Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 187/1002 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Yahu ev satilmiyor alim gucu bitik denilen eylul 2019�da 2012den beri en cok ikinci el konut satisi olan ay olmus.

Evet artik yeni konut fazla yapilmiyor ve satilmiyor bu nedenle talep ikinci el konuta gidiyor
    Enflasyonda 2018 de %20 idi , bu yil da %10 un altinda olacakmiş. Yersen...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku
    Aynen benim söylediğimin kanıtı adeta. Balon patlamamıştır patlayınca tamam patladı diye herkes hemfikir olacaktır. 750 OLAN EV 850 oluyorsa demekki şişmeye devam ediyor balon.

25 yaşında nasıl ev alabiliyor bir genç bunuda açıklarmısın? Asgari ücret 2 bin tl iken? 750 800 bin tl lik evi almak için yarısını peşin geri kalan için kredi çeksen aylık 10 bin tl minimum ödeme yapman gerek. 400 binlik ev için 200 peşin aylık 5 bin tl ödeme minimum. 25 yaşında birisi 400 binlik ev alabilmesi için 200 peşinatının aylıkta en az 10 bin tl gelirinin olması gerekir. Buna sahip olabilen kaç tane 25 yaşında genç var??? Bırak 25 40 yaşında bu birikime sahip kaç kişi var? 40 yaşına gelip o birikimi yapan nedne 40 yıllık kirayı peşin ödeyip hem bankayı hemde uyanık ev sahibini zengin etsin??? Medya tarafından reklamlarla kandırılan bir karısı yoksa ve biraz mantıklıysa yapmaz bunu

Makul kira çarpanı 120 dir 150 dedim bazıları üzülmesin diye 150 bile fazladır. 120 makulu üstü balon 100 e 80 e bile düşebilir bu gibi balon patlama durumlarında.
    Sürekli asgari ücret üzerinden neden örnekleme yapıyorsunuz onu anlamadım. Bu ülkede okuyan mimar avukat doktor olan iyi maaş alan kişiler yok mu?

Ev alabilecek kişilerden konuşuyoruz açlık sınırı altında yaşayanlardan değil.

Evlendiğimde 5 yıl kirada oturdum keşke krediye girip o zaman ev alsaymışım dedim. Her ay 1500 TL ödemek yerine kredi ödeseymişim. 5 yıl önce 350 bine satılan evler şuan 1.250.000 TL eğer o zaman krediye girseydim şuan herşey başka olurdu. Dolar bazında hesaplama yapmanıza gerek yok... 5 yıl sonraki doları bugünden satın almıyorsunuz ama evin 5 yıl sonraki değerini 5 yıl önceden satın alabiliyorsunuz mesele burda

3.  Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    sorum şu:
    dengelenme olacağını kim söylüyor?
    GİNİ katsayısı mı düzelecek? eşitlikçi bir anlayış mı gelecek...memurlara %4 zam yapılıyorken devlet bile böyleyken...
    bence olacak olan:
    az sayıda nitelikli insan iyi kazanmaya devam edecek. beğenmiyorsa bırakıp yurtdışına gidecek (çünkü gidebilir). o kadar ki bazı alanlarda memlekette insan kalmadı, bulamıyor firmalar, maaşlarda iyileştirmeye gidiyor. belirtmiştim benim gelirim arttı, artıyor çünkü sektörüm buna müsait. bırakır yurtdışına geri dönerim zaten aksi durumda.
    şu an zengin olan zaten daha da zengin olacak onlar konumuz değil. konumuz emeğiyle kazanan normal insan.
    kalan büyük ve geneli niteliksiz çoğunluk asgari ücreti zor bulacak. bir kısım da devlet memuru olmak için yırtınıp olacak. istanbulda ev alamayacağına göre ya anadoluya gidecek (ki bu yüzden istanbul net göç veriyor şu anda) ya kira ödeyecek. dışarıda yatacak hali yok.

bu dengelenmenin olacağını siz neye dayanarak iddia edip bekliyor, ona göre plan yapıyorsunuz? bence gidişatımız brezilya, güney afrika vs. yönüne doğru. zengini çok zengin. fakiri ultra fakir. mahalle kavramı kalkıyor, suç sıradanlaşıyor.
    Umut fakirin ekmeği demisler. Oyle olmasini ümidediyoruz... İktisat dengelenmesi gerek diyor ))

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. 5 yılda 3 kat tl bazında artar dolar bazında aynı kalan ev hangi mühitte ben çok merak ettim .

Ben çevremde dolar bazında koruyan hiç yokta merak ettim .

Benim çevremde en az 15 civarı arkadaş 4-5 senedir belki daha uzun zamandır evini satamıyor .

Bu harıl harıl ev alanlar bu kişilere hiç denk gelmiyor .

Bizim apartmandaki bir daire 400 bin dolara satıldı o zamanlarda hala eder diyorsanız size iskonto yapalım 400 değil 350 bin dolar verin hemen tapuya gidebiliriz olur mu

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    evet. orada da yazdığım üzere o farklı bir ev. Buradaki arkadaşlarla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum ama bazıları maalesef duruma pek ciddiyetsiz yaklaşıyorlar.

Bakın 7 yılda asgari ücret bile neredeyse 3 katına çıktı. Burada yanlış algılanmaması için aldığım maaşı, primi yazma gereği duymuyorum ama zaman içinde işini iyi yapan herkes mutlaka yükselir. Ben şu anda işimde gelebileceğim maksimum noktanın bir tık aşağısındayım.

Zamanla işçi ve memur maaşları da artar. Ortam az ya da çok enflasyonist sonuçta. Bu Türkiye'nin bir gerçeği.

Evi alırken kazanırsanız yani düşük fiyattan alırsanız ve düşük faiz yakalarsanız - özellikle oturacağınız meskeni kastediyorum- mükemmel bir yatırımdır. Ev sahibinin dırdırını dinlemezsiniz, her yıl kira artışı ne olur düşünmek zorunda kalmazsınız. İnsan mutlaka oturacağı evi almalı bence.

Faizler biraz daha düşerse (0.90 altı) dördünce kez ev kredisi çekip bir ev daha alacağım ama bu demek değil ki tek yatırımım gayrimenkul.

Bu arada biri 2012 yılı zirveydi falan demiş ben buna gülerim sadece ve hatta güldüm de.

2011'de Ankara'da 165 bine aldığım evin içindeki kiracım 400 bin TL'ye evi almak istiyor, satmıyorum.

oturduğum evi 210 bin TL'ye aldım. Aynı apartmanda alt kattaki bir daire, az yapılı olarak acil tarafından 580 bin TL'ye satıldı.

Evi aldığınız konum önemli siz tutulan merkez mahallelerden/muhitlerden alırsanız sıkıntı olmaz. Kıyıda, köşede, şehirden çok uzakta ve site içinde olmayan bir apartmandan daire alırsanız tabii ki zarar edersiniz. Araştırın biraz.
    alooo dolar bazında 2012 zirveydi diyorum,biz TL kullanmıyoruz bilmem anlayabildinmi.hala TL TL ne bu be,dalga mı geçiyorsunuz siz. TL nedir?

6.  Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    2012 de asgari ücret 700 tl idi su anda 2000 tl .

dolar bazında cakıldı evler 2012 ye gore ama , tl bazında 2-3 kat yukarda.

tl bazında 2-3 kat yukarda olamsına ragmen dolar bazında cakılıd. demekki dolar bazında oyle cakılmışki tl bazında 2 kat yukarda olması bile dolar bazında cakılmasını engelleyememiş.

Esra hanım kendince guzel bir yatırım yapmıs olabilir dusuk faizle ev alarak + 7 senede kira odemediginide hesaplarsan.

ama sana gore 2012 lerde ev alan mutlaka zararda. dolart bozdurup alan belki . ama cok susuk krediyle ev alan zararda olmayabilir.

bugun 2500 tl odedigin kira 10 sene boyunca toplam odemen . enflasyon artıslarıyla beraber 500 bin tl civarında yada daha fazla olabilir ve 10 sene sonra ev hala senin değil .
    TL nedir yahu bana onun ne işe yaradığını anlatabilirmisiniz? bende hiç TL yokta o bakımdan. ne olduğunu unuttum çoktann. sahi kerizleri kerizleme aracı olabilir mi?

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    5 yılda 3 kat tl bazında artar dolar bazında aynı kalan ev hangi mühitte ben çok merak ettim .

Ben çevremde dolar bazında koruyan hiç yokta merak ettim .

Benim çevremde en az 15 civarı arkadaş 4-5 senedir belki daha uzun zamandır evini satamıyor .

Bu harıl harıl ev alanlar bu kişilere hiç denk gelmiyor .

Bizim apartmandaki bir daire 400 bin dolara satıldı o zamanlarda hala eder diyorsanız size iskonto yapalım 400 değil 350 bin dolar verin hemen tapuya gidebiliriz olur mu

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    2013 yılında dolar 1.95 cıvarında 420 bin tl ye alınan ev güncel fiyatı 1.225.000 tl satıldı. (satılık bulursanız hemen alın)
    İzmir-Bornova-Evka3 Su evleri.

8. 2 yıl önce aralık 2017 de dolar 3.95 İzmir-Bornova-Dasif-Blue bell den 1.025.000 tl ye alınan ev (1.550.000-1.750.000 tl.arasında bulursan al)

Sayfa 187/1002 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •