Vatandaş arasında bir dolardır aldı gidiyor.Sanki bitcoin ya da herhangi bir saadet zinciri gibi değerlendirilmiş olabilir diye düşünüyorum.Her kafadan uçuk dolar tahminleri 5 6,7,8,9,10 .Bunu duyan vatandaş tren kaçmadan ben de atlayayim mantığıyla aslında dolara o rakamlardan girmeyi dahi düşünmeyenler bile atlıyor sanırım.Aslinda sorumu şöyle değiştirebilirimFiyatlar biraz durulursa (en azindan 1 hafta ayni yerlerde )dolara olan talep azalabilir mi acaba? Faiz ya da altını tercih edebilirler belki
![]()
Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Bence doların dibi bu saatten sonra 4.50 tl. Merkez bi 3 puan daha faiz artırsa 7 haziranda ki toplatıda, seçime düşük kurla gidilse 4.2 tl olabilecek en iyimser seneryo.
Amma yukarı da ki hedefleri hiçte öyle küçük rakamlar değil. İşler rayında çıktığında ki umarım inşallah olmaz 7 tl yi yıl içinde görürsek şaşırtıcı olmaz benim için.
%50 yukarı doğru potansiyeli var bana göre. Aşağı doğru %10 luk bir düşüş riski mevcut yine bana göre.
Bugün mesleğimi ifa ettiğim gündü...
Cirosunun önemli kısmı ihracatından gelen, yurtiçi satışlarının kaydadeğer bir kısmını döviz cinsinden sözleşmeye bağlamış, TL cinsinden ufak bir kredi borcu olan müşterimin keyfi yerinde idi...
Manisa yağmurlu İzmir kuru idi...
Velhasılı kelam...
yerinde idi..
yağmurlu idi.
kuru idi...
*fıtch: Türk firmalarının hedge edilmemiş borçları risk oluşturuyor
*fıtch: Tl'deki değer kaybı, yabancı para birimleriyle borçlanan firmaların sınırlı likidite pozisyonlarının üzerinde baskı oluşturabilir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri