ben sadece endeks 30 baktığım için diğer yerlerde denemedim.
ben sadece endeks 30 baktığım için diğer yerlerde denemedim.
1)Ideal basliklari altinda sormanizi oneririm, oralarda ceviri yardimci olabilecek birileri cikabilir.
2)Bu verdiginiz, ATR tabanli MOST turevi iz suren bir indikator sanirim.
Formulde ne yapildigini anladigim olcude izah etmeye calisacagim, umarim anlasilir. 22 barlik agirlik ortalamayi hesaplaniyor (y1), bulunan sonuca ATR(5) ekleyip cikararak alt golge (Y2) ve ust golge (Y3) olarak adlandirabilcegim degerleri olustuyor. Y1 yukselisteyse, alt band (Y4) alt golge degeri esitlenirken, dususlerde onceki degerini koruyor ve sabit kaliyor. Y1 yukselirken ust band (Y5) Y1 in yukselise gectigi andaki degere sabitleniyor. Y1 Y5 i yukari kestigi (Y6) anda, Y5 o bardaki y3 degerini alip sonraki barlarda Y1 yukselmeye devam etse bile sabit kalmaya devam ediyor. Y1 dususe gectiginde ise Y3 in degeri Y5 in altina gecitigi andan itibaren Y5 bu kez Y3 esitleniyor ve dususe geciyor. Grafik uzerinden gordugunuz deger Y9, Y1 in ust bandi kesmesi durumda alt band degerini alirken, alt band asagi kestiginde ust banda esitleniyor.
Yukarda da yazidigim gibi, ussel agirlikli fiyat ortalamasini baz alan %sel degisim yerine ise ATR(5)i kullanan ozel yapim, most turevi bir indikator. MOST un idealdaki adi TOMA diye biliyorum.
Asels grafigi uzerinde Y1,Y2,Y3,Y4,Y5,Y9 gosterimi:
![]()
arkadaşlar merhaba viopta dipten belli bir yüzde teptiğinde AL, tepeden belli bir yüzde düştüğünde SAT veren bir kod yazabilir miyiz yardım eder misiniz bu konuda? AL a geçtikten sonra tepe izleyecek yükseldikçe yenileyecek, SAT a geçtikten sonra da tam tersi dip izleyecek ve düştükçe yenileyecek ve verilen oranda ters hareket olduğunda işlem yapacak. birde işlemi anlık yapma şansımız var mı? mesela değer 112834 AL için 112850 olduğu anda emir gönderecek şekilde işlem yapılabilir mi
Tepe ve dip goreceli kavramlar. Oncelikle ZIGZAG indikatorunun calisma mantigina benzer bir yuzdesel degisim esigi belirleyip hareketin dalga boyuna bakarak tepe dip tespiti yapibilir. Diger bir alternatif son xx bardaki en yuksek ve en dusuk fiyatlarin tespiti olabilir ancak barlar ilerledikce tepe ve diplerin degisecektir. ZIGZAG tepe ve diplerin tespitinde kulanilabilecek bir indikator ancak repaint dedigimiz, sonradan karar degistirme olabileceginden ozellike son dip/tepe yi kullanarak olusturacaginiz formulasyon saglikli sonuc vermeyip, dikkatli kullanilmazsa yuksek zarar yazmaniza da sebep olabilir. Zarara engel olsaniz bile simulasyonlarda bazi islemeleri hic yapilmamis gibi gorulmeyecek dolayisiyla dogru bir getiri hesabi yapmaniz mumkun olmayacaktir. Ayrica, ZIGZAG guncel matriks surumunde (gold 7.2.5) grafik uzerine hazir indikator olarak atildiginda duzgun calisirken ayni ayarlarla formul icinde kullanildiginda hatali sonuclar uretiyor. MOST indikatorunu incelemenizi oneririm.
Gecici sinyallerde emir gondererek anlik islem yapabilirsiniz ancak sinyal kalici olmazsa terste kalma riski olusur. Bu riski formullerinizde gecici sinyallerin kalici olmasini garanti altina alarak veya gecici sinyal kaliciya donmezse dogru yone donmesini zorlayacak bir kod eklemesiyle asabilirsiniz. Yukarda bahsetiginiz sartli emir gibi bir sey sanirim? Matrikste otomatik emirle moduluyle piyasa fiyatindan, pasif+3 kademeye kadar veya onceden belirlediginiz sabit bir fiyata emir gonderebiliyorsunuz, sartli emir iletmek mumkun degil.birde işlemi anlık yapma şansımız var mı? mesela değer 112834 AL için 112850 olduğu anda emir gönderecek şekilde işlem yapılabilir mi
cevap için teşekkürler. aslında dip tepe göreceli değil şöyleki ilk işlemi al olarak gerçekleştirdi diyelim bu işlemden sonrasını baz alarak en yüksek noktadan yüzde 1 düşüğüne gelmediği sürece devam edecek. örneğin şuan 107000 den alım yaptığımızı varsayalım. bu noktadan itibaren en yükseği takip ederek onun yüzde 1 altını stop kabul edecek. mesela 108 oldu ve 107 ye geri geldi. 108 in yüzde 1 aşağısı 106,92 olduğundan devam edecek. sonrasında mesela 109500 oldu yeni tepe bu olacak. satta da tam tersi. yani aldayken sadece tepeyi sattayken sadece dibi takip edecek. most kulanarak bi şeyler yapmaya çalıştım ama tam oturmadı ara geçişleri. geçici sinyalle ilgili bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şuan bu işlemleri osmanlıda hareketli zarar durdur ile yapıyorum ancak sürekli ekran takip edip terse işlem açmam gerekiyor. Ayrıca ben kapanış fiyatını değil en düşük en yüksek fiyatı baz almayı istiyorum osmanlıdaki 1 dk lık kapanışı baz alıyor. robot haline dönüştürebilirsem daha uygun komisyonlu bir aracı kurumdan işlem yapmayı düşünüyorum.
Yer İmleri