Originally Posted by
Kara657
Merhaba, iş bankası yatırım fonları maliyet hesabında bir yanlışlık veya çakallık olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta bir yatırım fonunun tamamına satış ve hemen ertesinde bir miktar alış emri verdim. Daha sonra alış ve satışlar gerçekleşti. Bildiğiniz gibi alış işlemleri satıştan daha önce gerçekleşiyor. Sonrasında portföyüme baktığımda maliyeti sattığım fonlar ile yeni aldığım fonların ağırlıklı ortalaması olarak gösterdiğini fark ettim. FİFO kullanılması gerekmiyor mu? Bu durumda ortada bir kazanç yokken kazanç gösteriyor ve dolayısıyla stopaj çıkıyor. Yani 2 kere stopaj ödemiş gibi oluyorum Bu durumu nasıl düzelttirebilirim?
alış satışlarda fifo kullanılır da sizin ekranda gördüğünüz maliyetler alımların ortalama maliyetidir... şayet sistemde satışınız tam sıfırlanmadan yeni alım da hesaplandı ise o şekilde olur. prensip olarak overall 'a bakılır. sistemde fifo maliyeti göremezsiniz. iş bankasından mı işlem yapıyordunuz fon alışları
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri