ABD 10 YILLIK TAHVİL 1,683 0,06 %3,76
%2 lerin üstüne çıkta.!!!
Kim hancı kim yolcu belli olsun.!!!![]()
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Size katılıyorum.
Dövizde dahi tutsanız alım gücü eridiği için zaman geçtikçe aynı parayla daha azını alabiliyorsunuz.
Bir de şöyle düşünüyorum; Parayı ezmeyip sürekli birikim yapmak da yanlış. Belki bir süre sonra paranız olacak ama almak istediğiniz ürünü bulamayacaksınız .
Para varken ve ürün bulabiliyorken ve en önemlisi sağlınız yerindeyken ezmek daha mantıklı.
Ek olarak, çekirdek TÜFE, 1980'lerin başından bu yana en büyük aylık artışı görerek % 0,9 arttı.
8 milyon olan işsiz sayısı azalırsa FED faiz artışı yapmaktan çekinmez. Şimdiki ABD hazine bakanı, eski fed başkanı Yellen'de bir hafta önce faiz artışı diye yumurtladı ancak lafını geri aldırdılar.
ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,688'e çıkmış durumda. Günlük artış %3,94.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bana bu hareket 2008 Ramazan’ı hatırlatıyor .
Bayramda kapalıyız bize birşey olmaz diyenler geri döner kedidir o kedi diyenler .
5-6 iş gününde 1.25 den 1.75 gittiğini unutuyor galiba .
Borsayı hiç demiyorum zaten .
Şimdi benzer hareket olursa 13-14 arasını görürüz .
25-26 Mayıs’a kadar görebileceğimiz gerçeği de mevcut .
O bayram bu bayramsa eğer o zaman ki grafikte Budur Ek 27312
%4,2'lik enflasyondan sonra fed demeçleri:
Fed başkan yardımcısı Clarida: Enflasyona karşı adım atmaktan çekinmeyiz
Karşı adımdan ne anlaşılır yoruma göre değişir.
İşsizlik 13 ay önce %14,8 idi. Düzenli olarak hiç bir ay sekmeden azalarak %6'ya inmişti ki Biden'ın dağıttığı paralar olumsuz etkiledi. %6,1'e çıktı.
İşsizlik %5 altına geldikten sonra en geç 5 ay sonra, Fed faiz artıracaktır. (Ekleme: Eğer enflasyon %2-2,5 bandının üstünde ise.) Ekonomistler işsizlikte %4,6 altını tam istihdam olarak görüyorlar. İş, şehir değiştiren ya da mevsimsel iş arayan kişilerin hep olacağını söylüyorlar.
Zaten adamlar 2022'de faizleri artırabiliriz diyorlardı. Kasım 2021'de faiz artırma yoluna girerlerse 3 ay sapmış olurlar ki parasal genişlemede de daralmada da faiz artırmada da düşürmede de erken davrandıklarını sık sık gördük.
Son düzenleme : Turnike; 12-05-2021 saat: 21:11.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Başta Türkiye olmak üzere.!!
Emtia bazlı enflasyonun tüm ekonomileri çok ciddi etkileyeceği.!!!!
bir dönem yaşayacağız.!!!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri