Originally Posted by
Mathias
Biraz daha altlardan alabilirdin 22-23 gibi. 200 günlük destek den (benim takip ettiðim)
alsan çok daha iyi olacak idi. Neyse hayýrlýsý. Çýkman tamam da bir daha asla demeni ilginç buldum. Bak bu kadar rapor mapor geliyor falan devamlý her gün up up up fiyat güncellemesi falan.?
Etmez . PPF de öyle bir getiri var ki senin borsadaki 4 ayda yüzde 25 getiriyi bile cüce gösterdi. Aylýk yüzde 3.5-4 çok ciddi bir oran. Hele dolarýn yüzde 1 1.5 larda kaldýðýný düþünürsek her ay dolar bazlý yüzde 2-3 net getiri. Herkesin üzerinden silindir gibi geçiyor þu anda.
Borsa da her iþ öyle senin düþündüðün gibi bir finansal akýlla yapýlmýyor amaç farklý idi TH. Garanti geri alýmý baþlý baþýna bir saçmalýk idi zaten. Geri alým yapýyorsan hepsini topla çýk piyasadan. Bunlar bir kýsým geri alýp diðerin de de full kontrole geçtiler. Yani asýl amaç bir nevi piyasa kontrolü idi. Garanti nin o geri alým evveli ve sonrasý günlük hareketlerine bakarsan çok açýk göreceksin. Mesela sanayi holding bilmem ne þu bu yýkýlýrken garan 0.50+ da ýsrarla tutuluyor. O bütün bankacýlýðý tutuyo. Bankacýlýk endeksi tutuyor. Yani dediðim sektörlerde rahat rahat açýk/mal yedirme yapýlýrken GARAN ile millet ürkütülmüyor. Endeks müh. iþte bildiðin.
Evet ben aldýktan sonra en düþük 22.66 yý en yüksek 33.58 i gördü kaðýt. 200 günlük destek yüksek enflasyon ortamýnda ve BÝST gibi sýð borsalarda pek iþe yaramýyor. Bilinçli katýlýmcýlar ile kurumsal yatýrýmcýlarýn ön planda olduðu, temettü verimi kompetitif ortamlarda pekala iþe yarayabilir. BÝST zaten kendi kategorisinde eþi benzer olmayan bir borsa. SPK kanunu bence oldukça yetersiz. Ciddi reformlara ihtiyaç var. En baþta halka açýklýk oranlarý artýrýlmalý hatta mümkünse %50 olmalý ve imtiyazlý hisselere son verilmeli. Yok öyle binde 1 lik yüzde yarýmlýk halka açýklýk oranlarýyla borsaya kote olmak. O yüzden alým ve satým için kriter belirlemek çok zor bu borsada. PPFnin ayda %4 getirdiði bir ortamda 4 ayda %25 yani PPFnin 1.5 katý kadar bir getiri elde etmek tatminkar olmalý, piyasa daha fazlasý olmaz diyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri