Yarın bizim borsa be olur
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dökülen döküldü artık, zorunlu satışlar şimdilik sona erdi gibi gözüküyor
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bitcoin bile biraz önce gördüğü 4,000 dolardan %40 yukarı tepki vererek yarım saat içinde 5,600 dolara çıkıverdi. Kaldı ki BİST ile Bitcoin ayni kefede değil.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
FED piyasaya yüz milyarlarca dolar pompaladığı gibi haftaya faizleri sıfıra indirecek. Şu anda 4.2 triyon dolarda olan FED bilançosu (karşılıksız olarak basılıp piyasaya verilmiş olan dolarlar) çok yakında 5 trilyon dolara çıkmış olacak ve ABD AB Japonya İngiltere Çin'de yeni QE'ler (parasal genişlemeler) başlayacak. Ek olarak ABD'de yılsonuna kadar maaş bordrolarındaki vergi kesintileri sıfırlanacak, şirketlere de vergi avantajları sunulacak. Böyle bir ortamda mevcut düşüşün devam etmesini beklemek naiflik olmaz mı?
Ama çıkışlarda sert olmaz sanırsam satış fırsatı olarak görülmez mi? Sorum şundan alttan alıp yukardan biraz vererek zararı hafifletmek. Dün elimde cemaş vardı onu satmıştım. Keşke bunu da verseydim. Buna kıyamadım. Şimdi en fazla kaça çıkacak ki...
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Önceki VIX değeri ekonomik kriz yüzünden oluştu. Sokaktaki insanı SONUN da etkilese de daha çok finansal etki hesabı ile gelişmiştir.
Şimdi sokaktaki insan da işin içinde. O yüzden eski değerin geçileceğini düşünüyorum.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Yer İmleri