Originally Posted by
memorex
İlk arz dediğiniz bono-tahvil ihalesine doğrudan teklif vermekse ben o şekilde yıllarca teklif verdim ve ihaleden tahvil-bono aldım.Herhangi bir aracı kurum veya banka üzerinden ihaleye teklif verebilirsiniz eğer teklif ettiğiniz oran ihalede en yüksek kabul edilen oran veya altında bir oran ise alırsınız.Garanti alayım derseniz rot satışa teklif gönderirsiniz vs.Şu anda aldıkları komisyon miktarı nedir bilmiyorum ama ben işlem yaparken onbinde bir civarı komisyon ödüyordum alım-satım başına.Bankaların portföyünden satın almaya kalkarsanız yediğiniz kazık büyük olur hiç tavsiye etmem.Gösterge tahvilde günlük işlem hacmi 15 sene önce falan nominal bir milyar tl civarıydı rahatlıkla güniçi al-sat yapabiliyorduk.Artık o hacim oluşmadığı için al-sat yapmaya uygun ortam yok.Ancak trend dönüşlerini doğru tahmin ederek kısa süreliğine al-yat yaparak para kazanılabilir.O iş pek kolay değil ve faiz oranları da riske girmeye değecek düzeylerde değil.
tahvil piyasasımız borsadan daha derin değil mi ? son swap krizinde yabancı yatırımcılar tahvilleri satarken hangi kanaldan satıyorlardı ? alıcısı kimdi ? işleyişini çok iyi bildiğim bir piyasa değil ...
Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı
Yer İmleri