Sayfa 175/1004 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Viop - XXX

1. TCMB faiz kararı için piyasa değişiklik beklemiyoruz diyor genelde.

Merkezin dövizi kalmamıştı, normalde faizi yükseltmeye devam etmesi gerekir, cumhurbaşkanı beni dinlerler dinlemezler ben faize karşıyım dedi. Bence yine artırmaları lazım yoksa bağımsızlık vs konusu hasar görür. RTE ne diyorsa tersini yaparlar ise bağımsız oldukları anlaşılır.

Merkez piyasadan para çeker hale gelinceye kadar devam etmeli, şu an piyasaya para verip yüksek faiz kazanıyor konumunda, zaten faiz ödese de matbaadan çıkan para ayrı, döviz ayrı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Böyle bir haber geçti.

Büyük bir enflasyon dalgasının habercisi olabilir. FED de biraz enflasyondan bir şey olmaz diyor gibi.

Dünyada işsizlikten sonra en büyük sorunlardan biri kamu borçları deniyor. Enflasyon ile uzun vadeli borçlar kuşa çevirilebilir.

https://www.bloomberght.com/bill-gat...i-oldu-2272744

Microsoft'un kurucusu ve milyarder Bill Gates ABD'de en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu.

Gates'in portföyünde 979 kilometrekare tarım arazisi (Yaklaşık 979 bin dönüm) ve 109 kilometrekare (Yaklaşık 109 bin dönüm) civarında diğer kullanım arazileri yer alıyor. Böylece, Gates'in ABD'deki toplam arazi varlığı 1 milyon dekarın üzerine çıkıyor.

....

Gates'in bu kadar fazla tarım arazisine neden yatırım yaptığıysa hala gizemini koruyor.

...
    Son düzenleme : ariston; 19-01-2021 saat: 01:36.

burası zevkine amatörce paylaşım yapılan bir platform. bence cons bayımın üzerine çok gidildi. ama buraya insanlar birbirlerinden faydalanmak için giripte üstüne birde yakaladıklarını paçavra ediyorsa, burda yazılanları okuyupta, gerçekten bilgisinden faydalınabilecek bir kişi dahi girip yazmaz. abiciğim siz en iyisi elinize kırılmazından sağlam bir sopa alın, beğenmediğinizin kafasını gözünü parçalayın anasını satayım bana göre cons bayım buranın ayrı bir nengiydi. dikkat ediyorum bayım sustuğu zaman herkes birbirine küs gibi oturuyor sayfa bomboş kalıyor. aha ben burdan cons bayıma tüyo veriyorum. eğer sen yazma burası mezarlığa döner yarın bi dene istersen ayrıca yazılanları bende okuyorum ve burda daha bir kişinin bir başkasından aklıl falan aldığını görmedim hatta herkes kucağına yığıştırmış babasının hayrına dağıtma için insan arıyor ee.. o zaman niye başkasının aldığı ile sattığı ile ilgileniyosunuz? cons bayımın ne zararı var size? ayıp oluyor burada herkes birbirini eğrisiyle doğrusuyla kabul ederek davranırsa herkeste düşüncesini çekinmeden özgürce yazar çizer. şimdi yazmak için kendine yol yapıyor diye düşünen olabilir bunu tahmin edemeyecek kadar saf değilim ama, yok valla kafama göre takılıyorum. hadi iyi geceler
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

4. İngiliz çocuk şarkısı varmış. Çocukken tartışmayı öğretiyorlar. Eskiden telefonunu ver hemen oraya geliyorum çok oluyordu, pandemide o da kalktı. Dünyada hayat çok güzel ve mükemmel olsa cennetin anlamı kalmaz, millet dünyayı özler.

Sticks and stones may break my bones
    But words shall never hurt me.

Google çevirisi:

Sopalar ve taşlar kemiklerimi kırabilir
    Ama sözler beni asla incitmeyecek.

5. Okullarda neden işe yarar şeyler öğretilmiyor diye düşünüyordum. İşe yarar konular genelde çok subjektif ve kişiye özel oluyor ve herkese resmi olarak öğretilmesi, dayatılması sakıncalı olabiliyor, ilgisini çekmeyenler de derslerde sıkılır.

İnsanlar çevreden, arkadaşlarından, kitaplardan ve özel kurslardan vs eksik bilgilerini, yeteneklerini tamamlıyorlar.

Öte yandan öğretim şekli de herkese aynı, mesela mantık tarafı güçlü olana ayrı, duygu tarafı güçlü olana ayrı şekilde eğitim yapılabilir.

Durum tüm dünyada böyle olabilir Harvard İşletme Okulunda Öğretilmeyenler diye de kitap vardı.

Geçen gün Esperanto neymiş diye baktım mantığını anladım, üzerine gitsem öğrenirim diye düşünüyorum ama destekçileri arasında George Soros varmış.

6. Geçen yazdım mı bilmiyorum.

Native speaker gibi konuşmak için yerellerin yaptığı yanlışları yapmak ama dili kitaptan öğrenen acemilerin hatalarını yapmamak gerekiyormuş. Kurslarda veya okulda şu yanlışları yapabilirsiniz denmez zaten.

Dili anlayıp da konuşamamanın nedeni komik duruma düşme korkusu da olabilir, ne kadar eğitimli ise o kadar insanlar konuşmaktan çekiniyor, yabancı dil zekası ayrı bir şey olabilir.

Youtube'da vakit geçirirken bir Arap kadına rastladım, İngilizce olarak Arapça öğretiyor. Yorumlarda Cezayir'den yazıyorum kendi dilimi youtube'dan öğreneceğimi düşünmemiştim diye yazmış biri, şirin bir kadın olduğu için "ben de öyle" diye çok yorum gelmiş, vakit geçirmek için kadının konuşması dinleniyor muhtemelen.

Bu kadın da dünyayı etkileyen 25 vizyoner kadından biri seçilmiş. Çocuklar bazı sorulara MIT öğrencilerinden daha doğru cevap verebiliyormuş.

https://www.youtube.com/watch?v=RKK7...*G4Jv&index=18
    How language shapes the way we think | Lera Boroditsky
    Son düzenleme : ariston; 19-01-2021 saat: 02:04.

7. Günaydin arkadaşlar

Dünkü zayıf hacimle yaratılan güçlü yükselişin
    piyasanın YATAYa geçeceğinin işareti olarak ,yazmış..Tacirler.

Sayfa 175/1004 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •