Sayfa 184/777 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şu sıralar ABD bonoları güvenli liman oldu, altında güvenli liman oldu..ama dolar güvenli liman olamadı henüz..normalde dolarda güvenli limandır..ancak başta YEN, sonra CHF ve EUR havuza katkı koyan paralardır..bu paralar baktılar ki havuzun suyu kirleniyor, ülkelerine geri dönerler..o yüzden ben şahsen DXY'i tutuyorlar derken bu geri çekilme olayınıda hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum..yani bileşkenin vektörel olması gerekebilir..kısacası hangisi hangisidir fark edemiyorum şu sıralar..

Ancak abartılı bir örnek olabilir ama ben bu olayı tsunamiye benzetiyorum..denizin geri çekilmesi gibi, YEN, CHF,ve EUR önce geri çekilir..sonra USD şlap diye kıyıları vurur..tabiki bu en kötü senaryodur, ancak olayın gelişim sırası böyledir sanıyorum..

O yüzden USD bu tip olaylarda rayına oturur mu, emin değilim..
    Grafiksel olarak ve gün içi hareketlerine bakarak dedim bunu..

3.40 3.98 hareketinde yaşananlar tıpatıp aynen yaşanıyor..
    Misal 1 1.5 kuruş gevşiyor grafik gevşedi ok verecekler diyosun

hopp alıyorlar 1.5 kuruş da üzerine koyuyorlar.

Güç var …

aralık 15 mart başına kadar bu güç yoktu..
    1.5 kuruş çaktılar mı kendine gelemiyor du misal..
    Burada da defalarca bahsettim..

Yukarıda 3.85 aşağıda 3.73 bunlardan birisini kırıp giderse sert olacak idi ve oldu..

4.03 rakamı önemli..Vize haberi düştüğünde 3.63 den 3.80 i gördü idi..

3.80 in üzerine 18 kuruş daha koydular sonra..

Bu yüzden 4.03 ün geçileceğini düşünüyorum 4.25 4.30 lar hedef olabilir..
    Yeni zirve üzerinde MB nın hareketi gelene kadar sürerler..

Faiz artırmak zorunda ...Nokta..

Göstergeyi artırmak gibi bir seçeneğide mevcut…
    Yapabilirler mi bilemeyeceğim ama..

2. Luke Gromen vasıtasıyla ilginç gelebilecek bir makaleye ulaştım. "Libor gizemi, ABD vergi mevzuatındaki değişiklikle ilgili olabilir mi?"

Yazıya göre, Credit Suisse'ten, gölge bankacılık konusunda uzman Zoltan Pozsar, libor gizemi ile ilgili farklı bir düşünceye sahipmiş.

Kısaca şöyle: Amerikalı çok uluslu şirketlerin, az vergi ödemek için, çeşitli finansal yöntemlerle, gelirlerini ABD dışına transfer etmelerini önlemek için, Base Erosion Anti-Abuse Tax isimli bir vergi kanunu çıkarılmış. Bu kanun, ABD'de iş yapan yabancı bankaların, merkez şubelerinden borçlanmasını daha pahalı duruma getirmiş. Bu nedenle, ABD'deki yabancı bankalar, libor ile borçlanmaya başlamış.

Mesela Doyçe Bank'ın New York şubesi, Frankfurt'tan 107 milyar dolar fonlama yapıyormuş.

Libor, London interbank offered rate, bir bankanın diğer bir bankaya teminatsız olarak verdiği kredi için faiz oranı. En çok adı geçen de, 3 aylık kredi faizi. Ois, overnight index swap, eğer doğru anlıyorsam, teminat karşılığı verilen gecelik kredinin maliyeti. Hatalıysam düzeltin; 3 aylık libor faizi, ois'in üzerine çıkınca, banka bankaya güvenmiyor, teminatsız borç vermiyor, anlamına geliyor; diye anlıyorum.

Bu da, 3 aylık libor ile ois faizleri arasındaki farkın grafiği.

Bu bizi neden ilgilendiriyor? Çünkü tasarruf açığımız var. Dışarıdan alınan borçların faizi de libor üzerinden hesaplanıyor.

Gelişigüzel seçilmiş bir örnek verelim: 28 Eylül 2017 tarihli Dünya gazetesinden:

Türkiye İş Bankası, 18 ülkeden 33 bankanın katılımıyla 352 milyon dolar ve 656 milyon euro olmak üzere toplamda yaklaşık 1,1 milyar dolar tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi aldı...Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara olan getirisi dolar diliminde Libor + yüzde 1,35, Euro diliminde ise Euribor + yüzde 1,25 düzeyinde gerçekleşti.

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Gerçi iyi oldu be
    September eleven in tüm fatura
    Biz müslüman dünyaya kesildiydi
    Az nefes Alak
    Iıiihh az durda boynumu ceviriym muhabbeti
    Tivitır aleminde aşağıdaki yorumlar yapılıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku

Tam yanlış
    Çünki Trump arap a silahı sattı bitti olay
    Arap tirsik diyo Trump a gel abi beraber girelim
    E beraber girersen ötekininde abisi gelir
    O iş yaş
    Yoksa Trump i finanse edenler bunu istese de
    İşte bu bürokratlar engeller
    Adam boşuna işi bilenleri getirmedi
    Belaya bulasmak kolay uzak durmak zor
    Arap tırsak arti akıllı değil
    Parayi ödeyip almasa önceden
    Belki yukardaki senaryo olurdu
    Yani abd silah satcam diye iki varyete cekse
    Öte tarafta blof u görse filan falan
    Amaaannn neyse
    Geçti borun pazarı
    Ben inanmiyom daha
    O silahlar depoda paslanir
    Paslansinda zaten bizde bu bolgedeyiz

5.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    3,82 den üç ay taşıdım, tam yükselmeye başladı mal bulmuş maraba gibi 3,86 dan sattım. Oysa taşıma maliyetim 3,91 e denk geliyordu. İnsanı ya düşerse bi üç ay taşıtırmı korkusu sarıyor. Baktım geri gelmiyor bu kez de ALLAH kahretsin yükselişi kaçırıyorum diye 3,91 den aldım. 5 gün sonra 3, 9450 den sattım. Meğer keriz silkelemişler. Düştüğüm dala geri bugün 3,96 dan bir daha bindim, bu kez ne zaman düşeceğim bakalım. Gün içinde ,95 lere indikçe kalbimde ritim bozuldu. Şu anda 3,99 keyif kahvesi içiyorum. Gece nasıl uyuyacağım, hafta sonu ya bir maraz çıkarsa diye keyfim kaçacak.....
    siz hiç hisse almayın.

6.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku

Başkan bi de şu var
    ABye ve Çin e eş zamanlı çifte ticaret savaşı bayrağı çeken
    Bi de reel de sahneye iniyosa
    Gerçekten risk alıyo dimektir
    Savaş dimek para dimek
    Gelirlerin azaliyo
    Bu ahvalde bunları yazdiriyolar ya fakir gençlere
    Cep Tel elli dolar ikinci el
    Pantalon Salvation army den
    5 dolar bi cep delik öteki cep e cep tel koydun hava soğuk öteki el i diğer cep e soktun donda delik bil bakalım elde ne var
    Yani asla kucumsedigimden değil
    Parasizlik değil onursuzluk küçümsenir bizim dünyamızda da
    Twitter hikaye ya
    Gecende joe biden de yazdı "genç olsam Trump i doverdim " filan felan işte böyle

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bugün eminönü ve sirkeci taraflarında idim uzun süredir gitmiyordum o taraflara..
    Yıllarıdır görmediğim kadar boş tu sokaklar..Bazı yerler kapanmış kepenkler kapanmış 1-2 banka şubesi kapanmış..
    İnsanlar dükkan önlerinde yüzleri düşük ve asık..

Yıllarıdır o taraflara gider gelirim son 1 senedir falan gittikçe düşen bir iş yoğunluğu görüyorum..
    En basit tabiriyle global resesyon..junk'lar önden buyuruyor sadece..
    Gund..

Ula bir ''Sirkeci, Eminönü'' dedik adam döndürdü işi global resesyona demişsindir, muhtemelen...

Bak adamın biri ne demiş:

1982'de DOW 1000'di..şimdilede 24000'in üzerinde..

Bu arada DOW 3 kez ciddi düzeltme yaptı; 1987, 2000 ve 2008'de..

Üçünde de FED daha fazla nakit ve krediyle kurtarmaya geldi..faiz düşürme, QE'ler vb. ile..

Bir dahaki sefere, ki herhangi bir zaman olabilir, düzeltme geldiğinde FED yine para saçmaya gelecek..kaçarı yok..

FED'in politikalarını anlamanın basitçe basamakları şöyleymiş:

1) Faiz oranlarını çok uzun süre çok düşük tutmak..

2) Normallleşme için faizleri arttırmak..

3) Faizleri panikle aşağı düşürmek..

Şimdi hangi aşamadayız, 2. aşama..

Faizleri yükselt, QT yap, yani normalleşme..
    Ha ekleyeyim; FED'in agresifliğinin derecesine göre zamanlama değişir sadece..

Birde havuzcular var ya, neyse..asas oğlan FED..

Sayfa 184/777 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •