Sayfa 2/23 İlkİlk 123412 ... SonSon
Arama sonucu : 179 madde; 9 - 16 arası.

Konu: Ayyıldız

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    değerli tesla
    bir satır..bazen diğer tarafın beş satırına...denktir......

ancak....endeks ...bir..kere...zehiri...yedi......

gibi.....

tahvil faizleri....%4,5 tan....%9'a...çıktı... diğer deyişle...risksiz getiri oranı...
    100/4,5 = 22 den.... 100/9= 11 e indi...
    endeks...de aynı oranda.....değer kaybetmeli....en...azından....... 1/2 diye düşünüyorum.....
    4.8.2013 tarihinde yazmışım... dolar bazında gerçekleştiğini gördük.

19.10.2013 yine aktaralım...

FED ortakları ......

1-Chase Manhattan Bank ++(2000 yılında JP Morgan ile birleşti) 2-Citibank (%4.4 ü Suudi prense ait!) ,3-JP Morgan Chase 4-Bank Of America 5-Deutsche Bank.6-Bank of New York Mellon 7-HSBC bank 8-United Commercial Bank-Hong Kong)....

Yıllar içinde ortak firmaların adları değişse bile...o firmalara sahip aileler hiç değişmemiş...
    Rothschild ,Rockefeller ,Warburg,Lehman ,Goldman Sachs,Kuhn-Loeb ,Lazards.....
    Peki bunların ortak özelliği ne ?..Tahmin edeceğiniz gibi hepsi Yahudi kökenli...Tıpkı FED başkanlarının olduğu gibi..Bernankesinden ,Greenspanine ,tüm yönetim kurulu üyelerine kadar hemde...Paralarını asla Yahudi olmayan birine kontrol ettirmiyorlar!!Bu adamlar emekli olunca bir de gidip İsrail merkez bankası başkanlığı yapıyorlar..Gizli saklı yok..Tüm dünyada bunların ağzının içine bakıyor!

İşte kısaca FED bu....ABD sadece işin kuklası ...

İmiş.......
    Son düzenleme : TALEBE; 20-02-2017 saat: 20:29.

14.12.2013

BUFFETT NASIL ZENGİN OLDU?

Bugün 51.7 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin 4'üncü kişisi olan Buffett, bugünkü servetine ulaşırken izlediği yöntemi anlattı. Buffet'in, "Yaşam Felsefem" başlığı altında Telegrapgh'a kurduğu cümleler:

- Birinci kural: Asla para kaybetme.
    - İkinci kural: Birinci kuralı hiçbir zaman unutma.
    - Başkaları açgözlü davrandığında kork ve geride dur. Başkaları korktuğu zaman açgözlü davran.
    - Orta karar bir firmayı harika bir fiyata almaktansa, harika bir firmayı orta karar bir fiyata almak daha iyidir.
    - Çorap da hisse de olsa, kaliteli malı fiyatı düşünce almayı severim.
    - Gerçekten çok beğendiğin şirketlere yatırım yap. Böylelikle, "muhteşem" bir şeyin doğuşuna şahit ol. Anlayamadığın bir işe hiçbir zaman girişme.
    - Bugün borsa kapansa ve 10 yıl açılmayacak olsa, elinde olmasından keyif alacağın hisseleri satın al.
    - İtibar kazanmak 20 yıl sürer, kaybetmek sadece 5 dakika.
    - Krizde nakitle cesaret birleşirse buna paha biçilemez.
    - Hayatta gerçekten doğru yapmak zorunda olduğun çok az şey var. Yeter ki bir çok şeyi yanlış yapma.
    - Eğer yüzde 1'lik yüksek gelir grubuna dahilsen, geriye kalan yüzde 99'u da düşünmen gerektiğini, topluma geri vermen gerektiğini unutmamalısın.
    - Para, insanın temel karakteristik özelliği neyse onu öne çıkarır. Görgüsüzsen, paran olduğunda da "milyarder bir görgüsüz" olacaksın demektir.
    - Daima kendinden daha iyi konumdaki insanlarla birlikte olmak iyidir. Senden daha iyi tavırlara sahip insanlarla takıl. Zaman içinde onlara benzemeye başladığını göreceksin.

30.01.2017

Metruk viranedeki hâste...
    USD/Asgari ücret konusunda sözüme gelmiş.....

Başka çare yok....ülkemiz durumunda...

1800 lerde Germenler.. daha sonra Japonlar... şimdi de ÇİN ..bunu yapıyor...

Bir şeye ihtiyacınız var ise onu sürekli hale gelen borç ile değil.... kendi kalıcı kaynaklarınızla bulmak zorundasınız.....

Başkanlık sistemi ekonomiyi politik entrikalardan uzaklaştırma arayışıdır......
    Bu açıdan gereklidir.
    Ecevit ayakkabıyı 35 liraya satacağım.... Demirel Onlar ne verirse ben 5 lira fazla vereceğim... Kılıçdaroğlu asgari ücret 1300 Tl olacak .... popülizmleri bitecek...

Çünkü... Bol keseden vadedip de kazanana "hadi yap" denecek.... "Koalisyon vardı ...yapamadım" mazereti kalkacak.... Vadettiği popülist unsurları yaptığında da 5 yıl sonraki sonuçlarıyla yuhalanıp kovulacak....

5. Bunlardan bi haber olanlar için bu kadar yalın ve berrak anlatılabilirdi...teşekkürler bilgiler için..
    Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

6. Bırakın FED başkanını savunma dışişleri vs.kendileri gibi Yahudi olanlardan seçiyor..pes...
    Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

21.03.2014 ...... sadrazam77...yazmış..

sadrazam 77

1)
    Padişahım, seni bilenler derler ki; "abdestsiz yere ayak basmaz, hatta yatağının başucunda Kerbela toprağından imal edilmiş bir tuğla bulundur ve sabah kalkar kalkmaz, yere abdestsiz basmamak için, bu tuğla ile teyemmüm eder ve sonra abdest alırdı."

Seni bize hep vehimli olarak tanıtırlar Padişahım.Ama onlar, senin bugün dahi kulaklarımızda yankılanan şu seslenişini duymamışlar: "Beni evhamlı sanıyorlardı. Hayır! Ben, sadece gafil değilim, o kadar!"

Sen ki, 33 yıl başında bekleyen aç kurtları, yeri geldiği zaman tek başına defettin.O aç kurtların salyaları senden sonra vatanın her tarafına bulaştı. Senden sonra bir tespih tanesi gibi dağıldı koca Osmanlı İmparatorluğu Padişahım….( Ama çok şükür imamemiz elimizde kaldı…)

Padişahım, seni 24 Nisan 1909'da 31 Mart denilen düzmece bir olayı bahane ederek tahttan indirenler, aslında bu yüce milleti tarih sahnesinden silmeyi amaçlıyorlardı.

Padişahım; o dönemde sana yasakçı diyenler ne şartlar altında görev yaptığını bilmiyorlar mıydı? Aç kurtlar koca Osmanlı'yı bölmek için fırsatlar kollarlarken, seni nasıl yasakçı ilan ederler? Sana yasakçı diyenlere; Bir Osmanlı Gazetesi olan Gayret'i İngiltere tarafından dağıtımının neden yasaklandığını sorsan elbette bilemeyebilirler…

Seni en iyi anlayanlar, neden "İngiltere'yi baş düşman" ilan ettiğini artık gayet iyi biliyorlar…

Dünyanın her yerindeki mazlum milletlerin yardımına koştuğunu bilmiyorlar mı? Doğu Türkistan'a gönderdiğin ay-yıldızlı bayrağın, Kaşgar semalarından seni bugün bile selamlıyor Padişahım¦

Pekin Hamidiye Üniversitesi'nden kaçımızın haberi var?

Şerif Hüseyin "ahh ben ne yaptım, ben ne yaptım" diye dövünüyor mudur hala Padişahım

Peygamber Efendimiz (S.A.V) aleyhine Avrupa'da oynanacak tiyatro oyunlarını Yıldız'dan, bütün büyük devletleri karşına alma pahasına nasıl engellediğinizi belki bugün pek çokları bilemez, sizin Resul'e olan sevginizi bizler gayet iyi biliyoruz ve bir kez daha seni rahmetle ve Fatihalarla anıyoruz

Seninle o günlerde görüşen yabancı devlet adamı (Bagnam paşa) şöyle diyordu. "Bilmece gibi bir adam. Hem de çözülmesi çok çok çok zor olan bilmece." Bugün dahi senin sırlarının peşindeler Padişahım.

Seni nasıl gösterirseler göstersinler Padişahım; bu millet, senin yaralı askerine ellerinle baston yapıp, bizzat verdiğini, Harem'indeki kadınlarının cephedeki askerler için dikiş diktiklerini, unutmadı ki

Padişahım, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi yönünde yaptıklarını başkaları hayal bile edemezler.Ve gerçek reformcunun kim olduğunu bugün ilgili kişi ve kurumların hepsi gayet iyi biliyorlar

Yıldız Arşivi gibi muhteşem bir koleksiyonu yağmalayanlar, biliyorlardı ki, arşivdeki belgeler onların maskelerini düşürecekti…Sanıyorlar ki maskeleri düşmeyecek!

Sen üzülme Padişahım, arşivlerin bir kısmını her ne kadar çalmışsalar da, biz onların maskelerini senin hatırın için düşüreceğiz. Bizim arşivimiz gönülden gönüle, gözden göze naklediliyor, onlar bunu bilmezler, anlamazlar, varsın inanmasınlar ama gerçekler ortaya çıkınca bir kez daha senin önünde saygıyla eğileceklerdir yüce Hakan'ım.

Karlı bir Şubat günü, seni ebedi aleme uğurlamıştık Padişahım Bir Şubat günü senin sırlarını paylaşmak çok şükür bize nasip oldu.Mekanın Cennet olsun BÜYÜK DİRENİŞÇi...

2)
    Büyüyen ve gelişen Türkiye'yi istemeyen, kandan ve kaostan beslenen güçler geçmişte Adnan Menderes'e de iftiralar atarak köşeye sıkıştırmaya çalıştılar. Yıllarca Türkiye üzerinde küresel güçlerle birlikte büyük oyunlar kuranlar Adnan Menseres'in "Yeter söz milletindir" demesine ve ülkenin refah seviyesini artırmasına engel olmak için türlü kumpaslar kurdular...

Bugün yine aynı oyunu sahneye sürmek isteyen karanlık odaklar geçmişte Adnan Menderes'e kurdukları uydurma belgelerle ve iftira üzerine kurulu oyunlarıyla Menderes hükümetini yıpratma çabasına girdiler.

Menderes hükümeti siyasetle yıkamayacaklarını anlayan derin güçler askeri cuntayla yıkmaya ve iftiralar atmaya başladılar.

Gelişen ve büyüyen Türkiye'yi istemeyen güçlerin yerli taşeronu o dönemde askerdi. Asker sürekli ihtilal çağrısı yapıyor ve meşru ve seçilmiş hükümeti yıkmak için tüm girişimlerde bulunuyordu.

MENDERES'E KARŞI KARA PROPAGANDA BAŞLATTILAR

Menderes ve arkadaşlarını gözaltına almak için uydurma bahaneler üretmeye başladılar. Millî Birlik Komitesi, DP'liler hakkında daha sonradan doğru olmadığı anlaşılan bazı haberler yaymaya başlamıştı. MBK, tarafından Adnan Menderes'in yurtdışına kaçarken ve beraberlerinde 12 uçak dolusu altın, mücevherat ve parayı kaçırmakta iken yakalandığı iddia edildi. Yalan ve iftiranın her aşamasından yer alan derin güçler Menderes'i halkın gözünde küçük düşürmek için yayınladıkları bu tebliği matbaası olan herkesin basıp yayınlaması emrini verdiler

Yakalandığında yanında 12 uçak dolusu altın olduğu yalanını yazan gazeteler, bu kez de bu haberi, 'Menderes'in gereksiz yatırımlarının durdurulduğu' başlığı ile müjdeler gibi verdi. Darbe sadece Türkiye'nin demokratikleşmesi engel olmadı. Sanayi hamlesini daha o yıllarda yaparak Almanya gibi Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olmasına da engel oldu.

3)

Turgut Özal'ın bundan tam 17 sene önce yaptığı,hala da konuşulan konularda yaptığı açıklamalar ve ölümünden önceki son konuşması metni

Şimdi,geçenlerde bir yerde yaptığım konuşmada şöyle bir sual sordum. Sonra da dedim ki,acaba reaksiyon gelir mi?... Gene başımdan geçen bir hikaye... Onu burada da tekrar edeceğim. 1930 lu yıllar... Ben ilkokuldayım,ilkokul son sınıftayım. Tabi o zaman bizi bambaşka yetiştiriyorlar. İlkokulda okutulan şeyleri,bugün benim yaşlarıma yakın kimseler herhalde hatırlayacaklar. Biz,bir Türkün on düşmana bedel olduğunu,bir Türkün dünyaya bedel olduğunu... Daha bir çok şeyleri öğrendik. Ama bunları,kendimizin ufak dünyasında öğrendik. Yani dış dünyayla hiç bir alakamız yoktu. Dış dünyayı değil,İstanbulu bile bilmiyorduk. Bunları okuyorum kitaptan... İyi de bir talebeyim. Rahmetli dedem,o sırada bize misafir gelmiş. O da gençliğinde,İstanbulda bulunmuş. Sultan Abdülhamit zamanında... Okuduğum tarih kitabında Kızıl Sultan diyor,Sultan Abdülhamite... Ben okuyorum,o da dinliyor... Döndü, "Bunların hepsi yalan. Size yanlış şey öğretiyorlar"dedi. "Dede,sen mi iyi bileceksin,kitap mı iyi bilecek" dedim... Biz böyle büyüdük. Aradan seneler geçti. Yurt dışına gittik. Yurtdışında çok kaldım. Orada bazı kitaplar elime geçti. Bu konularda biraz araştırma yaptım. Yurt içinde de ufak tefek,kenarda köşede,kırıntı gibi gelen... O sırada çok sarih değil,bilgiler var... Baktım ki,dedem haklı... Dedem haklı. Onun üzerine dedim ki;yani şu tarihi anlatmanın tersliğine bakın. Bu zata "Kızıl Sultan" dediler. Devrine bakıldığı zaman,hemen hemen hiçbir toprak parçası vermemiş. Siyaseten fevkalade iyi idare etmiş. Demiryollarını yapmış,okullar yapmış,birçok şeyleri var. Bunları görüyorsunuz. Ondan sonra İttihat Terakki gelmiş. Birlik ve gelişme... Öyle mi?... 1909... 1918 de koskoca imparatorluk,bozuk para gibi harcanmış. Doğru mu,değil mi? Şimdi... Birisi Kızıl Sultan,öbürleri hürriyet kahramanı... Öyle mi,değil mi? Şimdi,tarih bu işi nasıl bu kadar yanlış yapabilir. Yani bu suali sormamız lazım,diye düşündüm. Zannediyorum,bu sualler soruluyor artık Türkiyede... Bu suallerin sorulması lazım. Bunun gibi,başka suallerin de sorulması lazım.

Tarihi doğru bilmeyip hep yanlış şeyleri öğrendiğimiz zaman hakikaten gelişmemiz imkan dahilinde değildir. Yani bunu herhangi bir kasıtla söylemiyorum. Ben şu düşüncedeyim veya siz şu düşüncedesiniz diye,bir şey içerisinde değilim... Söylediğim sadece,her şeyin doğrusunu öğrenelim. Her şeyi,icabında sorgulayalım. Ama bunu kavga etmeden,insan gibi,yani bir nevi anlayış içerisinde,hoşgörü içerisinde yapalım. Bunu yaptığımız zaman,emin olunuz bu toplum çok ileriye gider. Çünkü bu toplumun insanlarının kabiliyeti (bilmiyorum ne sebepten) hakikaten inanılmazdır.

4)

"ATATÜRK NEDEN SAĞ EL GÖĞSÜNDE POZLAR VERMİŞTİR?" bunu açıklayayım.

Değerli dostlar, çünkü o duruş, mason duruşu şöyle dursun, emeryal filan duruşu da değildir! O duruş; TÜRK TÖRESİNDE, (BİLGE KAĞAN) DURUŞUDUR.

Sağ el kalbin üstünde, manası, kalbe ermek, KALP EREN YANİ ALPEREN duruşudur. Tüm milletinin değerlerini -Yüce Yaratıcının İslam tasavvufunda da dile getirilen, "mümin kulumun kalbine sığdımâ" mecazı gibi- sıkıca kalbe bastırmak, kalbinin, bu değerler için attığının simgesidir.

Bu duruşu ayakta, dik durarak ve yerde bağdaş kurarak, oturarak tüm bilge Türk Başbuğları yapmıştır. Çünkü töredir.

İşte yakın zamanda çıkarılan BİLGE KAĞAN HEYKELLERİ. Hepsinin sağ elleri kalbindedir.

ATATÜRK ÜN ŞİİRİ
    Oğuz Oğulları

Asyanın ortasında Oğuz oğulları

Avrupanın Alplerinde Oğuz torunları

Doğudan çıkan biz, batıda yine biz

Nerede olsa, ne olsa kendimizi biliriz.

Hep insanlar kendilerini bilseler,

Bilinir o zaman ki hep biziz.

Türk sadece bir milletin adı değil,

Türk bütün adamların birliğidir.

Ey birbirine diş bileyen yığınlar,

Ey yığın yığın insan gafletleri

Yırtılmış gözlerdeki gafletten perde,

Dünya o zaman görecek hakikat nerede?

Hakikat nerede?
    Son düzenleme : TALEBE; 21-02-2017 saat: 16:40.

30.01.2017 tarihinde yazmışız...

Hafızalarımızı tazeleyelim....

MSP- REFAH- SAADET partisi geleneği türkiyede hap kadar bir parti idi....

%10 barajını aşmak için MHP ile ittifak bile kurmuşlardı.....

Ne oldu da
    Refah partisinden bir AK PARTİ çıktı ve halk da ona iktidar verdi....?

CHP, ANAP, DYP.... bu partilerin halk gözünde itibar kaybedecek işler içine girmeleri değil mi...?

Sandık.... İYİ olan Kazansın....... yeridir...

Yanlış yapana 5 yıl sonra "güle güle" der.... HALK.....
    Tıpkı daha önceki gözdeleri CHP, ANAP, DYP gibi partilere dediği gibi........

Sayfa 2/23 İlkİlk 123412 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •