Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 184/1014 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hep yapılan hatanın bir başka tekrarı da yapılan hatalı şeylerin meşrulaştırılması, Türkiyede mazeretten daha bol bir şey bulamazsınız. Alın size güzel bir örnek
    "Ağaoğlu İnşaat'ın patronu Ali Ağaoğlu'nun 1998 öncesindeki yapıların dayanıksız olduğu ve deniz kumu kullanıldığı şeklindeki sözleri gündeme bomba gibi düştü"
    ""O dönemdeki malzeme ve işçilik kötüydü. Ama herkes kullandı bu malzemeyi. İbrahim Tatlıses'in dediği gibi 'Urfa'da Oxford vardı da okumadık mı?' Biz Karabük'ten demir almak için 6 ay sıra bekliyorduk. "

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. ganimet ....
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Arkadaslar bu tapusu yok dediginiz yerlerin hic mi tapusu yok. Yoksa uzerinde T.C. yazan bir tapu belgesi var ama imar izni mi yok. Diger turlu bu insani devletin ordan mutlaka cikaracagini dusunuyorum

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Arkadaslar bu tapusu yok dediginiz yerlerin hic mi tapusu yok. Yoksa uzerinde T.C. yazan bir tapu belgesi var ama imar izni mi yok. Diger turlu bu insani devletin ordan mutlaka cikaracagini dusunuyorum

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Biz hiç tapusu olmayanlardan bahsediyoruz...
    Ve devlet dediğin belediye. Belediye o adami ordan çıkarsa oy kaybeder. Girmez o işe...

Ikıncı olarak bunun cehaletle falan çok ilgisi olduğunu sanmıyorum. Neden derseniz bu konuyla ilgili pek çok Türk filmi vardır.
    Bu tarafta fakir ama mutlu gecekondu sakinleri diğer tarafta onların oturduğu araziyi parasını verip kanunen satın almış hukuk neyse gereğini yapmış zengin ama gaddar (!) vicdansız(!) müteahhit yada işadamı. Filmlere göre hukuki yolları izlemiş olan kanuna uymuş olan müteahhit haksızdır. Seyirciye de bu bakış açısını verir. Gecekonducuların iyi niyetli olmaları, kanunun emrinin uygulanması halinde zor durumda kalacak olmaları onların haklı olması için desteklenmesi için yeter de artar bir sebeptir.
    Ve bizim insanımız yıllarca bu tür filmlerle bi nevi eğitime tabi tutulduğu için iyi niyetli olmanın haklı olmak için yeterli olduğunu düşünür ve hep mağdur olduğunu iddia eder. Ve mağdur olduğunu düşündüğü kişiyi başka özeliklerine bakmadan destekler.
    Bakın AKP nin iktidara gelişi.

Nerden nereye gitti konu...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. izmir bornova , gaziemir veya karşıyaka ilçelerinde 20 ile 35 daire arasında olan bir blok satın almak istiyoruz. 15 arkadaş ortak olarak alacağız. Çevresinde bu şekilde satılık yeni konut olan yazabilir. Elbette şimdilik 2 kurumsal emlak firmasına başvurduk. Bekliyoruz.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Dostlara Selamlar,
    Kriz oncesinde bizim emlakci, Florida'da 50 yil vadeli mortgage oldugundan bahsetmisti. Ben gidip bizzat gormedim. Ama rivayet budur. 30 yil zaten cok siradan.
    Hayirli ve bereketli kazanclar,
    freesky
    50 yil hic duymadim ama olabilir

biliyorsunuz ne kadar sure uzarsa faizde artiyor

75 yasinda 30 yillik mortgage a giren insanlar gordum ben burada yani Amerikada

artik ne gorsem sasirmam

Ben esas Turkiyede daha 25 yasinda genc insanlarin 20 yillik konut kredisine kolelik gibi bakmalarina guluyorum

Eger o kolelikse bati dunyasinda 75 yasinda 30 yillik mortgage a giren ne? Koleden daha kole bir kelime varmi?

Turkiye kapitalizmde 100 yil geriden geliyor

Ha bir de Istanbuldaki site icindeki evlere kumes gibi diyenler var. ABD nin sehir icinde yasayan nufusunun %90 I 40 metrekarelik evlerde yasar bu evlerde camasir makinesi bulasik makinesi falanda olmaz. Bakin sehir icinde dedim.

Sehir disindakiler bahce icinde yasar buyuk evler buyuk garajlar.

Simdi ben boyle konusunca Turkiye'de hemen su soruyu soruyorlar

Abi ben anlamadim. Kocaman guzel bahceli buyuk evler varken neden oyle ufacik evlerde yasiyor bazi amerikalilar? Cok sacma degilmi?

(Tipik Turk sorularindan biridir, yurdum insaninin DNA si cok geriden geliyor)

Efendim bahce icinde evlerin akliniza mantiginiza gelmeyecek masraflari vardir. Yani ben buraya o kadar cok masraf yazarimki agziniz acik kalir. Ha bir de bu bahce icindeki ev sahile yakinsa bu masraflari ikiyle carpin.

Guzel Turkiyem benim. O kadar geriden geliyorsun ama bi o kadarda guzelsin ve bedavasin ucuz degil bedavasin. Ama senin degerini bilmiyorlar anlamiyorlar cunku dusunmuyorlar arastirmiyorlar okumuyorlar. Cunku cahiller egitimsizler.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    boynunda idam ipi olan beyaz yakalı...acı ama gerçek olan şu...senin fakir ama gururlu, hiç bir yanlışa talana bulaşmayan işçi ya da memur baban, seni okutuyor...sende gayet zekisin, okulları birincilikle bitirip, trükiyenin en büyük firmalarından birinde, en güzel pozisyonda işe başlıyorsun...senin gibi başarılı ve çalışan bir de eşin oluyor.

babanla aynı dönemlerde ist de bir gecekonduluk yer çeviren ve 3-5 kuruşa bu arsaya çöreklenen vatandaş...30 yıl sonra, bu arsa karşılığında(evi kaçak ve yapı izni yok, elde sadece muhtardan avanbta ile alınan tapu var) 5-6 daire sahibi oluyor....ve bir anda varlıklı sınıdıfına geçiyor.

sen de karı koca çok iyi maaşlarla, çok iyi şirketlerde çalışıp 20-25 sene tasarruf edip, 1 ev, bir araba sahibi olacaksın...bir de sosyete kafelerinde zengin gibi yaşayıp, kendini avutacaksın...
    o kadar guzel yazmissinizki hayran kaldim

benim akrabalarim cevremdeki insanlarin %99 I bu anlattiginiz gruba giriyor

arabalar hep SUV tatiller hep yurtdisinda konusmalar muhabbetler hep kalite hickimse android kullanmiyor hep iphone 7

herseyin en iyisi yeniliyor iciliyor geziliyor tuketiliyor aylik harcamalar belki 20-30 bin liranin altinda degil ama maaslarini soruyorsun 5-6-7 bin TL

Evde bir hizmetci bile var dunyada dolasilmadik ulke kalmamis en kotu tatilleri mavi yolculuk yunan adalari sanki heybeliada kadar yakin bu adamlara. Cocuklar hep Amerikada okuyor turkiyede iseler hep ozel universite ozel liseler kolejler

peki nasil oluyor bu?

Cunku ana baba 60-70 lerde istanbula gelmis ordan burdan bilincsizce cahilce ev arsa almislar cunku baska bir sey bilmiyorlarmis

ama cocuklarinin hayati bu sayede kurtulmus

Oyle kaliteli bir hayat yasiyorlarki anlatamam. Bir de bizim hayatimiza bak Sabah 9 aksam 5

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    ISYAT son 10 yilda cikmis en gercekci secenek bence.

O 300.000'e 1+1 almaya calisan arkadas ya ISYAT'i bilmiyor ya da Matematik.

Bu paraya 365.000 ISYAT alinir, son 10 yilda en dusuk verdigi %12.5'u baz alsak, yilda 45.000 ayda 3.750 TL. para kazanir.

Ya 1+1 den ne kazanir ?

Her yil degeri 45.000 net artarmi ?
    %12.5 darken temettu mu bu? Temettu nun garantisi ne?

Sayfa 184/1014 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •