Sayfa 198/582 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Zaten hisse yükselsin de satayım diye düşünenler geri alım ister. İstemesi de normaldir.

Fakat benim anlamadığım uzun vadeci, temettücü, temettü emekliliği vs. gibi saiklerle yatırım yapıp geri alım istenmesi tuhafıma gidiyor.
    Benim şu anda tek istediğim şey; şirketin işlerinin düzelmesi, karlılığın daha fazla artması ve yüksek temettü verimliliği ile yüksek temettü vermesi.

Zaten yüksek temettü verimi olması için hisse fiyatının çok artmaması lazım. Bazı arkadaşlar kızacak ama durum benim açımdan böyle
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. Geri alım istemenin altında trading amacı da yatıyor. Yani şimdi şöyle düşünün 3 milyon TL satılan bir evi pazarlık vs diyelim 2.8 milyon TL aldınız. Aldıktan sonra diyelim 10 gün sonra satmak istiyorsunuz 2.8 m TL den daha pahalıya satacağınizin garantisi var mı yok. Ben yaşıyorum annemin Antalyada dairesi var. Bir alt katında daha bakımsız daire 4 ay evvel 1.55 m sarıldı. O tarihte dolar 14 civarında idi yanılmıyorsam bugün biz daha iyi bakımlı daireye 1.55 m müşteri bulamıyoruz satılmıyor. Dolar bazında zarar TL bazında zarar. Derdi temettü olanın bu şirkette ya da başka bir şirkette vadesi uzun olmalıdır. Amaç değer artışına oynamaksa Eregl bunun için en kötü seçenektir. Değer artışı için small cap firma bulacaksın piyasanın amiral gemisini değil.

3.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Benim şu anda tek istediğim şey; şirketin işlerinin düzelmesi, karlılığın daha fazla artması ve yüksek temettü verimliliği ile yüksek temettü vermesi.

Zaten yüksek temettü verimi olması için hisse fiyatının çok artmaması lazım. Bazı arkadaşlar kızacak ama durum benim açımdan böyle
    Aynen öyle dostum. Yüksek temettü verimi devam etsin benim de en büyük motivasyon kaynağım bu. Yüksek temettü verimi kendi kendini besleyen bileşik getiri suretiyle Yüksek lot sayısına ulaşmak demektir. Keşke hem Yüksek temettü verse hem de fiyatı hep makul kalsa bu muhteşem bir şey olur

4.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Sayın Kızıldağ, Günaydın
    Ereğli sayfasında cbalabanli arkadaşımızın paylaşımı ile ilgili düşünceniz nedir? Hangi kurum yapmış bu değerlendirmeyi anlayamadım da ... Çok da iyimser bir görüş değil son iki çeyrek için.
    ÜNLÜ CO, 32,5 lira hedef fiyat ile değerleme yapmış. Bu tarz büyük ölçekli firmaları 3-4 ay sonrasına değerleme yapmak çok sağlıklı değil. Para birimleri, siyasi değişimler, kotalar, iklim her şeyi değiştiren etkenler. Örneğin İtalya da bir lider değişti, en yakın komşusu fransaya ağza alınmayacak açıklamalar bulundu. Kömür ve fosille üretim uzun süre elektrikle üretimin yerini alacak. Ereğliye yatırım yapan için izlenecek tek argüman budur.

5.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Aynen öyle dostum. Yüksek temettü verimi devam etsin benim de en büyük motivasyon kaynağım bu. Yüksek temettü verimi kendi kendini besleyen bileşik getiri suretiyle Yüksek lot sayısına ulaşmak demektir. Keşke hem Yüksek temettü verse hem de fiyatı hep makul kalsa bu muhteşem bir şey olur
    3. çeyrek tahmini bir kâr beklentiniz var mı?

6. Bugün temettücü olma yolunda bir adım daha atıyorum, bu mutlu anı sizlerle de paylaşmak istedim.

Birazdan bilgisayardan ekranı kapatacağım, bir kaç saat ekran izlemeyeceğim. Belki bir kaç saat sonra telefondan bir iki dk bakıp ekranı tekrar kapatacağım. Akşama kadar forumu da kapatıyorum, akşam hızlıca okurum

Günlük, haftalık ve aylık hedeflerden uzağım, şu an tek dileğim zor da olsa 3. çeyrekte en az 2. çeyrek kadar kâr elde etmek.

7.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Sizin portfoyde hangi sirketler vardi ? Eregl ve aksa kalmis aklimda

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. Umudumuz bankalar, onlar giderse %40, bizi de alırla %4. 2023 de temettü dağıtıldıktan sonra herkes yaşananları unutacak,
    kimse kimse ile bu konuyu konuşmayacak (suskunlar filmi gibi) , 2023 den sonra yasaklı kelime temettü olacak, yazana fırıncı küreği ile muamele yapılacak. adamlar milletin temettü tutkusunu çok bariz kullanıyor.

Sayfa 198/582 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •