Sayfa 19/1001 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 145 - 152 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. Sn. yuji,
    Listeye YKB'i eklemeniz de mümkün müdür acaba?

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Evet yapabiliriz
    Sayı biraz daha artarsa o şekilde ayırırız

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Fiyatın brütü olmaz getiri brüttür diyebiliriz Sn.Shangil. Fonda stopaj alış fiyatıyla satış fiyatı farkından elde edilen kazançtan kesilir. Fonların avantajı miktar küçükte olsa büyükte olsa aynı getiriye ortak olursunuz.
    Evet getiri demek

3. Admustafa beyden tesekkur ederim guzel ve sabirli aciklamalarindan

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    BES'teki PPF'lerde hesaplama biraz daha karışık aslında BES hesabınızdaki fon alım-satımlarında stopaj kesilmiyor. Sistemden çıkışta kesiliyor ve aşağıdaki şekilde oluyor.
    10 yıl süre ile sistemde kalmadan sistemden ayrılırsanız %15,
    En az 10 yıl süre ile sistemde kalarak ancak 56 yaşınızı tamamlamadan ayrılırsanız %10,
    En az 10 yıl süre ile sistemde kalarak 56 yaşında ayrılırsanız %5,
    Yas 55 bitince 56 dolmasima gerek yok diye biliyorum.. emekli olunca %25 istisna var..dolayısı ile stopaj 5ten 3.75e iniyor..ama getiriler berbat..cikmaya üşeniyorum.yarin ne olacak belli değil.

5.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Yas 55 bitince 56 dolmasima gerek yok diye biliyorum.. emekli olunca %25 istisna var..dolayısı ile stopaj 5ten 3.75e iniyor..ama getiriler berbat..cikmaya üşeniyorum.yarin ne olacak belli değil.
    İstisna kısmını bilmiyorum ama eğer birikimi toplu para değilde en az 3 yıllık ödeme planı yaptırıp alırsanız. Yüzde 5 stopajıda ödemiyorsunuz diye biliyorum. Benim14 senedir Bes hesabım var ve işveren katkılı olduğu için çalıştığım müddetçe devam edeceğim. 56 yaşına girdiğiniz gün emekliliğe hak kazanmış oluyorsunuz.

6.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    İstisna kısmını bilmiyorum ama eğer birikimi toplu para değilde en az 3 yıllık ödeme planı yaptırıp alırsanız. Yüzde 5 stopajıda ödemiyorsunuz diye biliyorum. Benim14 senedir Bes hesabım var ve işveren katkılı olduğu için çalıştığım müddetçe devam edeceğim. 56 yaşına girdiğiniz gün emekliliğe hak kazanmış oluyorsunuz.
    Evet bes satanlarin 3.75 avantaji diye söyledikleri sey ordan geliyor. Ancak plani duymamıştım araştırayım..56ya kadar derenin altindan cok su akar.. buhar olmasın da..

7.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Evet bes satanlarin 3.75 avantaji diye söyledikleri sey ordan geliyor. Ancak plani duymamıştım araştırayım..56ya kadar derenin altindan cok su akar.. buhar olmasın da..
    Buhar olması birazda seçtiğiniz fonlarla alâkalı ve takip etmeniz gerekiyor fon getirilerini, içeriklerini. AHE'de 4 sene kadar kaldım geniş fon çeşitliliği var.
    Plan için tıklayın.
    https://www.anadoluhayat.com.tr/emek...ir-planlarimiz

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Buhar olması birazda seçtiğiniz fonlarla alâkalı ve takip etmeniz gerekiyor fon getirilerini, içeriklerini. AHE'de 4 sene kadar kaldım geniş fon çeşitliliği var.
    Plan için tıklayın.
    https://www.anadoluhayat.com.tr/emek...ir-planlarimiz
    Avantajlar kısmında vergi avantajı diye başlıyor vergi ödemezsiniz diyor ilk önce sonrada gelir vergisi ödersiniz diyor bana pek avantajlı gelmedi sanki bu gelir planı.

Sayfa 19/1001 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •