Sayfa 171/582 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. 48 yaş 10 bin prim ödeme günü olan 1991 de 17 yaşında işe başlayan bir EYT li olarak iki kelam etmek isterim. Öncelikle emeklilik dediğimiz mevzu bir matematiksel denge meselesi. Çalışan kesimin emekli kesimi finanse etmesi. Benim en basit mantığım şunu söylüyor. İnsan emekli olduktan sonra max kaç gün prim odediyse o kadar süreyle sınırlı emekli maaşı almalıdır. Şahsen kendi anam babam dahil 90 larin sonunda 40 li yaşlarda emekli olan binlere insan var. 25 sene çalışmış ama belki 40 sene emekli maaşı alacak. Öldükten sonra sağ eşine kalacak o ölünce kızına kalacak vs vs. Zengin memleket olsak eyvallah ama bu yükü taşıyan sonraki Çalışan çalışmakta olan kuşak yazık günah bu matematik sürdürülebilir bir durum değil. EYT formülünde de (bana kişisel olarak yaş ya da prim günü farketmiyor yanlış anlama olmasın!!) baz alınması gereken temel gösterge prim ödeme günü olmalıdır. 5 bin prim ödeyenle 8-9 bin prim ödeyen aynı kefeye konulmamalı saçmalıktır. Kişisel görüşlerim olup herhangi bir polemiğe yol açmak istemem. Sadece 5500 asgari ücrete talim eden insanlar emeklileri finanse etmek zorunda bunu unutmamak lazım

2.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    48 yaş 10 bin prim ödeme günü olan 1991 de 17 yaşında işe başlayan bir EYT li olarak iki kelam etmek isterim. Öncelikle emeklilik dediğimiz mevzu bir matematiksel denge meselesi. Çalışan kesimin emekli kesimi finanse etmesi. Benim en basit mantığım şunu söylüyor. İnsan emekli olduktan sonra max kaç gün prim odediyse o kadar süreyle sınırlı emekli maaşı almalıdır. Şahsen kendi anam babam dahil 90 larin sonunda 40 li yaşlarda emekli olan binlere insan var. 25 sene çalışmış ama belki 40 sene emekli maaşı alacak. Öldükten sonra sağ eşine kalacak o ölünce kızına kalacak vs vs. Zengin memleket olsak eyvallah ama bu yükü taşıyan sonraki Çalışan çalışmakta olan kuşak yazık günah bu matematik sürdürülebilir bir durum değil. EYT formülünde de (bana kişisel olarak yaş ya da prim günü farketmiyor yanlış anlama olmasın!!) baz alınması gereken temel gösterge prim ödeme günü olmalıdır. 5 bin prim ödeyenle 8-9 bin prim ödeyen aynı kefeye konulmamalı saçmalıktır. Kişisel görüşlerim olup herhangi bir polemiğe yol açmak istemem. Sadece 5500 asgari ücrete talim eden insanlar emeklileri finanse etmek zorunda bunu unutmamak lazım
    Sayın mr steel kesinlikle katılıyorum görüşlerinize. 18 yaşında çalışmaya başlayın 9000 üzerinde primi olan insanlar cezalandırılıyor emekli edilmiyor 30 yaşında çalışmaya başlayıp 5000 gün prim ödeyen insan ödüllendirip emekli ediliyor böyle saçma bir sistem olamaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    48 yaş 10 bin prim ödeme günü olan 1991 de 17 yaşında işe başlayan bir EYT li olarak iki kelam etmek isterim. Öncelikle emeklilik dediğimiz mevzu bir matematiksel denge meselesi. Çalışan kesimin emekli kesimi finanse etmesi. Benim en basit mantığım şunu söylüyor. İnsan emekli olduktan sonra max kaç gün prim odediyse o kadar süreyle sınırlı emekli maaşı almalıdır. Şahsen kendi anam babam dahil 90 larin sonunda 40 li yaşlarda emekli olan binlere insan var. 25 sene çalışmış ama belki 40 sene emekli maaşı alacak. Öldükten sonra sağ eşine kalacak o ölünce kızına kalacak vs vs. Zengin memleket olsak eyvallah ama bu yükü taşıyan sonraki Çalışan çalışmakta olan kuşak yazık günah bu matematik sürdürülebilir bir durum değil. EYT formülünde de (bana kişisel olarak yaş ya da prim günü farketmiyor yanlış anlama olmasın!!) baz alınması gereken temel gösterge prim ödeme günü olmalıdır. 5 bin prim ödeyenle 8-9 bin prim ödeyen aynı kefeye konulmamalı saçmalıktır. Kişisel görüşlerim olup herhangi bir polemiğe yol açmak istemem. Sadece 5500 asgari ücrete talim eden insanlar emeklileri finanse etmek zorunda bunu unutmamak lazım
    Size katılıyorum...Ama mesele inanin ödenen emekli maaşı değil... Düzeltilecek o kadar SGK kayıpları var ki bunlar küçük kalıyor...Bu ülkede en az 15 milyon kayıt dışı var şu anda..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. üç beş alıyorum ama sonu ne olacak bakalım mantığım mal kara günde toplanır, düşen bıçak tutulur... Al sat da yapamıyoruz lot artırmaya... ALLAH mahçup etmesin...

5. "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." demiş ya rahmetli, nurlar içinde yatsın MUSTAFA KEMAL ATATÜRK..

Ereğli'ye İsdemir'e bakınca böyle bir cümle kurasım geliyor. Ama ben ATATÜRK değilim kuramıyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Spek ne kıl olurdu burayı okusaydi...Hisse kimsenin umurunda değil..[emoji1787][emoji1787]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Günaydın ,
    Elektrik ile üretenlerden bir tanesi ile sabah biraz konuşma imkanım oldu , Elektrik zamları da canımıza okudu , rusya seferbelik ilanı ile rus malı akışı durdu dedi. Fiyatlar artma eğiliminde diye de ekledi.
    Herkese bereketli kazançlar..

8.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Günaydın ,
    Elektrik ile üretenlerden bir tanesi ile sabah biraz konuşma imkanım oldu , Elektrik zamları da canımıza okudu , rusya seferbelik ilanı ile rus malı akışı durdu dedi. Fiyatlar artma eğiliminde diye de ekledi.
    Herkese bereketli kazançlar..
    Fiyat artışlarının son 10 günde durması ve dün bugün tekrar başlaması rusya ile ilgisi yüksek, diğer bir ilginç durum bunun cubuk demirde olması. Hrc konusunda henüz etkili bir adım görünmüyor, ancak hrc üretimi konusunda az az sorunlar baş göstermeye başladı.

Sayfa 171/582 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •