Sayfa 196/1001 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. Mehmet Şimşek le birlikte bir takvimleme pazarlığının sürdüğünü düşünüyorum. Şöyle bir takvimleme pazarlığı var. Mehmet Şimşek in kararlarına bu iktidar teslim oldu. Mehmet Şimşek IMF Türkiye özel temsilcisidir.

Örneğin Erdoğan'ın Soçi'de Rusya Devlet Başkanıyla görüşürken de Merkez Bankası Başkanı'nı yanında bulundurması usulen bir şey değildir. Burada bu yapıya bir teslimiyet var. Başka bir çıkış yolu da bulamadılar. Önümüzdeki dönem için Mehmet Şimşek 2 yıl kesintisiz bir program uygulamak istiyor. Erdoğan 3 aylık bir mola istiyor.

Nisan dan sonra eti de senin kemiği de senin 2 yıllık programı uygula diyor.

Şimşek in başta buna yanaşmadığı ve bu yönde pazarlıkların başladığını duyuyorum. Ama kesin olarak Şimşek in yerel seçim sürecine teslim oldu diyeceğimiz ya da Erdoğan Şimşek in dediklerine teslim oldu dediğimiz bir süreç henüz yok.

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ource=Anasayfa

Belki simdi anlasilmistir.

Yolsuzlukla sucladigi meydanlarda yuhalattigi bir adamin neden israrla pesine dustugunu.

2. Bir husus kafamı kurcalıyor 2 gündür.
    Bankalar malum %35 + faiz vermeye başladı.ki o kadar cimri olan garanti bile mobilde direk % 35 veriyor.

bunun aylık net getirisi % 3

En son beklenti üzeri faiz artırımı da bu yüksek faiz dönemine girdiğimizin işareti olduğunu varsayıyorum.

Bugünkü kur 26.8

1 ay sonra 27,6
    2 ay sonra 28,5
    3 ay sonra 29,3
    ocak başında 30,20 altında olacak dolar kurunun getirisi , faiz getirisinden düşük olacaktır.Bunu da % 35 faizin net getirisine göre hesapladım.

Bu durumda şahsen usd bozup % 35 gibi güzel bir rakam ile paranızı bağlamak daha mantıklı gelmeye başladı.sizler ne dersiniz merak etmekteyim..

her ne kadar kötü bir geçmiş ekonomi yönetimi olsa da şu an ki ekonomi yönetimi işi kitabına göre uygulamakta kararlı.ki iktidarında bu yönetime karışmaması bunun en büyük kanıtı.yarın faiz % 40 usd 22-23 olması ihtimalini bile düşünmekteyim.son faiz artırım günü gördük..

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Bir husus kafamı kurcalıyor 2 gündür.
    Bankalar malum %35 + faiz vermeye başladı.ki o kadar cimri olan garanti bile mobilde direk % 35 veriyor.

bunun aylık net getirisi % 3

En son beklenti üzeri faiz artırımı da bu yüksek faiz dönemine girdiğimizin işareti olduğunu varsayıyorum.

Bugünkü kur 26.8

1 ay sonra 27,6
    2 ay sonra 28,5
    3 ay sonra 29,3
    ocak başında 30,20 altında olacak dolar kurunun getirisi , faiz getirisinden düşük olacaktır.Bunu da % 35 faizin net getirisine göre hesapladım.

Bu durumda şahsen usd bozup % 35 gibi güzel bir rakam ile paranızı bağlamak daha mantıklı gelmeye başladı.sizler ne dersiniz merak etmekteyim..

her ne kadar kötü bir geçmiş ekonomi yönetimi olsa da şu an ki ekonomi yönetimi işi kitabına göre uygulamakta kararlı.ki iktidarında bu yönetime karışmaması bunun en büyük kanıtı.yarın faiz % 40 usd 22-23 olması ihtimalini bile düşünmekteyim.son faiz artırım günü gördük..
    Güven gitti mi geri gelmez.
    Dolar 22 olsun millet birbirini ezer almak için.
    25 e düşünce herkes gördü ne oldugunu

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    1000 usd asgari ücretle seçime gireceğiz..Düşük kur yüksek faiz....
    2000 usd öğretmen , 10.000 usd doktor maaşı falan.

Ekonomi bunu kaldırır mı?

Benimde kafayı bu kurcalıyor

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Benim bu yaşıma kadar en çok şaştığım şey aklı başında okumuş etmiş insanların bile aidiyet duygusu açısından acaip yanılgıya düşmeleri.Yahu asıl aidiyet sınıfsal aidiyetdir.Her ülkenin zayıfı güçsüzü fakiri kendi arasında benzer,ortasınıfı da öyle zengini de.Hemen hemen aynı şeylere maruz kalırlar benzer şeyleri ister benzer şeylere kızarlar.Şaştığım şey iktidarların misal en alt sınıfı dahi çok büyük başarı ile yok akp li yok atatürkçü yok milliyetçi yok dindar falan diye ayrıştırıp kavga ettirebilmeleri.Yahu bırakın bu kavgayı siz kardeşsiniz))))))))) Kazıklanıyorsunuz,sistem sizin kanınızı emiyor daha da emecek.2000 yılında bu ülkenin dönüşüme uğramasına karar verildi,bu dönüşüm akp ile mükemmelen yapıldı,halen de yapılıyor,muhalefete de milleti sokağa çıkarmama gaz alma görevi verildi.Bu bir tiyatro ,truman şov,tek bir aidiyet var o da sınıfsal aidiyet.Zaten yakında orta sınıf silinip gidecek,aşağıdakiler yukarıdakiler şeklinde yaşayıp gideceğiz.Sınıfsal akışkanlık da minimum olacak.Köle mi doğdun köle öleceksin.Zaten elysium falan bir ton bunu analatan film dizi bile çekildi.Gidişat bu yönde,engel olmaya da maalesef gücümüz yetmiyor,yetmiyecek gibi de gözüküyor.
    Toplumda genel olarak orta sınıf tanımına sokulan beyaz yakalı çalışanlar zaten orta sınıf değildi. Kol emeği yerine kafa emeği ile çalışmak kişinin sınıfını değiştirmiyor.
    Özel sektörde yönetici olarak çalışırken de bize siz işveren temsilcisisiniz diye gaz verirlerdi ama ben her zaman SSK lı bir işçi olduğumun farkında idim. Diğer işçilerden biraz fazla ücret almak sınıfını değiştirmiyor.
    Hoş, şimdilerde o ücret farkı da kalmayınca orta sınıftan bahsedilecek kimse de kalmadı.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Güven gitti mi geri gelmez.
    Dolar 22 olsun millet birbirini ezer almak için.
    25 e düşünce herkes gördü ne oldugunu
    peki doların son 2 yıllık getirisi % 70 bile değil desem ? ki bu süreçte faizler çok düşüktü.şu an faiz getirisi varken yıllık ortalama getirisi %35 civarındayken dolarda durmayı kim ister?

7.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Ben bunu bilir bunu söylerim

Reis bu verdiği faizi eninde sonunda GERİ ALIR

Çok hardcore faizci tanıdıklarım var, yıllarca faiz’in faizini aldılar

Reis 5-10 sene bekler, hiç acelesi yoktur,

Sonra bir deval yapar, bozduğun doların yarısını anca alabiliyorsun yıllarca topladığın faizle.

Reisi 20 yıldır tanıdık ;)

8. Baskılanmış hali böyle. Daha 2 yıl olmadı. Seçimlerden sonra bakarız tekrar.

Sayfa 196/1001 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •