KGF eğer TL mevduatı çöp edecekse benim her türlü işime gelir GUND. yapsınlar hatta bol bol TL basıp bankalara versinler.![]()
KGF eğer TL mevduatı çöp edecekse benim her türlü işime gelir GUND. yapsınlar hatta bol bol TL basıp bankalara versinler.![]()
para bu kadar bolsa asgari ücret 3000 yapılıp emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapılsa kgf den daha büyük etki yapardı ! Memur zammında yüzde 7 zorla verildi sebep olarak bütçe dengesi gösterildi ! Eğer dediğin gibi her şey kolay olsa mb para politikasına, fed ecb politikalarını dörtgözle takip etmeye falan gerek kalmaz tasarruf yapmanın bir önemi de zerre kadar kalmazdı dünyada cari fazla veren ülkelerle kendimizi kıyaslamak bize yanlış yorum yaptırır
Bahri haklısın amma velakin..
Mevduat için yüksek faiz e muhtaçlar.
Mevduat faizi yüksek olunca kredi faizide yüksek oluyor..
kiii burada bunların bağırdıkları konu bu..
Eee bankacılar ile ne zaman toplansalar bankacılar mevduat faizleri düşmeden kredi faizleri düşmez diye ayak diretiyorlar ki haklılar..
Mevduat faizini düşürmeye çalışsalar millet dolarize olacak..
Bundan 6-7 ay önce bi hükümet sözcüsü çok enteresan bir metot uyguluyoruz demiş idi..
Bu metot işte bu..
KGF adı altında kredi ye boğ.
Diğer yandan swap lama ve forex de bizzat oyuncu olma yolları ile dolar da fiyat oluştur..(zaten forex i yasakladılar )
Arkanda back up olarak katar..
Dışsal şoklarda bi telefon hop dolar gelsin..
Böyle gidiyoruz..
Yani doların 3.80 olmasının da 1 ay evvel 3.40 olmasının da piyasa dinamikleri ile alakası yok..
usdtry tam bir spek kağıdı gibi hareket ediyor şu aşamada..
Temel ve teknik analiz bile artık tutmaz bence..
3.50 nin altında topladığı dolarları MB buralardan satmıyorsa bende birşey bilmiyorum ..
TR üzerinden forex yasaklandı.
Yabancı forex sitelerine erişim engellendi.
50.000 tl alt limi getirildi..
Benim bildiğim bu..
Haa sen forex gibi milisaniyelik bir işe vpn kullanarak araya ayrı bi server sokarak girerim oradan adresleme yaparım diyorsan senin bileceğin iş..
Onun dışında londra da tabikide forex oynayabilirsin..Karşına TCMB ını alarak..
Karşı bacak o çünkü..
Haaa tl shortlamak içinde tl bulmalısın bir yerlerden..
Dolar da 3.77 ler aşşa kırıldı mı hele haber eşliğinde..
Millet dolar satmak için birbirini ezer..
Demedi demeyin sonra.
Soluğu 3.60 larda hızla..
Hayırlısı bakalım
4.50 olursa vatandaş para kazanır.
Çok dövizci var çevremde..
Olur mu
belkide olur..
belkide olmaz..
görecez..
en son vatandaş böyle sağlam dolarize 2001 krizinden sonra oldu idi
2005 e kadar da fırlayacak diye sıkı sıkıya dolar tutan buldukça alan adam tanıyorum ben..![]()
Yer İmleri