Originally Posted by
Mathias
Biraz daha altlardan alabilirdin 22-23 gibi. 200 günlük destek den (benim takip ettiğim)
alsan çok daha iyi olacak idi. Neyse hayırlısı. Çıkman tamam da bir daha asla demeni ilginç buldum. Bak bu kadar rapor mapor geliyor falan devamlı her gün up up up fiyat güncellemesi falan.?
Etmez . PPF de öyle bir getiri var ki senin borsadaki 4 ayda yüzde 25 getiriyi bile cüce gösterdi. Aylık yüzde 3.5-4 çok ciddi bir oran. Hele doların yüzde 1 1.5 larda kaldığını düşünürsek her ay dolar bazlı yüzde 2-3 net getiri. Herkesin üzerinden silindir gibi geçiyor şu anda.
Borsa da her iş öyle senin düşündüğün gibi bir finansal akılla yapılmıyor amaç farklı idi TH. Garanti geri alımı başlı başına bir saçmalık idi zaten. Geri alım yapıyorsan hepsini topla çık piyasadan. Bunlar bir kısım geri alıp diğerin de de full kontrole geçtiler. Yani asıl amaç bir nevi piyasa kontrolü idi. Garanti nin o geri alım evveli ve sonrası günlük hareketlerine bakarsan çok açık göreceksin. Mesela sanayi holding bilmem ne şu bu yıkılırken garan 0.50+ da ısrarla tutuluyor. O bütün bankacılığı tutuyo. Bankacılık endeksi tutuyor. Yani dediğim sektörlerde rahat rahat açık/mal yedirme yapılırken GARAN ile millet ürkütülmüyor. Endeks müh. işte bildiğin.
Evet ben aldıktan sonra en düşük 22.66 yı en yüksek 33.58 i gördü kağıt. 200 günlük destek yüksek enflasyon ortamında ve BİST gibi sığ borsalarda pek işe yaramıyor. Bilinçli katılımcılar ile kurumsal yatırımcıların ön planda olduğu, temettü verimi kompetitif ortamlarda pekala işe yarayabilir. BİST zaten kendi kategorisinde eşi benzer olmayan bir borsa. SPK kanunu bence oldukça yetersiz. Ciddi reformlara ihtiyaç var. En başta halka açıklık oranları artırılmalı hatta mümkünse %50 olmalı ve imtiyazlı hisselere son verilmeli. Yok öyle binde 1 lik yüzde yarımlık halka açıklık oranlarıyla borsaya kote olmak. O yüzden alım ve satım için kriter belirlemek çok zor bu borsada. PPFnin ayda %4 getirdiği bir ortamda 4 ayda %25 yani PPFnin 1.5 katı kadar bir getiri elde etmek tatminkar olmalı, piyasa daha fazlası olmaz diyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri