Sayfa 187/412 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon
Arama sonucu : 3289 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Abi anladım o testerede kalma durumu olmuyor değil. Özellikler 15, 30, 60 dakikalık periyotlardaki işlemlerde oluyor. 120, S ve G periyodunda ise; Aralık başında robot işlemlerine başladım, bir ay kadar prova ve kodların sorunlarıyla uğraştım, son bir aydır da sabah 9:45 gibi robotu başlatıyorum, akşam 18:10 olunca robot kendisini kapatıyor; yani son iki ayda sürekli testere piyasası yaşandı.. ve o back time testlerdeki kazançların olduğu dönemlerdeki gibi elle tutulur orta - uzun soluklu yükselişler olmadı.. Son iki ayda %5 gibi totalde portföy eridi, Az değil 210 hissede pek çok tavan yakaladığı gibi jawslardan da sıyrıklarla kurtuldu diyeyim.. Yani bu iki aylık testere dönemi çok şey de öğretti aslında.

2. Bu bir "trial and error" işi, deneme yanılma yöntemiyle doğru yolu bulacaksın, optimizasyon zaten bu işin olmazsa olmazı, iyi yoldasın, motivasyonunu kaybetme, program trading işinden anladığım filan yok benim ben eski kafalıyım, naçizane tavsiyeler işte. 😊
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. Enteresan gelişmeler var. AEFES'te yarın sabah açılıştan itibaren yakın takipteyim.

US allies expect President Donald Trump’s administration to present a long-awaited plan to end Russia’s war on Ukraine at the Munich Security Conference in Germany next week, according to people familiar with the matter. https://www.bloomberg.com/news/artic...aine-next-week

4. Agha'nın dediği çıkacak galiba, 155 in altı yok demişti.

Günaydın.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ... gereksiz yere pozisyona girip çıkmaları, .. kastediyorum.
    Pozisyona girerken ya da çıkarken gereksiz olduğunu nasıl bilebilirsin ki?
    İşlemden sonraki süreçte ortaya çıkan duruma göre hareket mantığıyla sonraki işlemleri yapmıyor muyuz hepimiz?
    Beklenti, umut vb. haricinde hangi kesinliği işlem öncesi ortaya koyabilirsin ki?
    Robot ise fiyat seviyelerindeki değişimlere göre olası bir yönelme ihtimalini gözeterek işleme girip çıkar, o da yine bizim kodları yazarken beklentilerimizi yansıttığımız algoritmalar ile işlem yapıyor.

Bunu hiç bilmiyordum..
    Son düzenleme : INVENTOR; 06-02-2025 saat: 08:30.

6. INVENTOR, pozisyona gereksiz yere girdiğin veya ondan gereksiz yere çıktığın, doğal olarak olay gerçekleştikten sonra ortaya çıkıyor. Tipik silkelenme hareketleri işte. Silkelenmeye neden olan nedenleri bulup bu riski asgariye indirmekten söz ediyorum. Pozisyon açma/kapamayı tetikleyen inputları, hesaplamayı ona uydurmak gerekiyor. Mesela 2 saatlik volatilitesi %1.6 olan bir hisseye bundan daha düşük bir stop koymak gereksiz yere pozisyondan çıkartır. "Trigger şöyle olsaydı pozisyonu gereksiz yere, açmazdım, böyle olsaydı gereksiz yere çıkmazdım" şeklinde mantık kurup silkelenme riskini asgariye indirmekten söz ediyorum.

7. Şu 3 seçeneği tekrar ön plana çıkaralım:

AEFES ya 155 in altına inip yeni bir dip süreci başlatacak veya 155-172 arasında yatay kanal hareketi yapacak veya da yönünü yukarıya çevirip 172 yi kırıp yukarı gidecek. Başka seçeneği yok hissenin.

8. KCHOL de 160 da debeleniyor. 9 ay önce 271 de zirve yapmıştı YKBNK nin Araplara satışı haberiyle. Demek ki bayağı köpük yapmış o zaman. Son 2 aydır müthiş bir satış baskısı altında ve bu baskı haka sürüyor. Son 9 ayda nominal bazda %41 reel bazda ise %50 den fazla düştü. Son yaptığı dip 158.6. Son 12 aylık dibi de bu civarda. Şu anda hisse 161. KCHOL de alıma gayet uygun. Yukarıda 175 civarında hisseye girmek lazım bana göre. Aradaki 15 tl güvenlik marjımız ve hissenin vitese geçtiğinden emin olmamızı sağlayacak. 158 in altına inersek hesaplar revize edilecek çünkü yeni bir dip bulma süreci gündeme gelecek.

Sayfa 187/412 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •