Sayfa 175/997 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Paylaşım için teşekkürler. Şube ya da il?
    İst. Şişli

Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sadece İtalya'da pratik anlamda batık olan veya batmasına ramak kalmış 200 den fazla banka var. Texas rasyoları 100 olan eşiği bayağı aşmış durumda bunların, yani NPL lerin (batık krediler) oranı fırlamış gitmiş. Bilanço oyunlarıyla ve AMB'nin desteğiyle ayakta duruyorlar, tabii şimdilik.
    Ama o bankaların zengin bir babası var.İcabında sonuçta oğlum der çeker sineye zararı , basar parayı verir.
    Bizdeki bankalar ise öksüz ve yetim. Arkalarında onları koruyup kollayacak zengin ve güçlü bir babaları yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Riski nasıl ölçüyorsunuz?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Benim şahsi görüşüm tüm bankaların risklerinin (rating değil) birbirlerine çok yakın yada eşit sayılabilecek kadar yakın olduğu. Dediğiniz gibi büyükler büyük oldukları için heybetli ama hantal, küçükler küçük oldukları için esnek kolay kurtarılabilir ama sığ.

Hepsinden öte ülkenin içinde bulunduğu risk (rating değil) tüm bankaları daha da birbirlerine yaklaştırıyor zira bir tane halkanın zayıflaması zincirinde varlığını anlamsız kılabiliyor.

Sonuç olarak tüm bankaların riski aslında tcmb'nin riski ve bu risk Türkiye'nin riski ve şu dönemde az değil.

4. Bir defa tüm bu tartışmaların anlamlı olabilmesi için "büyük banka" nedir sorusunun cevaplanması lazım.
    Sermayesi büyük olan mı? Sermaye yeterliliği büyük olan mı? Nedir büyük banka?

Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    100 katli binanin depreme dayanikliligi ile tek katli binanin depreme dayanikliligi gibi birsey soyledigim.
    Bazisi der ki 100 katli bina da ona gore yapiliyor. Dogrudur ama deprem sirasinda orada olmak istemem yine de, tek katli yerde olayim, cikisim kolay olsun. Sonucta kucuk bankaya 100M dolar sermaye enjekte eder gecer gider, marka degerini korur ama buyuk banka icin milyarlarca dolar yetmeyebilir. Hakim ortak bu miktari marka degerinden daha fazla bulabilir. Tabi butun bunlar worst case scenario. Fantazi bile olabilir. Ama buyuk bankalar dusuk faiz teklif ederken yanlis arguman kullaniyor.

5.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Riski nasıl ölçüyorsunuz?
    döviz likiditesinden.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    döviz likiditesinden.
    her bankanın yp pozisyonu aynı değil, bir ziraat ile bir garanti bilançoları apayrı..

7. Yukarıdaki tartışmalarda bankaların risk alarak para kazandıkları yazılmış.
    Çok gülesim geldi
    Milletten para toplayıp millete daha pahalıya satmanın ve bunu yaparken de oranları istediği gibi belirleyebilmenin neresi riskli ben çözemedim bu yaşıma kadar.
    Deniyor ki efendim ticari krediler veriliyor bunlar batabilir.
    Yahu kredilerin yüzde kaçının batabileceği zaten çeşitli ölçümlerle bilinebiliyor.
    Üstelik krediye karşılık da genellikle ipotek alınıyor veya verirken şirketin varlıklarına bakılıyor vs. Batmaktan kurtulsun diye bir bankanın bir şirkete para vereceğini ben düşünemiyorum.
    Hadi buna rağmen batan şirket oranında artış hissederseniz kredileri kısarsınız olur biter.
    Zaten soyguncu düzenin bankalarının yaptığı da bu.
    Basit bir bilgisayar programı bile yeter bu iş için
    Bıkmadan usanmadan tekrar edeceğim.
    Bu ülkede bankaların yıllık karı 37.5 milyar TL ve bu benim kanıma dokunuyor.
    Türkiye'nin en büyük sanayi şirketlerinin toplam karından daha fazla bu rakam.
    Bu karı da sadece sermayeleri var diye elde ediyorlar.
    Yoksa yaptıkları iş basit bir al-ver işi.
    Tüm dünyada zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasını sağlayan sistem bu işte.

Sayfa 175/997 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •