Sayfa 165/298 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ...
    ... Bir de bu adam okumuş çocuk olacak, ABD piyasasında yetişmiş ona sorarsan. Bunun gibi fonları yönetenler boş adam boş. Oturup sohbet etsen DD den PD den FK dan FAVÖKten NAV dan free cash flow'dan bahseder sana hava atar ama iş icraata geldi mi fos diye sönerler.
    ABD'de fon yöneticilerini sinırlayan kurallardan dolayı böyle davranış göstermeleri mümkün mü?

Dil bilmiyorum.
    Araştırma imkânım yok gibi bir şey..

ABD ve Britanya borsa mevzuatını görebileceğim link/linkler paylaşmanız mümkün mü?

Hisse satişınız hayırlı olsun.
    3 ay süreyle eni hisse almayacağınıza göre bistte düzeltme mi bekliyorsunuz?
    Cevabınıza şimdiden teşekkürler.

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Biraz daha altlardan alabilirdin 22-23 gibi. 200 günlük destek den (benim takip ettiğim)

alsan çok daha iyi olacak idi. Neyse hayırlısı. Çıkman tamam da bir daha asla demeni ilginç buldum. Bak bu kadar rapor mapor geliyor falan devamlı her gün up up up fiyat güncellemesi falan.?

Etmez . PPF de öyle bir getiri var ki senin borsadaki 4 ayda yüzde 25 getiriyi bile cüce gösterdi. Aylık yüzde 3.5-4 çok ciddi bir oran. Hele doların yüzde 1 1.5 larda kaldığını düşünürsek her ay dolar bazlı yüzde 2-3 net getiri. Herkesin üzerinden silindir gibi geçiyor şu anda.

Borsa da her iş öyle senin düşündüğün gibi bir finansal akılla yapılmıyor amaç farklı idi TH. Garanti geri alımı başlı başına bir saçmalık idi zaten. Geri alım yapıyorsan hepsini topla çık piyasadan. Bunlar bir kısım geri alıp diğerin de de full kontrole geçtiler. Yani asıl amaç bir nevi piyasa kontrolü idi. Garanti nin o geri alım evveli ve sonrası günlük hareketlerine bakarsan çok açık göreceksin. Mesela sanayi holding bilmem ne şu bu yıkılırken garan 0.50+ da ısrarla tutuluyor. O bütün bankacılığı tutuyo. Bankacılık endeksi tutuyor. Yani dediğim sektörlerde rahat rahat açık/mal yedirme yapılırken GARAN ile millet ürkütülmüyor. Endeks müh. işte bildiğin.
    Evet ben aldıktan sonra en düşük 22.66 yı en yüksek 33.58 i gördü kağıt. 200 günlük destek yüksek enflasyon ortamında ve BİST gibi sığ borsalarda pek işe yaramıyor. Bilinçli katılımcılar ile kurumsal yatırımcıların ön planda olduğu, temettü verimi kompetitif ortamlarda pekala işe yarayabilir. BİST zaten kendi kategorisinde eşi benzer olmayan bir borsa. SPK kanunu bence oldukça yetersiz. Ciddi reformlara ihtiyaç var. En başta halka açıklık oranları artırılmalı hatta mümkünse %50 olmalı ve imtiyazlı hisselere son verilmeli. Yok öyle binde 1 lik yüzde yarımlık halka açıklık oranlarıyla borsaya kote olmak. O yüzden alım ve satım için kriter belirlemek çok zor bu borsada. PPFnin ayda %4 getirdiği bir ortamda 4 ayda %25 yani PPFnin 1.5 katı kadar bir getiri elde etmek tatminkar olmalı, piyasa daha fazlası olmaz diyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    QNB den bahsetmişsin orada da yüzde 99.88 u yabancı gözüken bir şirket. O da tamamen yabancı oranı için dizayn edilmiş bir durumda. Oldum olası şu yabancı oranı işini saçmalık bulurum zaten. 900 milyar!! PD var bankanın. Ne banka imiş be. 27 milyar kar ile 8 küsür pd/dd inden fiyatlanan bir banka. 3 de birine düşse BIST ın oranları falan komple değişir. İşte kilit 2 hisse kontrol için. GARAN ve QNBTR
    Ben de buna acayip tırt oluyorum. Suni fiyatlama olduğu bariz. Yatırımcılar alenen yanlış yönlendiriliyor. 8 DD'den işlem görüyor, diğer bankalar 1.5 DD'den işlem görüyorlarken. Duyulmuş şey değil. SPK kanununda reform yapma gerekliliği ortada ama yaparlar mı? Hiç sanmıyorum, belki 100 sene sonra o da bir ihtimal. Bu ülke yumurta deliğe gelmeden icraata geçmez ya da duvara toslamadan. Reform için bu 2 şarttan 1 i gündeme gelecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    FED total assets ler 6.8 trilyon dolara düşmüş durumda. 9 trilyon dolar ile zirveyi görmüş idi. NASDAQ teknolojiler coinler borsalar altın gümüş allah ve verdi ise hepsi her gün yeşil. Şansa bir tanesi yüzde 2-3 eksi günlük yaktı mı orada 3 saat bile kalamıyor deli gibi alım geliyor yeniden. FED varlık alımı yapıyor yükseliyordu güya faizler 4.5 da bilanço küçültüyor ama yine yükseliyor. Rusya ukrayna savaşı çıkıyor en fazla etkilenen AB ve almanya. Borsaları rekor üstüne rekor kırıyor. Savaş çıkıyor borsa yükseliyor savaş bitecek deniyor BİR DAHA YÜKSELİYOR. Devamlı yükseliyor herşey. "always goes up".
    Piyasada likidite çok yüksek. Bir kaç ay önce kredi reytingi junk yani çöp olan batık muadili şirketlerin tahvillerine bile acayip alım ordinoları geliyordu. ABD'deki sahibi Türk olan Çobani yoğurt firması bile bu ralliye iştirak etti, adamlar 600 milyon dolarlık tahvil sattılar, alım talebi arzın 2 katı oldu.

5. Uzunca bir süre banka hisseleri ile ilgilenmiyorum dedim. Tabii fiyat cazip seviyelere gelirse neden olmasın. 1.5 DD'den işlem görüyor bankalar, mevcut konjonktürde bundan daha fazlasını beklemek naflik olur kanımca.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet ben aldıktan sonra en düşük 22.66 yı en yüksek 33.58 i gördü kağıt. 200 günlük destek yüksek enflasyon ortamında ve BİST gibi sığ borsalarda pek işe yaramıyor. Bilinçli katılımcılar ile kurumsal yatırımcıların ön planda olduğu, temettü verimi kompetitif ortamlarda pekala işe yarayabilir. BİST zaten kendi kategorisinde eşi benzer olmayan bir borsa. SPK kanunu bence oldukça yetersiz. Ciddi reformlara ihtiyaç var. En başta halka açıklık oranları artırılmalı hatta mümkünse %50 olmalı ve imtiyazlı hisselere son verilmeli. Yok öyle binde 1 lik yüzde yarımlık halka açıklık oranlarıyla borsaya kote olmak. O yüzden alım ve satım için kriter belirlemek çok zor bu borsada. PPFnin ayda %4 getirdiği bir ortamda 4 ayda %25 yani PPFnin 1.5 katı kadar bir getiri elde etmek tatminkar olmalı, piyasa daha fazlası olmaz diyor.
    2012 gibi imtiyazlı hisseler halka açıklık gerçek değerlerine kavuşma gibi bir tartışma çıktı idi. Hatta bu yönde uygulamalar da devreye alınacak idi. Bir torba yasa içine imtiyazlı hisselerin kaldırılması gibi birşey de eklendiiiiiii. Şu an ismini anmak istemediğim bir büyük patron karşı çıktı. Geçmişde birkaç kere daha gündeme geldi hep duvardan seker gibi sekti idi. Hatta yine büyük başlardan birisi bir seferinde. " böyle yapalımda şirketlerimizi 3 e 5 e ona buna mı kaptıralım " gibisinden bir açıklama yaptı idi.

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    TH selamlar
    Herkese selamlar.....

TH şöyle bir formül vardı ama hep ya unutuyorum ya da eksik hatırlıyorum;
    (Garanti üzerinden gidecek olursak)
    Özkaynaklar 331 tl ,ödenmiş sermaye 4,2 tl
    Böl birbirine 331/4,2=78

Mevduat Faizi (risksiz getiri) %50 alsak 100/50=2 senede kendini amorti ediyor bu durumda borsadaki getiri de en az 2 katı olmalı
    Bu durumda Garanti Hissenin minumum fiyatı 78x2=156 ve üzeri olmalı....
    Borsa da risk aldığınıza göre 2 katı ve üzerinde getiri olmalı
    Minumum 2 katı üzeri getiri olmalı 2 katı üzeri ise göreceli
    Siz riski sevmiyorsunuzdur borsadaki getiri 3 katı olmalı deyip 78x3=234 tl bulabilirsiniz Garantinin (hedef)hisse fiyatını...

Sevgili TH

1)Bu formüle katılyormusun?
    2)Formülü doğru mu hatırlıyorum...?

Saygılar/Başarılar
    Sevgili Tengri Han, seni görmekten dolayı mutlu oldum. Biliyorum sende eksantriklik var bir nebze, yaptığın yorumları da bu yüzden zevkle okuyordum hep. GSRAY'daki muhabbetimiz eski biliyorsun, hala canlı duruyor bende. Yukarıda bahsettiğin formül tamamen ampiriktir. Böyle bir formülü ne duydum ne de bunu uygulayan birini gördüm. Yaptığın işlem de biraz çorbamsı olmuş, mantıki bir bağ yok yaptığın ara işlemlerde. Ha o getiri mevzuatı doğru, borsada hedeflenen getiri risksiz getirinin en az 2 katı olmalı. Ödenmiş sermaye ile özsermaye arasında organik bir bağ yoktur. Önemli olan özsermayedir, ödenmiş sermayenin kıymeti harbiyesi yoktur. Ödenmiş sermaye sadece şirketin prestijini ve sağlamlığını gösterir, batma riski göreceli olarak düşüktür ödenmiş sermayesi yüksek şirketlerde.

8.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sn TH
    Ykbnk üzerinden gidecek olursak
    Yıl sonu Özkaynaklar 196 olsa

196/8,4(ödenmiş sermaye) =22 tl hisse başı fiyat

Çarp 2 ile 44 tl Ykbnk için makul değer....
    44 üzeri ise sizin risk iştihaınıza kalmış....

Sevgili TH
    Ykbnk ın araplara satışı söylentilerinde Koç ların banka için 8,5 milyar dolar istediği üfürülmüştü....
    8,5 milyar dolar bugünkü kurla 303 ediyor (katrilyon mu,trilyon mu artık neyse)
    Benim 44 tl makul hisse fiyatı hesabına göre Ykbnk ın piyasa değeri 44x8,4=369 ediyor
    %20 daha pahalı değer biçmişim ben Ykbnk a Koçlardan

(Dip Not;Mevduat faizini %50 değil de %45 alsam daha da yaklaşırım Koçların istediği rakama)

Katılırmısın?

Saygılar/Başarılar....
    Yine bu formül bana mantıklı gelmedi. "Özsermaye bölü ödenmiş sermaye" nin hiç bir anlamı yoktur. Formülün ana değişkeni anlamsız ise bundan elde edilen sonuç da haliyle anlamsız oluyor. Ama sana göre bunlar bir anlam taşıyor olabilir tabii, buna da itiraz edemem.

Sayfa 165/298 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •