Sayfa 195/239 İlkİlk ... 95145185193194195196197205 ... SonSon
Arama sonucu : 1905 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Türkiye’de 18,6 milyon kişi yoksulluk riski altında

Eurostat verilerine göre Türkiye’de yoksulluk riski altında bulunan nüfus 18 milyon 675 bin kişiye ulaştı. Bu sayı, ülke nüfusunun yaklaşık beşte birine denk geliyor.

https://www.paraanaliz.com/2025/ekon...inde-g-116492/
    bunların nerdeyse tamamı akepe seçmeni, şimşek'e 2 yıl daha sabretmek gibi bi gaflete düşerse reis, tekrar seçim kazanma ihtimali yok.. cehape'nin tuzu kuru seçmeni önce dolar spekülasyonu sonra yüksek faizle çok zenginleşti, fark çok açıldı.. şirket sahipleri ve gayrimenkul sahiplerinin de ezici çoğunluğu cehape tabanından- covid sonrası dönemde çok para kazandılar.. bir an evvel şimşek gönderilip nas politikalarına dönülmezse bir daha seçim kazanma ihtimali yok reisin

2. salı günkü artı gap sonrası 30-endeks.. ortalamalar 10350- 10400 aralığında toplaşmış durumda, dünkü düşük olan 10455 aşağı geçmiş olması teknik olarak zayıflık emaresi.. ama burası borsa, kim kime kordsa, yani tekrar üstüne de atabilir.. aşağı devam ederse 50-100 puan kadar marjı var, ortalamalar bölgesinde tuttu tuttu, tutmadı çanak çömlek patlar

bankalar nispeten daha kuvvetli, asels-bimas-tcell ve havacılık eksiyi sürükleyen tahtalar.. vakbn-halkb ikilisinin artı performansı sürüyor dünden beri, ben nato toplantısındaki reis-sarı görüşmesinde bunun konuşulduğunu hiç zannetmem, halkb cezası zaten bir saçmalıktan ibaret, irana doğalgaz parasını TL ile ödemişsin ama iranlılar kapalıçarşıda bu TL'yi altına çevirip götürmüşler, böylece abd yasaları ihlal edilmişmiş.. tam bi garabet.. halkbank ile ilgili olumlu bi haber gelse dahi, bu ikisinin defter değeri çarpanı isctr'den daha yukarıda, ykbnk ile aynı, yani haber gelse bile prim yapmalarına yol açacak bi fundamental yok

3. spot-vadeli makası da 40-50 puan daraldı, hemen hemen sıfırladı.. çoğu tahtada böyle durum, makas kalmadı, böyle durumlarda spot tahtadan ziyade vadelisinde işlem yapmak daha ehven, hem makas yok hem short yapabiliyorsun

4. savaş öncesi hafta yabancı takasına 475 milyon dolarlık hisse senedi alınmıştı, savaş haftası 109 milyon satış gelmiş.. tahvilde ise sıkıntı yok, 2 haftada 1 milyar 266 milyon dolarlık alım var yabancı tarafında.. toplam tahvil stoğu 14 milyar dolar

5.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku

salı günkü artı gap sonrası 30-endeks.. ortalamalar 10350- 10400 aralığında toplaşmış durumda, dünkü düşük olan 10455 aşağı geçmiş olması teknik olarak zayıflık emaresi.. ama burası borsa, kim kime kordsa, yani tekrar üstüne de atabilir.. aşağı devam ederse 50-100 puan kadar marjı var, ortalamalar bölgesinde tuttu tuttu, tutmadı çanak çömlek patlar
    ortalamalar bölgesine girdi, en düşük 10361 gördü, şimdi tepmeye çalışıyor.. endeksin 100 puanlık eksisinde asels tek başına 40 puan silmiş, tcell-thy-bim üçlüsü de 54 puan.. yani bu 4 tahta bütün eksiyi temsil ediyor

artık tepmesi lazım, ama ben long girecek olsam kesin yeni dibe gider : )

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    ortalamalar bölgesine girdi, en düşük 10361 gördü, şimdi tepmeye çalışıyor.. endeksin 100 puanlık eksisinde asels tek başına 40 puan silmiş, tcell-thy-bim üçlüsü de 54 puan.. yani bu 4 tahta bütün eksiyi temsil ediyor

artık tepmesi lazım, ama ben long girecek olsam kesin yeni dibe gider : )
    iyi ki long açmamışım, sinir hastası olurmuşum.. açılıştaki fırsatı kaçırdıktan sonra short düşünmedim hiç.. neyse, kritik seviyelerin biraz altında kapattı, xu030 endeksin 153 puan eksisinde 49 puan tek başına asels, 62 puan tce-thy-bim üçlüsünden geldi.. spot 30 hisselerinde 53 milyar hacim döndü, endeks vadeli haz ve aug iki tahtada 64 milyar hacim döndü.. böylesi uzundur olmuyordu

7.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    iyi ki long açmamışım, sinir hastası olurmuşum.. açılıştaki fırsatı kaçırdıktan sonra short düşünmedim hiç.. neyse, kritik seviyelerin biraz altında kapattı, xu030 endeksin 153 puan eksisinde 49 puan tek başına asels, 62 puan tce-thy-bim üçlüsünden geldi.. spot 30 hisselerinde 53 milyar hacim döndü, endeks vadeli haz ve aug iki tahtada 64 milyar hacim döndü.. böylesi uzundur olmuyordu
    Ptesi butlan çıkarsa, piyasa salı günü nasıl açar sence? %2-3 eksi açıp, toparlar mı sonra? Yoksa fazla takmaz, %1 kadar eksi açıp günü artı mı kapatır?

Bugün RTE nin KK hakkında olumsuz konuşması kayyum ihtimalini de akla getirdi, öyle bir ey olursa 19 mart kadar olmasa ciddi bir türbülans daha yaşar piyasamız. Kayyum hiç iyi olmaz piyasa için. Bunun ihtimali belki %1 bile değil, gerçi ben ekonun tutuklanmasına da %1 ihtimal vermezdim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    bunların nerdeyse tamamı akepe seçmeni, şimşek'e 2 yıl daha sabretmek gibi bi gaflete düşerse reis, tekrar seçim kazanma ihtimali yok.. cehape'nin tuzu kuru seçmeni önce dolar spekülasyonu sonra yüksek faizle çok zenginleşti, fark çok açıldı.. şirket sahipleri ve gayrimenkul sahiplerinin de ezici çoğunluğu cehape tabanından- covid sonrası dönemde çok para kazandılar.. bir an evvel şimşek gönderilip nas politikalarına dönülmezse bir daha seçim kazanma ihtimali yok reisin
    ne kadar yanlış tespitler. fakir nüfus akp seçmeni olabilir ancak zengin dediğiniz kesim kesinlikle chpli değil. Bu ülkenin son 60-70 yılında zenginler hep iktidar destekcisi olmuşlardır.
    Fakir halkın siyasetten alabilecekleri sadece seçim dönemlerinde olur, bu hep böyle olmuştur. 2023 seçimi öncesinde emekliler 5 ayda %110 civarı zam aldılar. (en düşük emekli maaşı 3500 tl den 8500 e çıktı), asgari ücrette aynı şekilde ciddi arttı seçim öncesi. Eyt de seçim takviminde çıktı.
    Ülkede seçim yoksa veya seçim iktidarın kesin kazanacağı şekle bürünmüşse seçmenin siyasetçiden talepleri gerçekleşmez.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 195/239 İlkİlk ... 95145185193194195196197205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •