Sayfa 189/582 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by memoli1953 Yazıyı Oku
    Sn Mr Steel, seninle ayni durumdayim, ve ayni dusuncelere sahibim, yukaridaki temettu politikasinda gerekli yatirimlar icin para ayrildiktan sonra kalan dagitilabilecek miktarin tamamini dagitir
    Bende son aldigim temettulerin tamamina hisse aldim ayrica birtakim gayrimenkul satislarimdan gelenin tamami Ilede eregli aldim.Bundan sonraki donemde fiyatla hic ilgim yoktur temettude İster 4 tl , İster 6-7 tl olsun hic farketmez, Olmaz ya eger hic temettu vermezse ihtiyacim Ilan para kadar hisse satar durumu idare edeblirim.
    Aynen abi yüzde yüz..

2.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Gitmiyor fiyatı enflasyon karşısında öldük bittik lanet hisse. Hele ki Sasa Hekts vs gibi gitmez dedikçe giden hisseleri görünce Eregl Allah belanı versin nerden bulaştım sana..

Yukarıdakine benzer değerlendirmeleri sıklıkla okuyoruz duyuyoruz. Şimdi temettü yatırımcısı olmanın ne demek olduğunu ne anlama geldiğini kavrayıp içselleştirmek önemli. Eregl neden tercih ettiğini bilmek önemli. Ben öteden beri hep şunun altını çiziyorum. Eregl şirket ana sözleşmesinde ben elde ettiğim karın tamamını nakit kar dağıtırım diyor. Yani benim misyonum şirket pay sahiplerine düzenli sürdürülebilir gelir akımı sağlamaktır diyor. Tercihi ona göre yapmak durumundayız. Yıllık düzenli nakit akışı mı istiyoruz yoksa nakit akışı lazım değil yatırım yapsın büyüsün mü istiyoruz. Yalnız şu olmaz hem yüksek nakit akışı versin hem de fiyatı artsın büyüsün. Bu Eregl gibi şirketlerde olmaz. Small cap firma bulacaksın onun için. Eregl blue chip hisse. 5 kat 10 kat fiyat hareketi burada olmaz. Ya da olursa da pandemi gibi yahut finansal kriz gibi olağanüstü bir dönemde alabilirsen şartlar normale döndüğünde hatta biraz da olumluya döndüğünde 3-5 kat prim yakalarsın. Dolayısıyla gerçekçi olmak gerekir.

Peki Hekts, Sasa vb hisseleri taşıyanlar da herhangi bir şekilde en azından şu anda temettü beklentisi içinde değiller ama Eregl hissedarı birkaç ay sonra alabileceği temettüye göre planlama yapıyor. Eregl bu anlamda bir nevi kiraya verilen gmenkul gibi değerlendirilmesi gerekir. Küçük paralarla az lotlarla Eregl tatminkar sonuçlar vermez. Ama lot sayınız belli bir seviyeyi geçince fiyatla uğraşmayı bırakırsınız çünkü elinize geçecek temettü çok daha anlamlı hale gelmiş olur. Kısa vadede varlık değeri olarak enflasyon altında kalabilir yeri gelir geçebilir. Ama kesin olan bir şey varsa Eregl portföy taşıyanlar her gün portföy TL değeri şu oldu bu olduyla uğraşırsa üzülür. Bakması gereken hedef lot sayısına ne kadar yakın olduğudur.

Ben geçen yıl 2022/Mart ayında 7 haneli temettü aldım. Tek lot satmadım ne 37 de ne 25 de. Dahası sürekli lot biriktirmeye de devam ediyorum. Verdiğim detaylardan ne kadar lotum olduğunu az çok tahmin edersiniz. Şimdi böyle bir lot sayısıyla sürekli fiyat hareketlerine bakarak üzülüp sevinmeye kalkarsam bu işin içinden çıkamam. Sasa Hekts vs başka bir tercih Eregl başka tercih. Armutla elma.

Özetle tercihi Eregl olanın yapması gereken hedef lot sayısı belirleyip ona ulaşarak gittikçe daha yüksek tutarda yıllık gelir yani kar payı elde etmek olmalıdır. Hedefe gelene kadar da mümkünse yıllık kar payına dokunmadan temettü veriminin oluşturacağı bileşik büyüme imkanından yararlanmak olmalıdır. Hedefe ulaştıktan sonra da yıllık düzenli nakit akımını ister harca ister başka kanallarda yatırıma dönüştür. Büyüme hissesi al gmenkul al ev al araba al vs vs.

Moral bozmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Ürüne talep düşük ürün fiyatı olabilecek tarihi dip seviyelerde. Ama unutmamak gerekir ki hisse de bu durumu 2.4 usd seviyesinden 1.5 usd seviyesine hızla geri çekilerek bence fiyatladı. Daha kötüsü olur mu olmaz mı ya da bu sıkıntılı tablo ne kadar sürer beraberce Allah ömür verirse yaşayıp göreceğiz. Mevcut dönemi gelir nakit problemi daha doğrusu tasarruf problemi olmayanlar açısından biriktirme anlamında avantajlı bir dönem olarak görüyorum.

Aldığımız kararların fiziki ve ruhsal sağlığımızı bozmasına izin vermeyelim. Bozuyorsa satıp çıkmak 1 dk sürmez. Hisse yatırımının en güzel tarafı da al sat işinin hızlı ve kolay olmasıdır.

Iyi haftasonları sağlıkla kalın
    Sayın hocam, ben de sizinle aynı düşüncedeyim.

Kendime bir hedef koydum. Ömrüm yeterse işten güçten artık elimi ayağımı çektiğimde 1/10.000 pay sahibi olarak çocuklarıma miras bırakmak istiyorum. Portföy takip tabloma sahiplik oranını gösteren bir sütun ekledim ve bu şekilde takip etmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi sürekli fiyat takibi insanın algılarını bozuyor.

Ben bu sene şöyle bir karar verdim. BES hesabıma artık Ereğli temettüleriyle tavandan ödeme yapacağım. Eşime de BES hesabı açtırdım onda da yine Ereğli temettüleriyle tavandan ödeme yapacağım. Ereğli hissedarı olmasam bunu bu şekilde planlamam mümkün olmazdı. Bu şekilde bir çeşitlendirme yapmış olacağım. BES deki paraya kısa vadede dokunma imkanım olmadığı için ayrıca zorunlu tasarruf yapıyormuş gibi olacağım. Kalan temettüleri de ihtiyacım kadar ayırıp kalanına yine hisse alacağım. Bu şekilde 1/10.000 olana kadar devam edecek inşallah. Çok beğendiğim bir birkaç şirket daha var. Uygun fiyatlardan alma imkanım olursa onlarıda portföyüme tekrar alabilirim. Süreci bu şekilde şimdilik idare ediyorum.

Ayrıca geceleri rahat uyuyabiliyorum artık. Bir dönem gerçekten stres olmuştum. Sosyal medayada borsa ile ilgili bütün hesapları takipden çıktım. Tek bu forumu takip ediyorum. Sağlık herşeyden kıymelidir.

Borsanın sağlığımızı bozmasına izin vermemeliyiz.

Ereğli de kısa vadede zengin olamazsınız ancak Ereğlide batmazsınız. Yatırımlarınız buhar olmaz. Ben buna bu şekilde inanıyorum. İnanmasam zaten bu hissede duramazdım.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Sayın hocam, ben de sizinle aynı düşüncedeyim.

Kendime bir hedef koydum. Ömrüm yeterse işten güçten artık elimi ayağımı çektiğimde 1/10.000 pay sahibi olarak çocuklarıma miras bırakmak istiyorum. Portföy takip tabloma sahiplik oranını gösteren bir sütun ekledim ve bu şekilde takip etmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi sürekli fiyat takibi insanın algılarını bozuyor.

Ben bu sene şöyle bir karar verdim. BES hesabıma artık Ereğli temettüleriyle tavandan ödeme yapacağım. Eşime de BES hesabı açtırdım onda da yine Ereğli temettüleriyle tavandan ödeme yapacağım. Ereğli hissedarı olmasam bunu bu şekilde planlamam mümkün olmazdı. Bu şekilde bir çeşitlendirme yapmış olacağım. BES deki paraya kısa vadede dokunma imkanım olmadığı için ayrıca zorunlu tasarruf yapıyormuş gibi olacağım. Kalan temettüleri de ihtiyacım kadar ayırıp kalanına yine hisse alacağım. Bu şekilde 1/10.000 olana kadar devam edecek inşallah. Çok beğendiğim bir birkaç şirket daha var. Uygun fiyatlardan alma imkanım olursa onlarıda portföyüme tekrar alabilirim. Süreci bu şekilde şimdilik idare ediyorum.

Ayrıca geceleri rahat uyuyabiliyorum artık. Bir dönem gerçekten stres olmuştum. Sosyal medayada borsa ile ilgili bütün hesapları takipden çıktım. Tek bu forumu takip ediyorum. Sağlık herşeyden kıymelidir.

Borsanın sağlığımızı bozmasına izin vermemeliyiz.

Ereğli de kısa vadede zengin olamazsınız ancak Ereğlide batmazsınız. Yatırımlarınız buhar olmaz. Ben buna bu şekilde inanıyorum. İnanmasam zaten bu hissede duramazdım.
    Son paragrafta gayet güzel ifade etmişsiniz. Burada beklenmedik öngörülemez zengin olunmaz. Onun için small cap firma hissesi arayıp bulup alıp satmadan becerebilenin beklemesi gerekir. Burası daha garanti daha stressiz daha olgun sakin yatırımcı profiline uygun. Heyecan olmaz burada

4. @Sayın Mr Steel, @Sayın Memoli
    Böyle arada yazın lütfen iyi geliyor 😄
    Başladığım lot sayısının 2,5 katına eriştim. Gözüm Eyt’de bugün tazminatı alsam yarın hiç düşünmeden bu fiyattan alacağım. Öyle ya da böyle bana bu alım fırsatı bir şekilde gelecek, olmadı uçuz kredi çekeceğim üç beş banka dolaştırıp, elden parayı çekip, sonra başkasından havale yaptırıp( devlet sen o kredi işe ereğli almışsın demesin 😂) gidip yine alacağım o lotları! Hedefim 2023 temettüye o lotlarla girmek…
    Teşekkürler yazılarınız için!

Bir de dünyada her şey hızlı değişiyor bugün Çin’de darbe olsa yarın nasıl bir Ereğli’ye uyanırız belirsiz yani savaş biter başka bir şey olur, Ab mecbur kalır belki bizim kapımızı çalar. Hep bir umut var!

Sayın memoli , Sayın Mr steel
    Yazdıklarınızda son derece haklısınız sözüm yok. Temettü geliri kişiye göre göreceli kavramdır. 7 haneli 1 temettü alan kişinin en az 250 bin lotu olur . Ya yaptığınız işten ya da mirastan bunu yapmışsınızdır.
    Ben 3 çocuk babası tek maaşlı bir öğretmenim . Zar zor 11 bin üstü maaş oldu okullar açıkken 14 bin. 3 çocuk ta eğitim hayatına başladı. Şu enflasyonist ortamda bu para ile 100 lot yine birikmez. Forumdaki bazı arkadaşlara göre belki benim maaşım iyidir. Sizler hedef lota ulaştığınız için trade kağıtlarına ihtiyaç yok. Çünkü para arzusunun sonu yok. Şuan Koç firması bile doydum demez. Sınır kafanda belirlediğin lottur. Ben şayet ya şans ya tecrübe yada bilgi deyin tek maaşla emekli ikramiyemin 3 katı ile ulaşamayacağım lota trade ile ulaştım. Benim için 100 lot 100 lot. Dün kü trade ile bile 600 lot ekledim. Trade sevdiğimden mi hayır. Stresi cabası belki sağlığını götürüyor. Sağlık gidince anlamı yok. Annem pankreas kanseri yaşı 82 ve göz önünde eriyor ama sen para olsada çare olamıyorsun. Zor kazandığını kaybetmemek için temettü nefside körlemek için biraz trade diyorum. İnsanlara bu psikolojiyi yönetmeyi öğretmeliyiz. Saygılar.

Herşey güzel olacak.. Kesinlikle Ytd.
    Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!

6.  Alıntı Originally Posted by katti Yazıyı Oku
    Yazdıklarınızda son derece haklısınız sözüm yok. Temettü geliri kişiye göre göreceli kavramdır. 7 haneli 1 temettü alan kişinin en az 250 bin lotu olur . Ya yaptığınız işten ya da mirastan bunu yapmışsınızdır.
    Ben 3 çocuk babası tek maaşlı bir öğretmenim . Zar zor 11 bin üstü maaş oldu okullar açıkken 14 bin. 3 çocuk ta eğitim hayatına başladı. Şu enflasyonist ortamda bu para ile 100 lot yine birikmez. Forumdaki bazı arkadaşlara göre belki benim maaşım iyidir. Sizler hedef lota ulaştığınız için trade kağıtlarına ihtiyaç yok. Çünkü para arzusunun sonu yok. Şuan Koç firması bile doydum demez. Sınır kafanda belirlediğin lottur. Ben şayet ya şans ya tecrübe yada bilgi deyin tek maaşla emekli ikramiyemin 3 katı ile ulaşamayacağım lota trade ile ulaştım. Benim için 100 lot 100 lot. Dün kü trade ile bile 600 lot ekledim. Trade sevdiğimden mi hayır. Stresi cabası belki sağlığını götürüyor. Sağlık gidince anlamı yok. Annem pankreas kanseri yaşı 82 ve göz önünde eriyor ama sen para olsada çare olamıyorsun. Zor kazandığını kaybetmemek için temettü nefside körlemek için biraz trade diyorum. İnsanlara bu psikolojiyi yönetmeyi öğretmeliyiz. Saygılar.

Öncelikle annenize sağlık diliyorum Allah acılarını hafifletsin inşaAllah. Benim de annem babam 90 sonlarında emekli oldular ilkokul öğretmeni idiler. Halen hayattalar miras vs gibi bir durum yok 1991 Kasım dan beri 17 yaşından beri aralıksız çalışıyorum. Mevcut birikimi uzun yıllarda oluşturdum. Burada trade noktasında tek dikkat etmeniz gereken husus mevcut ulaştığınız Ereğl lotlarinizi kaybetmeden yapın trade. Parasal olarak kar zarar edebilirsiniz ama lot olarak zarar etmeyin. Toplaması zor sarf etmesi kolay çünkü aman dikkat.

Alıntı Originally Posted by katti Yazıyı Oku

Eregli maceram 2000 yili oncesine dayanir o yillarda 100 bin dolarlik hisse vardi babadan kalan miras parasi idi, 2000 yilinda ekonomik Kriz ve ardindan Anaya’s a krizine yuklu miktarda kredi lle yakalandim ve sermayeyi kaybettim 2001 yilinda aldigim 10bin dollar Emekli ikramiyesi ile yeniden basladim,Emekli mühendis olarak guzel sirketlerde Yüksek Maas la calusarak,hisse aldim ve eregli-isdemie arasi trade ederek hisselerimi arttirdim Senin yazdigin rakamin iki katina ulastim , bu senede annemden Miras gayrimenkulleri de satarak ustune ekledim ve bu durum-a geldim.Hersey Sabir ve inancla oluyor

Bu arada hayatta sans ve tesaduflerinde onemli rol oynadigini belirteyim

Sayfa 189/582 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •