiştirme işini. GSRAY'da o kadar çok bedelliye gittiler ki bundan sonra bedelliler otomatiğe bağlansın. Her sene ana hissedarın belirleyeceği bir zamanda yine onun belirleyeceği oranda bir bedelli olsun. Malum takımın yeni üst düzey transferlere ihtiyacı var ve bunlar çok para istiyorlar. Eğer GSRAY Şampiyon olacaksa bu tür yüksek montanlı ve inanılmaz yüksek maliyetli transferler yapılmalı. Bunun için de para gerekiyor, bu kaynak da yıllık otomatik bedellilerdir. Tüzükte gerekli değişiklik bir an önce yapılsın ve otomatik yıllık bedelliler devreye girsin. Dursun başkana bunu söyleyeceğim. Zaten GSRAY yatırımcıları dünden razı bedellilere, adamlar aç kalır ama bedelliye yine katılır. Diğer sportifler de ayni yoldan gidip işi otomatiğe bağlasın.

Sayfa 166/298 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •