Sayfa 185/1312 İlkİlk ... 851351751831841851861871952352856851185 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Ben devletin bedava para vermesini asla istemiyorum,benim vergimi millete ev alsınlar diye bedavaya dağıtmasınlar,bak fabrika açsalar,tarımı destekleseler ona eyvallah,ama konut işinde benim tek kuruşumu devlet bedavaya dağıttıysa hakkımı helal etmiyorum,şikayetçiyim.

2. istanbul'un en büyük inşaat gruplarından birinin sahibi whatsapp'tan bizim patrona şu mesajı yollar:
    "proceyi nayaptın?"
    "turuzim ruhsatı alsınlar."
    bu büyük olanı. küçük olanlar bundan da beter. bunlar mimar tutuyorlar, mühendis tutuyorlar; proje paraları komik rakamlar. taşeronların ağızlarına saçıyorlar. taşeronlar da taşeronlarının ağızlarına sıçıyor. asıl işi yapanın ucu ucuna yapanın hayatı kayıyor. çünkü bunların tek dertleri var: kar, daha fazla kar, daha fazla kar. koskoca salon, ortasından doğrama geçiyor. yatak odasının gardırop odası balkonda. projede hepsi kış bahçesi olarak görünüyor. bu ne demek? bu şu demek: 2 milyona satılan 120 metrekare "prestij proje" dairenin 30 metrekaresi kaçak. blok 7 katlı. hee katta 6 daire, sitede 12 blok. toprak altı kotlarda durum bin beter. yolun altına spor salonu dikiyor; kaçak. muameleci meslektaşa soruyorsunuz, ne iş? abi başka türlü kurtarmaz ki. kurtarmasın lan. hazine arazilerine toki emlakmkonut işbirliğiyle diktiniz diyeceğinizi. gözünüz doysun. mahalle arası işlerde durum daha da beter. bunları ben biliyorum, görüyorum da belediye görmüyor mu? görüyor. ne diyor akp'li x belediyesinin fen işlerinde çalışan mimar hanım? ruhsata şöyle yazın, chp'li meclis üyeleri duyarsa başlarlar peşkeş diye. filan falan.

yani diyeceğim; durdursunlar. orada dönen başka bi ekonomi. kirli bir ekonomi. inşaatlar durdu diye bizim gibi inşaat sektörüne uşaklık eden sabit ücretli aç kalmaz; çünkü devam eden inşaatlara rağmen sefil olduk olacağımız kadar. en fazla seçilmişler, atamışlar avantasız kalır, müteahhitler bu güne kadar insidiklerini yerler. oturmayacakları evlere milyonlar gömenler de parayı başka yere gömer olur biter.
    https://eksisozluk.com/entry/127495970

Geçtiğiniz yolun altında birileri koşu bandında koşuyor olabilir dikkat.

Ekonomi aslında çok basit bir bilim.Diğer bilimlerde geçerli olan kuralların tümü ekonomi için de geçerli.Bu global satanistler yok türevdi,yok swaptı,yok tapering di herşeyi karmakarışık hale getirip hepimizi soyuyorlar.Devletin misal parası yoktur,devletin parası senin benim paramdır,ödediğimiz vergilerdir,devletin varlık assetleridir.Aynı fizikteki gibi devlet ekonomisinde de birleşik kaplar teorisi geçerlidir.Bir kolda suyu azalttımı diğer kolda mutlaka etkisi olur.Sen müteahite vatandaş eli ile bedava kaynakla parayı pompalarsan mecbursun benim vergimi artırıp bunu kompanze etmeye,bu iki kere iki dört bir şey.Öyle milletin yuvasını devlet yapıyor yardım ediyor falan boş işler,devlet tarımı desteklesin ,fabrika açsın,katmadeğer üretecek alanlara kaynak pompalasın,kaz gelecek yerden tavuğu esirgemesin ona eyvallah,ama bu şekli ile yaratılan ekonomi memleketi batırdı hala da ısrar ediliyor.Kanal istanbul falan dendi mi benim cinlerim tepeme çıkıyor.

Yahu misal swap işi,ben bu kadar saçma bir şey düşünemiyorum.Parası rezerv para olmayan bir ülke ile swap yapacaksın numaradan merkez bankana yuan won şu bu koyacaksın onu yabancı para rezervinden gösterip rezervin artmış gibi davranacaksın.Dolarla euro ile yapılanı da saçma sapan bir şey ve neticede para basmak ama rezerv parası olmayan bir ülke ile yapınca salakça bir şey ve gavurlara kendimizi soydurmaktan başka bir şey değil.Ama takas ın ingilizcesi swap diye yazılınca millete baya baya yutturuyorsun işte,ciddi ciddi yapılıyor bir işmiş gibi anlatılıyor,elin gavuru sıfır riskle senin faizinden yararlanıyor seni soyuyor kimse bir şey demiyor.Yahu madem öyle gel kendi vatandaşına bu imkanı sağla benle yap o swabı,bankada vatandaşın dünya kadar doları var,yok bizle yapmaz neden çünkü biz zaten kümesteki tavuğuz,paraları bankalardan çeken de yok oh mis gibi dünya.

5. Bu konut işi hükümetlerden bağımsız.
    Kim gelirse gelsin benzer sistem devam eder. İnsanlar merkezi yerlerde veya büyük şehirlerde yaşama talebi oldukça bu böyle devam eder. Şuan merkezi yerlerin çok dışında oldukça uygun evler var. Temel sorun nüfus artışı ve nüfusun belli bölgelere sıkışmışlığı.

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Insaf diye bir şey var.

"Beton beyinli" diye mesaj yazan, her iki cümlesinden biri bu olan kişi bu başlıkta senelerce yazdı.

Bu mesajları yazıp şimdi ortadan kaybolanlarin, insanların ev sahibi olması umurlarında bile değildi.
    Umutabi'nin mesajları sıradan vatandaşın alacağı sıradan evlerle ilgili değildi.

"Markalı prestijli lüks proje" süslemesiyle, az buçuk paralı kesime kakalanan "milyonluk" kümesleri eleştiriyordu.
    Ki o yılların 1-2 milyonunu şimdinin 5-6-7 milyonu olarak düşünün.
    Yani öyle bir gazlama ve öyle bir kazık vardı ki, o parayı o gün herhangi bir metaya yatırdığınızda bugün inanılmaz rakamlara ulaşıyor.

Yüksek aidatlı rezidans konseptinden hoşlanmadığım için ben de zaman zaman kendisine destek veriyordum.

Tamam çok abarttığı doğrudur. Hatta bokunu çıkardı diyebiliriz.

Fakat dediğim gibi. Dar gelirli sıradan vatandaşın ev bark alıp kiradan kurtulmasını engelleyecek en ufak bir şey yazmadı. Hep üç harfli büyük firmalarla uğraştı.

7. Sahibindende 400 bin altı 3+1 i15 yaşından genç ilanları tarattım. Alına ilecek çok fazla ev var. Tabi merkeze biraz uzak. Ama istanbul içinde sayılabilecek yerlerde.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bu bankanın yönetim kuruluna olimpiyat şampiyonu güreşçi atanmıştı, bankaya bir faydası olmamış mı acaba, çok yazık...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 185/1312 İlkİlk ... 851351751831841851861871952352856851185 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •