Sayfa 183/564 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon
Arama sonucu : 4508 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA'nın batısı
    Gönderi
    2,735
    GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 1/1/2023 tarihine kadar, Kanunun 376 ncı maddesi kapsamında sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararları dikkate alınmayabilir.

Benim anladığım henüz ifa edilmemiş yani ödenmemiş kur zararı dikkate alınmaz, yani bilançoda zarar göstermez. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
    Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
    İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)

2. Bağfaş şuan bu tebliğden faydalanamaz. Çünkü borca batık değil. öz sermayesi şuan 392 milyon TL..9 aylıkta gelecek kur farkı ile duruma bakılır. Yani 9 aylıkta kur farkının tamamını yazacak ve yıl sonundaki bilanço ile birlikte gerekirse genel kurul ve sermaye arttırımı kararı verilecektir. Keşke kur farkında erteleme olsa. O zaman ege gübrede faydalanırdı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA'nın batısı
    Gönderi
    2,735
     Alıntı Originally Posted by egeli35 Yazıyı Oku
    Bağfaş şuan bu tebliğden faydalanamaz. Çünkü borca batık değil. öz sermayesi şuan 392 milyon TL..9 aylıkta gelecek kur farkı ile duruma bakılır. Yani 9 aylıkta kur farkının tamamını yazacak ve yıl sonundaki bilanço ile birlikte gerekirse genel kurul ve sermaye arttırımı kararı verilecektir. Keşke kur farkında erteleme olsa. O zaman ege gübrede faydalanırdı.
    Sayın egeli sizinle anlaşamadık neyse bilanço gelince görürüz, ben hala borcun tamamı değil sadece ödenecek döviz borcu kadar kur farkı zararı bilançoya yansıtılacak diye anlıyorum. Teşekkürederim iyi günler, gönlünce olsun.
    Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
    İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)

4. Bence sadece TTK 376 ya göre borca batık hesaplamasında yani sermaye kaybı hesabında gelecek yıl kur farkları hesaba dahil edilmeyecek.Özetle kur farkı zararı olan bir şirketin iflası istenemeyecek. Bilançoların hesaplanmasında böyle bir şey yok maalesef...

5. Bu arada benim Bağfaş hissem yok. Ben 5 yıldır ege gübre ve liman hissedarıyım. Bağfaşı aynı kişiye ait olması ve durumu nedeniyle takip ediyor ve araştırıyorum... Allah yardımcımız olsun.....

6. arkadaşlar derinlik gören varmı , lütfen biri takas saklama grafiği atarmı acaba
    lütfen

7. Seans sonu karanlık odada 454 bin lot satış olmuş..olacak iş değil..
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

Sayfa 183/564 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •